Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ono se to bohužel stává, obvykle tomu člověk nemůže nijak zabránit. Dr neviděl srdeční činnost. Bohužel většina zamlklych těhotenství se stane do 8-10 tt. Já bych možná počkala, zda se s tím tělo nevypořáda samo, bývá to šetrnější než zákrok, zvlášť pokud se tělo samo vyčistí dobře. Když nic, nezbude než revize.
Ahoj, jsem tu nová a potřebovala bych poradit, nebo se asi zblaznim. Dle poslední kontroly bych dnes měla být 8+5tt. Na poslední kontrole u mojí doktorky stáří těhotenství sedělo, byla i srdeční akce a objednala si mě znovu až za měsíc. Jenže dnes ráno jsem byla na pohotovosti, kvůli bolesti břicha, paní doktorka našla plod i srdeční akci, ale řekla mi, že plod odpovídá 7+6 tt, takže bezmála o týden menší než by měl být a že to nevěstí nic dobrého. Přivolala dalšího lékaře, staršího a ten zase říkal, že to nemusí nic znamenat, že i mezi různými ultarzvuky můžou být odchylky v měření a že stačí vyšetření u mé lékařky za 14 dní. No a já nevím. Už jsem jednou potratila a ted se fakt bojím. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste některá zažila něco podobného a pak to bylo v pořádku?
Strašně děkuji za odpovědi.
@Tyna15 když viděli srdeční akci byla bych v klidu. A navíc stejně s tím nikdo nic neudělá.
Jde taky o to kam ten doktor klikne a odkud meri. Mě vždycky říkala Mudr že do 12 tt tyhle utz nejsou směrodatné. Měla jsem taky o 3 dny menší pak zase o týden větší pak zase jinak takže to v tomhle bych nebrala. A určitě se během pár dní nezmenšil jde jen o měření
@Sofie92 @lachtanice86
Děkuju moc za tak rychlou odpověď. No ten druhý doktor právě říkal, že se mám řídit srdeční akcí a že to mohla být nějaká chyba měření, jenže já sem strašný plašan. Navíc jsem slyšela, že třeba od začátku bylo mimi menší ale tohle jsem nikde nedohledala. Zítra jdu k mé doktorce na sono štítné žlázy, tak se možná ještě zkusím zeptat jí.
Já mám obě dětí vždy o trochu menší. Mám dlouhý cykly. A vůbec nikdo to nebere v potaz. Prostě si jedou dle tabulek.
@Boudová
Mě právě vyděsilo, že podle mojí doktorky to sedělo přesně podle ovulace, protože vím, kdy sem ji měla. A teď najednou o týden menší. Taky mě zarazilo, že když to není podle tabulek, tak už nutně musí být něco špatně. Příště už vím, že jedině k mojí doktroce, která je vždycky úplně úžasná. Ty na tý pohotovosti mi dávali okatě najevo, že je jako strašně obtěžuju.
Tam jde o milimetry a na tom utz se fakt lehce seknou. Presne mereni je nejdriv na screeningu ve 13tt. Do te doby to ber s rezervou.
@Puchatka takže to ještě nemusi nutně znamenat nic špatného?
Me na pohotovosti taky vydesili a to uz jsem byla v nejakem 30 tt, pry maly snad o 4 tydny mensi a bla bla bla. Poslali me na biometrii na lepsi ultrazvuk a tam vysel syn jako prumerne velky na ten tyden. A doktorka mi rika, ze na pohotovosti maji blby ultrazvuk, ze tam nic poradne nejde zmerit. Takze tak. A to to byl.uz 30tt kdy je dite relativne velke v tvem tydnu tam jde o kazdy. milinetr. Bud v klidu.
Příspěvek upraven 21.02.18 v 20:54
@Maja1984 děkuji moc všem. Uklidnili jste mě. Budu doufat, že všechno je v pořádku. Dobrá zpráva je, že srdíčko bije. Děkuju moc
Ahojky jsem v 9tt+4 a chtela jsem se zeptat kolik je tak délka mimča.
Můj gynekolog nameril od hlavičky po zadeček 26.5.mm. Ale ted jsem se tak začetla a některé mimča mají i velikost uz v cm ![]()
Díky za odpověďi ![]()