Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Prof. Farnsworth píše:
To jo, měl jsem dva kolegy z Kralup a ti sami o těch fetkách mluvili. Od pervitinu po lidovej toluen.
To mesto vapada takhle https://www.idnes.cz/…3_domaci_bur
S chemickou.
Proste spis je to prumyslove mesto nez malebne s historickym jadrem. Nebo dle fotek tak pusobi. Nevim, jestli bych chtela bydlet ve meste s takovou chemickou.
@nikinnna píše:
Moji práci by určitě Bangladéšan ani jiný cizinec dělat nemohl. Plně automatizovat moji práci nejde. Pracuju ve specifickém oboru a ten bez lidí fungovat nemůže. Vice než čtvrt roku mi firma platila a to rozhodně ne malý plat, abych se dokázala vše co je potřeba naučit. Denně jsem tam chodila jako do školy na 7,5 hodiny a nevykonala žádnou práci, jen jsem se učila.
Jj závidím tvoji naivitu, že Tvoji práci nemůže dělat cizinec.
@janickaIII píše:
Jj závidím tvoji naivitu, že Tvoji práci nemůže dělat cizinec.
Kazdy si mysli, jak je jeho prace specificka a odborna a jak je nenahraditelny.
@Josefuna píše:
Nahradit jde každý, ale ne Bangladéšanem
![]()
@nikinnna píše:
Nahradit jde každý, ale ne Bangladéšanem![]()
![]()
To uz je jedno kym.
@nikinnna píše:
Nahradit jde každý, ale ne Bangladéšanem![]()
![]()
Kolik znáš Bangladesanu? Spousta jich je vzdělanějších a chytrejsich než Češi. Zajímalo by mě co tak specifického děláš? Nejsi náhodu jedna z našich političek? ![]()
@Josefuna píše:
To mesto vapada takhle https://www.idnes.cz/…3_domaci_bur
S chemickou.
Proste spis je to prumyslove mesto nez malebne s historickym jadrem. Nebo dle fotek tak pusobi. Nevim, jestli bych chtela bydlet ve meste s takovou chemickou.
Jádro není, bylo vše rozbombardované. zbyl jen kostel. zrovna centrum se teď předělává a bude hezké. Pozemky tu stojí už cca 6,5 za metr. Všechny byty zmizí do měsíce a domy též. A poslední dva, tři roky příliv Pražáků, momentálně tu je třeba několik nových zubních ordinací. Já se z domu koukám do lesa.
@Josefuna píše:
Zvlášť na zdejším fóru je to jedna specifická a nenahraditelná pozice vedle druhé.
@Katherinak píše:
Nevím vlastně co chci psát ale asi se jen potřebuju v brečet 😏. Z té situace okolo bydlení 😒. Jsou zde mladé páry, které řeší to samé? Neskutečně premrstene ceny nemovitostí, čím dál tím víc se zvyšující úrok na hypo,…jak jste na tom vy? Jak bydlíte, žijete? My v 1+1 být tchyně, takže pouze za energie ale 1 dítě a druhé na cestě…myslíte, že takhle příšerná bublina okolo bydlení někdy splaskne? Vyplatí se počkat? Partner má průměrný plat ale i tak mám pocit, že pokud by jsme si museli vzít určitě nejméně 4 mega hypo, nebudeme mít ani na žrádlo 😖
určitě nesplaskne..
myslím, že vše tu už bylo řečeno.. v ČR je extrémně vysoké % vlastního bydlení, ve světě fakt není úplně běžné mít vlastní byty a domy, i domy se běžně pronajímají…
hypotéku na krev jsem zažila před x lety a už Nikdy bych do toho nešla! Byl pak problém každá nemocenská/větší výdaj a nedej bože změna/ztráta zaměstnání, to se stává pak existenční otázkou včetně toho, že nemůžeš nějak déle být doma na rodičáku apod.
Takže pokud bych na hypo. neměla nejméně 25% vlastních zdrojů a pohodlný zůstatek na minimálně 8-10 tisíc rezervu měsíčně ušetřit, tak bych do ní vážně nešla..
ale vlastní zkušenosti jsou nepřenosné…
někomu to za ty nervy a šetření stojí, já si radši užiju cestování, dovolené apod. Je ale fakt, že ne každý má štěstí co my, že můj otec po infarktu (před pár lety, už po mé čtyřicítce) rozdal nám dětem nemovitosti, to se pak samozřejmě žije úplně jinak.. dal mi úkol udělat totéž pro vlastní děti, na tom se pracuje a polovina je splněna ![]()
Hypoška na krev je velký závazek a stres na podstatnou část života… Na druhou stranu platit drahý nájem je k vzteku, protože to jsou peníze vyhozené oknem - chápu..
@janickaIII píše:
Kolik znáš Bangladesanu? Spousta jich je vzdělanějších a chytrejsich než Češi. Zajímalo by mě co tak specifického děláš? Nejsi náhodu jedna z našich političek?
Já neříkám, že jsou nevzdělaní. Bohužel, ČJ jako rodný jazyk nemají a to je fakt ![]()
@jkra píše:
Jádro není, bylo vše rozbombardované. zbyl jen kostel. zrovna centrum se teď předělává a bude hezké. Pozemky tu stojí už cca 6,5 za metr. Všechny byty zmizí do měsíce a domy též. A poslední dva, tři roky příliv Pražáků, momentálně tu je třeba několik nových zubních ordinací. Já se z domu koukám do lesa.
Tak asi jsou tam i pekne casti v prirode, ja tam nikdy nebyla. A ten vlak, co je za 31 minut v Praze na hl. nadrazi jezdi jen jednou za hodinu nebo casteji? Dle idosu ted jen jednou, ale treba je to jen prazdninovy rezim? Divam se na sreality a treba tohle vypada za dobrou cenu, otazka je, jak daleko je ten vlak https://www. sreality. cz/detail/prodej/dum/rodinny/kralupy-nad-vltavou-lobecek-kuzminova/1215863388#img=0&fullscreen=false
Cena je oproti Praze a Brnu bezkonkurencni vzhledem k velikosti domu a pozemku.
@janickaIII píše:
Zvlášť na zdejším fóru je to jedna specifická a nenahraditelná pozice vedle druhé.
Anonym:
Psala jsem tu už, jak jsme našetřili na bydlení. Já a moje sestra. Ještě k té práci.
Manžel dělá ve financích, na svoji práci musí mít vystudovanou VŠ v ČR (specifická situace v ČR, specifické zákony, to by se cizinec nechytal) a dost těžké zkoušky. Nedovedu si představit, že by to dělal cizinec, leda by hodně zamakal, taky tu vystudoval VŠ apod.
Já zdravotnictví. V něm cizinci dělají, ale co si budeme povídat. Dělám s pacienty a ono těm cizincům není moc rozumět a je to na úkor péče. Takže zase tolik se jich tu taky nepřijímá. Navíc nedostatek sil je tak jako tak ![]()
@Anonymní píše:
@Danielss Nechtěla jsem se nikoho dotknout. Myslela jsem to tak, že určitě jsou lidé, kteří mají špatně placenou práci. Prostě na tu VŠ hlavu nemají. Ale nemají ani manuální zručnost. To je o tom, co kdo dostal do vínku.Ve vaší situaci je potřeba se rozmyslet, co od života chcete. Pokud to jsou peníze a vlastní bydlení, tak nebude šikovný přítel dělat ve státním. A jo, třeba se kvůli práci i přestěhuje.
Anonym z předchozího příspěvku.
Za prvé. Své máme, ač na hypotéku a opravdu se kvůli tomu stěhovat do Prahy nebudeme, oba ji nemusíme a za další jako voják, kde má už nějakou kariéru za sebou i před sebou je nesmysl odcházet ![]()
Obzvlášť, když je to to co chce dělat. Místo co jsme vybrali se nám líbí, práce je 10 km daleko a i kdyby náhodou ho někdy převeleli jinam, tak dům prodávat a stěhovat se rozhodně nebudeme. To je hloupost největší s dnešními cenami za nemovitosti…
Jsi trošku mimo promiň, přijdeš mi, že žiješ ve své bublině. Jen většina lidí žije a bydlí naprosto odlišne.
Příspěvek upraven 10.07.21 v 11:46
@Lucy75 píše:Úroky z úvěru nejsou vyhozené peníze oknem? Přeci za placení nájmu dostávám nějakou protihodnotu - bydlení.
určitě nesplaskne..
myslím, že vše tu už bylo řečeno.. v ČR je extrémně vysoké % vlastního bydlení, ve světě fakt není úplně běžné mít vlastní byty a domy, i domy se běžně pronajímají…
hypotéku na krev jsem zažila před x lety a už Nikdy bych do toho nešla! Byl pak problém každá nemocenská/větší výdaj a nedej bože změna/ztráta zaměstnání, to se stává pak existenční otázkou včetně toho, že nemůžeš nějak déle být doma na rodičáku apod.
Takže pokud bych na hypo. neměla nejméně 25% vlastních zdrojů a pohodlný zůstatek na minimálně 8-10 tisíc rezervu měsíčně ušetřit, tak bych do ní vážně nešla..ale vlastní zkušenosti jsou nepřenosné…
Hypoška na krev je velký závazek a stres na podstatnou část života… Na druhou stranu platit drahý nájem je k vzteku, protože to jsou peníze vyhozené oknem - chápu..
někomu to za ty nervy a šetření stojí, já si radši užiju cestování, dovolené apod. Je ale fakt, že ne každý má štěstí co my, že můj otec po infarktu (před pár lety, už po mé čtyřicítce) rozdal nám dětem nemovitosti, to se pak samozřejmě žije úplně jinak.. dal mi úkol udělat totéž pro vlastní děti, na tom se pracuje a polovina je splněna