Velké téma "bydlení"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
647
10.7.21 11:02
@Cenarius píše:
Tak jej zaměstnavatel obírá a on si to nechává líbit, tak je to jeho volba a jeho problém. Ale nemůžeš to dávat za příklad.

Nevím, do toho zas nevidím. Už stejně dál včera výpověď :mrgreen: po 8 měsících.

A i kdyby měl 16 tisíc. Co to je 8o za takovou pracovní dobu. Směšné. Nebýt toho, že měl byt po rodičích ( odstěhovali se k babi na barák ), tak nemá ani na nájem nebo hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
10.7.21 11:03

@Bábrdl ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
10.7.21 11:05
@nikinnna píše:
Už přes rok pracuju z domu. Je jedno jestli práci udělám z Aše, Brna nebo Austrálie. Jediné co potřebuju je internet. Nevím, jestli mě někdy pustí zpět do kanceláře.Příspěvek upraven 10.07.21 v 10:59

Dneska děláš z domu za rok bude tvoje práce částečně automatizovaná… :nevim: u nás se tohle třeba už částečně děje a dokonce u pozic, u kterých by to nikdo nečekal. A druhá strana mince je ta, jak ty můžeš pracovat třeba z té Austrálie, tak o Tvoji pracovní pozici se může nakrásně začít ucházet třeba ten Australan nebo dokonce Bangladéšan, který bude pracovat za 1/10 tvého platu. Vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
10.7.21 11:05

@jkra Strašný je :mrgreen: a práce už také žádná sláva. Pokud nechcete do Lega nebo dojíždět do otrocina v Amazonu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
10.7.21 11:08
@Královna Kosmíru píše:
Jezdim 60 km do Německa denně. Mam malou dcerku a pubertaka. Vstávám v 5:00 a doma jsem v 3× v tydnu v 18:00. Manžel ve ctvrtek rano odjizdi a v nedeli se vrací. Do toho trenujeme sporty, ctvrtek patek koncim tak abych si stihala malou vyzvednout ze skolky. Je to fofr ale kdyz za to mam jisty prachy.. stoji to za to. Za tri mesice jsem si koupila nove auto.. popravde už se pracovně do ČR nevratim, 20 let makani v nejstote stačilo.

No jasně a jsme zase u toho ohaneni Německem… Tady Ti bude každý druhý plakat, jak v Německu kdesi cosi, ale aby se všichni (zamci i zamtele) chovali jako tam to nehrozí. Tak si pak nezatezujme. Na Němce mentálně opravdu ještě nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
10.7.21 11:08
@janickaIII
@janickaIII píše:
@nikinnna @jannina1 jenže to je právě ono, pokud sežene dobrý nájem s fixovaným nájemným může si něco našetřit, což s hypotékou, kterou ma až na dřeň často lidi nemůžou.

Platy rostou, hypotéku mám pořad tak nějak stejnou. Jasně, že nám za těch 5 let vzrostly platy. Když zaplatíme hypotéku zbyde nám ještě hodně na ušetřeni. Splatit za to hypo dřív nechci, protože platy porostou a ty peníze na hypo budou menší a menší % z platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
10.7.21 11:10
@jkra píše:
Kladno? No, to mi nepřijde. Mě třeba Kladno přijde strašný.

Divam se na Idos na ty Kralupy, a udavaji tam, ze na hl. nadrazi do Prahy je to 27 az 57 km, asi podle toho, jakymi spoji jedes, a pojedes to pres hodinu a jeste se dvema prestupy. To mi prijde uz moc, pokud nepracujes pak primo u nadrazi. Chapu, ze jsou tam i drivejsi zastavky, ze kazdy nejede na hl. nadrazi, ale proste to kazdodenni dojizdeni neni az takova legrace. Je tam jeden primy vlak, ktery dojede na hl. nadrazi za 31 minut, ale ten jezdi jen jednou za hodinu, tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
10.7.21 11:12
@jannina1 píše:
A cpat penize majiteli za predrazeny byt je ok? Vzdyt to je na ceskem trhu naprosto nerealne, v Praze das za 2+kk naj.14.tis.,v zacatku jeste kauci a provizi makleri..Kdo muze takhle vyhazovat penize oknem?

tak nikomu nic necpi, nevyhazuj peníze oknem, ovšem pokud nedostaneš hypotéku, tak Ti nic jiného nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.21 11:12

@Danielss Nechtěla jsem se nikoho dotknout. Myslela jsem to tak, že určitě jsou lidé, kteří mají špatně placenou práci. Prostě na tu VŠ hlavu nemají. Ale nemají ani manuální zručnost. To je o tom, co kdo dostal do vínku.

Ve vaší situaci je potřeba se rozmyslet, co od života chcete. Pokud to jsou peníze a vlastní bydlení, tak nebude šikovný přítel dělat ve státním. A jo, třeba se kvůli práci i přestěhuje.

Anonym z předchozího příspěvku.

• Citovat
  • Upravit
12501
10.7.21 11:13
@Prof. Farnsworth píše:
Kdo by chtěl bydlet v Kralupech? Vždyť je to tam samá fetka

To asi ne, ale dle fotek na googlu to vypada jako hodne prumyslove mesto s kominy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
10.7.21 11:13

A nechtěla by tchýně ten byt prodat a dát vám to jako základ na větší byt? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
10.7.21 11:16
@Královna Kosmíru píše:
Jezdim 60 km do Německa denně. Mam malou dcerku a pubertaka. Vstávám v 5:00 a doma jsem v 3× v tydnu v 18:00. Manžel ve ctvrtek rano odjizdi a v nedeli se vrací. Do toho trenujeme sporty, ctvrtek patek koncim tak abych si stihala malou vyzvednout ze skolky. Je to fofr ale kdyz za to mam jisty prachy.. stoji to za to. Za tri mesice jsem si koupila nove auto.. popravde už se pracovně do ČR nevratim, 20 let makani v nejstote stačilo.

Mala je teda kazdy den ve skolce do 18 hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
10.7.21 11:17
@Josefuna píše:
To asi ne, ale dle fotek na googlu to vypada jako hodne prumyslove mesto s kominy.

To jo, měl jsem dva kolegy z Kralup a ti sami o těch fetkách mluvili. Od pervitinu po lidovej toluen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
10.7.21 11:19

@Danielss já bydlím na Moravě. Koupil jsem před 6ti lety starší rodinný dům za 1,1 milionu, dalších cca 700 tisíc jsem investoval do oprav a měsíčně splácím hypotéku kolem 8 tisíc. Do práce dojíždím asi 10 km a s manželkou máme dohromady měsíční příjem přes 50 tisíc. Žijeme na dědině a je tu božský klid a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
10.7.21 11:20
@janickaIII píše:
Dneska děláš z domu za rok bude tvoje práce částečně automatizovaná… :nevim: u nás se tohle třeba už částečně děje a dokonce u pozic, u kterých by to nikdo nečekal. A druhá strana mince je ta, jak ty můžeš pracovat třeba z té Austrálie, tak o Tvoji pracovní pozici se může nakrásně začít ucházet třeba ten Australan nebo dokonce Bangladéšan, který bude pracovat za 1/10 tvého platu. Vlastní zkušenost.

Moji práci by určitě Bangladéšan ani jiný cizinec dělat nemohl. Plně automatizovat moji práci nejde. Pracuju ve specifickém oboru a ten bez lidí fungovat nemůže. Vice než čtvrt roku mi firma platila a to rozhodně ne malý plat, abych se dokázala vše co je potřeba naučit. Denně jsem tam chodila jako do školy na 7,5 hodiny a nevykonala žádnou práci, jen jsem se učila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel