Velké téma "bydlení"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
10.7.21 11:44
@janickaIII píše:
Kolik znáš Bangladesanu? Spousta jich je vzdělanějších a chytrejsich než Češi. Zajímalo by mě co tak specifického děláš? Nejsi náhodu jedna z našich političek? :think:

Proč by měla být zrovna politička? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.21 11:47
@Danielss píše: :mrgreen:

Za prvé. Své máme, ač na hypotéku a opravdu se kvůli tomu stěhovat do Prahy nebudeme, oba ji nemusíme a za další jako voják, kde má už nějakou kariéru za sebou i před sebou je nesmysl odcházet :mrgreen:

Obzvlášť, když je to to co chce dělat. Místo co jsme vybrali se nám líbí, práce je 10 km daleko a i kdyby náhodou ho někdy převeleli jinam, tak dům prodávat a stěhovat se rozhodně nebudeme. To je hloupost největší s dnešními cenami za nemovitosti…

Jsi trošku mimo promiň, přijdeš mi, že žiješ ve své bublině. Jen většina lidí žije a bydlí naprosto odlišne.

Příspěvek upraven 10.07.21 v 11:46

A na co si teda stěžuješ? Bydlení máte, jste spokojení, kde bydlíte. To je přeci fajn, nebo ne? :nevim: Každý žije ve své bublině. Ale v Praze je ta situace nejhorší a dávám konkrétní příklady, jak to šlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.21 11:50
@Anonymní píše:
A na co si teda stěžuješ? Bydlení máte, jste spokojení, kde bydlíte. To je přeci fajn, nebo ne? :nevim: Každý žije ve své bublině. Ale v Praze je ta situace nejhorší a dávám konkrétní příklady, jak to šlo.

Já si rozhodně nestězují. Příspěvek byl o tom, že neznám nikoho, kdo by měl v mém okolí kromě něj, průměrný plat, zvládla hypotéku… Spíš jsou v nájmech, protože tu hypo ani leckdy nedostanou.

A ten tvůj příspěvek vyzněl jako výsměch lidem, kteří prostě nemají Vs nebo nedělají na sebe rukama. kazdy nemůže být IT, řemeslník na úrovni nebo mít za sebou VS školu. 8o
To samé s bydlením.

• Citovat
  • Upravit
836
10.7.21 11:50
@janickaIII píše: Úroky z úvěru nejsou vyhozené peníze oknem? Přeci za placení nájmu dostávám nějakou protihodnotu - bydlení.
Úroky z úvěru nejsou vyhozené peníze. Banka mi umožní si koupit dům/byt, ve kterém bydlím a dokud jí to nesplatím, dávám jí za to úrok. Jednou ten dům bance doplatím, úrok platit přestanu a zůstane mi dům, ve kterém budu i nadále bydlet. Za nájem dám ještě větší peníze a nikdy bydlení moje nebude, tzn. nikdy platit nepřestanu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.7.21 11:55
@nikinnna píše: Úroky z úvěru nejsou vyhozené peníze. Banka mi umožní si koupit dům/byt, ve kterém bydlím a dokud jí to nesplatím, dávám jí za to úrok. Jednou ten dům bance doplatím, úrok platit přestanu a zůstane mi dům, ve kterém budu i nadále bydlet. Za nájem dám ještě větší peníze a nikdy bydlení moje nebude, tzn. nikdy platit nepřestanu.

Jenže to je právě o úhlu pohledu. Když si ve třiceti vezmu hypotéku na 30 let, budu platit téměř do důchodu. Pak sice dům doplatím, bude můj a začne se v něm všechno hroutit a to, co jsem dávala za hypotéku, můžu cpát do oprav. Já třeba v zahraničí v malém městě platím za 3+1 se zahradou o třetinu méně, než kamarádka za hypotéku na rodinný dům v prdelákově v ČR. A platit to bude do svých 65 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
10.7.21 11:55

@nikinnna ano, vidím to stejně..

ale kdyby to otec nevyřešil, bydleli bychom i nadále v krásném obr-velkém prvorepublikovém bytě v centru města za osmičku čistý nájem (+ energie, teplo, inkaso..) a koupili si na víkendy chatu… žije tak spousta lidí a městský byt mi nepřijde jako špatná volba.. jen se k němu dostat.. ;)
mnohem lepší jak hradit 2×tolik soukromníkovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.21 11:56
@Anonymní píše:
Já si rozhodně nestězují. Příspěvek byl o tom, že neznám nikoho, kdo by měl v mém okolí kromě něj, průměrný plat, zvládla hypotéku… Spíš jsou v nájmech, protože tu hypo ani leckdy nedostanou.A ten tvůj příspěvek vyzněl jako výsměch lidem, kteří prostě nemají Vs nebo nedělají na sebe rukama. kazdy nemůže být IT, řemeslník na úrovni nebo mít za sebou VS školu. 8o
To samé s bydlením.

Průměrný plat je ale v ČR cca 30 tis. Ve dvou tedy 60 tis. Samozřejmě nepočítám ženy na rodičáku.

• Citovat
  • Upravit
14376
10.7.21 11:58
@e008 píše:
@Aduš8 jak je to pak v duchodu? To prece se najem utahnout neda, ne?

Stejně, jako v ČR. Pokud jsou ve dvou, je to zvládnutelné. Když zůstanou sami, je možné si zažádat o dávky na bydlení, jen podmínky a jejich dodržování je daleko přísnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
10.7.21 11:59
@Katherinak píše:
@jkra nasetrit? 😂 😂 😂 😂jako třeba nasetrit 600k??? 😂 😂 😂 😂 😂 😂

No nebo našetřit i víc. :nevim:
Když jsi pracovala sedm let, tak jsi jako nic nenašetřila? S manželem po škole pracujeme čtvrtým rokem a našetřili jsme i víc. A to jsme stihli i něco procestovat, a slušnou svatbu.
Jo, a rodiče nám taky nic nedali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
10.7.21 12:00

@Aduš8 jenomže jí ta splátka zůstane +- stejná, ale plat jí poroste. Nájem nezůstane stejný. Já si brala hypo v 25 letech a na 25 let. V 50 ani zdaleka nepůjdu do důchodu, ale už teď ty stejné peníze co dávám na hypo, odkládám stranou. Plat mi roste a pokud se nic nezmění, můžu hypo splatit klidně ve 40 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.7.21 12:01
@zudina tak tím bych si nebyla až tak jistá. Spousta žen tu dělá na částečný úvazek, takže důchody až tak vysoké nemají. Spousta z nich žádá o sociální dávky, pokud zůstanou sami.
@zudina píše:
Jenže v Německu jsou trochu jiné důchody, tam z nej ten nájem budeš platit dal, ale tady těžko..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
10.7.21 12:02
@Anonymní píše:
A na co si teda stěžuješ? Bydlení máte, jste spokojení, kde bydlíte. To je přeci fajn, nebo ne? :nevim: Každý žije ve své bublině. Ale v Praze je ta situace nejhorší a dávám konkrétní příklady, jak to šlo.
:mrgreen: Horší?

Teď si mě rozesmála. Kdybych chtěla v Praze dostanu hned místo, ale dojíždění by mě fakt zabilo. Práce tam máte výrazně (!!!)více nabídek a to pro různou sortu lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.21 12:04
@Danielss píše: :mrgreen: Horší?Teď si mě rozesmála. Kdybych chtěla v Praze dostanu hned místo, ale dojíždění by mě fakt zabilo. Práce tam máte výrazně (!!!)více nabídek a to pro různou sortu lidí.

Ano, a byt 3kk za 8-10 mil.

• Citovat
  • Upravit
647
10.7.21 12:04
@Anonymní píše:
Průměrný plat je ale v ČR cca 30 tis. Ve dvou tedy 60 tis. Samozřejmě nepočítám ženy na rodičáku.

A? Znovu opakuji neznám nikoho, kdo by měl průměrnou mzdu. A to znám i úředníky na MU, lidí ve fabrice na směny, policisty…

:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.7.21 12:07

@nikinnna splátka jí stejná zůstane, ale stejně tak porostou poplatky za ostatní služby. Navíc přijdou opravy, úpravy a obnovování. Já neříkám, že koupit vlastní nemovitost je špatná cesta, navíc, pokud se ti to poštěstí v mládí. Já třeba koupila byt na Hypo v okresním městě a splátka tehdy byla směšná. Když jsem odcházela z ČR, prodal se za slušnou cenu, ale za 7 let nebylo na hypotéce umořeno téměř nic. Vzala jsem si 400 k a zaplatila bych za těch 30 let téměř trojnásobek. A to byl byt ve strašném stavu a nepočítám, kolik bych do něj musela vrazit, aby nějak vypadal a něco to vydrželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel