Velkost miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
334
27.7.04 12:49

Ahojky těhulindy,

končíme 26 t.t. a přibrala jsem skoro 9kg. Jsem zvědavá, jak budu přibírat teď v 7.měsíci. Moje mamča se mnou přibrala 25kg a já měla 49cm a 4,2kg (!). Jestli mimi bude po mě, tak mě čekají pěkné věci. Ale nechci se tím stresovat. Nepřejídám se, dám si i něco sladkého a vůbec… prostě si těhotenství užívám každým soustem (ovocem, zeleninou i masíčkem) i douškem (vodou, džusíky,…).

Přeji nám všem krásná a zdravá miminka a ten nejsnažší porod, jaký může být! Alespoň v rámci možností! 8)

KARI + Dominka (25+6 t.t.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.7.04 17:00

Ahoj Radina, ja našťastie môjho pôrodníka neberiem až tak vážne, na druhej strane som momentálne na tom podobne ako ty, doslova sa pchám melónom, broskyňami, marhuľami, proste všetko ovocie čo predo mnou neutečie, takže spájam príjemné s užitočným, a keď nahodou dostanem chuť na sladké tak si proste dám, ale už to nie je také ako v druhom trimestri. Ďakujem za podporu.

Pa Lucia

• Citovat
  • Upravit
48
27.7.04 19:13

Ahoj,
taky něco málého přihodim.
Nevim jestli se dá brát velikost miminka podle toho kolik přibereš, jelokož já jsem přibrala za celé těhotenství jen 2 kg a 1 kg jsem ještě stihla v poslednim týdnu zhubnout.
Takže jsem šla rodit s jedním kilem nahoře.
A kolik si myslíte holky, že vážila naše krásná Zuzanka?
3290g!!!!
Takže si vážně myslim, že na tom kolik mamina přibere až tak nezáleží.
Myslim, že si mimi samo „řekne“ na co má chuť:). Takže si klíďo dortíka dej :D .
Měj se moc fajn a pěkně papej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
27.7.04 19:25

Ahoj,
já si osobně myslim, tedy alespoň po svých zkušenostech, že velikost mimi nezáleží na tom kolik přibereš.
Já jsem za celé těhotenství přibarala jen dvě kila a to jsem ještě kilo v poslednim týdnu stihla zhubnout.
Takže jsem šla rodit s jedním kilem nahoře.
No a kolik si myslíte holky, že měla naše krásná Zuzanka?
3290 g !!!!!
No a když jsem porodila měla jsem o 6 kg míň.
Takže si klíďo dortíka dej, mimi si samo „řekne“ na co má chuť.
měj se fajn papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.7.04 19:44

Ahojky.

já jsem sem zavítala jen ze zvědavosti. Zatím se mě to moc netýká - ale co není, bude rychle, jelikož jsme již v 10+0tt.

Chtěla bych se zeptat ROZINKY jak je možný že přibrala jenom 2 kg???
vždyť přece tak kolem 6 - 7 kg váží prcek + plodová voda + zvětšená prsa atd.
Takže nechápu jak někomu může růst bříško a v něm normálně velký děťátko, a ta dotyčná přibere jen 2 kg… z toho plyne že de facto zhubla??

Jedla jsi normální množství jídla nebo jak? ¨Nebo jsi třeba tak často zvracela??? - má známá nepřibrala taky skoro nic, jenže ona 8 z 9 měsíců prozvracela.

Já mám totiž obavy že přiberu moc. Snažím se nepřejídat, ale mám skoro pořád hlad i když sním tolik co před těhu stačilo.((

Já teď už vážím 65 kg a mám tudíž strach že se hodně přiblížím 85 - 90 kg.

A ještě jeden dotaz,

Když těhulka přibere dejme tomu 20 kg, jde to na ní vidět všude - myslím tím silnější stehna , paže,… anebo to zůstává dole - bříško, zadek??

Díky za odpověd

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.7.04 20:02

Ahoj Mako! Jak už jsem psala, přibrala jsem 21 kg. Hlavně na konci těhotenství jsem přibrala nejvíc, byla jsem docela oteklá, takže to samozřejmě bylo vidět jak na nohách, rukách i na tváři. Už jsem ani nedoufala, že někdy zplasknu, ale po porodu to šlo postupně dolů.
 Olča

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.7.04 21:41

Ahoj těhulky,
já jsem vážila 52 kg a v těhotenství jsem nabrala 20kg (dvojčata). Ale pouze do 31tt, kdy se narodily. Dva dny po porodu jsem měla 13kg dole (holky měly 1,7kg a 1,8kg!). Do konce šestinedělí jsem (nevím jak)oblékla svoje džíny. A v tom sedmém měsíci jsem si opravdu připadala jak lokomotiva. Ne že by to bylo všude, ale byla jsem dost zavodněná a napuchlá. Opravdu bych se nebála. Moje známá nyní porodila kluka kolem 3kg a přibrala 27kg. Dole má zatím 16 po měsíci. A jedla normálně, nikoliv za dva, spíš míň. Na druhou stranu moje švagrová (to je ale skoro anorektička) hrozně málo v těhotenství jedla, jenom syrovou zeleninu a sem tam jogurt, přibrala jenom 6kg,ona se bála přibrat, aby to shodila, holčička se narodila v termínu, ale pěkně podvyživená, měla 2,20kg a musela do inkubátoru. Já bych řekla - jíst zdravě a hlavně normálně.
P.S. někdo se ptal na dvojčata a pohyby v bříšku. Tak kopání do močáku jsem měla taky a bylo to hodně bolestivé. Nejsrandovnější ale bylo, když jsem si lehla do vany. To mi v břiše doslova pochodovaly jako želvy a boulilo se mi břicho na všechny strany :-))). Hlavně aby ti netvrdlo, to už bývá problém.
Pajdule

• Citovat
  • Upravit
48
27.7.04 23:01

Ahoj Mako:)
Máš tak trošku pravdu, docela dost jsem zvracela, ale ne uplně pořád.
Jinak jsem jedla všechno.
Doktorka mi říkala, že si mimi bralo všechno ze mě.
Za půl roku co je teď Zuzance jsem zhubla 16 kg, myslim že je to tim, že ze mě Zuzu naprosto všechno vytáhla :lol: .
Jezdila jsem na různé pozorování, ale výsledek byl vždy takový, že miminko prospívá.
Doktoři se taky divili, že jsem přibrala tak málo, ale když vše bylo v pořádku tak to nějak zvlášť neřešili.
S tim příbíránim, každá mamina příbírá naprosto jinak, někomu to jde jen do bříška a někomu hold všude:).
Tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.7.04 13:17

ahoj mako,
na mne to vidno len preto ze netrenujem - odisli svaly. ale obvod pod prsami mam stale rovnaky a v tvary to vidiet nie je. mam tych 10kg na bruchu a zadku a samoska prsia. vsetkjo sa to sustredilo na ochranu mrmousa z kazdej strany :D

(viete o tom ze je problem zhonat podprdu 75E pripadne 75F???!!! som sokovana. :roll: 8O )

danka

• Citovat
  • Upravit
Iri
141
28.7.04 15:09

iri

Ahojky budouci mamulky a maminky,
mam stejny problem, ale musim na zacatek rict, ze si tim nesmime tolik lamat hlavy, je to precejenom malickost proti tomu, kdyby miminko neco bylo, napr. nejaka vada atd. Tak si myslim, ze mame byt radi i presto za tech par kil navic.. :D
Ale jak jsem psala, tak se posledni dobou timto tematem zaobiram take, protoze jsem pribrala 14kg a jsem v 35tt.
Muj problem je zase v tom, ze jsem zustala stihla, tuk tuk, tak to musi byt vse skoro v brise 8O
Tak ze se bojim, ze porodim peknou cvaldinku. S manzlem jsme jinak oba stihli a rodice tez.
Mate s timto nekdo zkusenosti?

P.S. Jime porad nejake zmrzlinove pohary atd..

Tak i pres kila navic se nasim miminkum v brisku dari :D :D

Vsechny zdravi
Iri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.7.04 19:26

Ahoj děkuju moc za názory.

je pravda, že to nejdůležitější je aby byl prcek zdravej. No a pokud to bude těch 20 kg a víc tak pak budu muset cvičit.o)) - no pro jistotu jsem začla už včera.o))

Tak uvidím.

Mějte se hezky a užívejte si svá těhu.o))

• Citovat
  • Upravit
9
29.7.04 08:05

Re: Velkost miminka

Dancul píše:
ahoj,
zaujimalo by ma ako strava maminy moze ovplyvnit velkost mimca. myslela som si ze mimi si zoberie len tolko co potrebuje a to najlepsie a zvysok mi ide do izolacie :D . ale moj dr. hovoril nieco o tom ze by som mala obmedzit sladke ked nechcem mat 4,5kg buchtosa. sladke by som mohla obmedzit i tak, ale… :D . som v 30tt a mam 10kg navyse. nie je to malo, ale zatial to nie je ani tragicke. povedal mi ze by som mala jest menej sladkeho ovocia :?: krvne testy mi ukazali ze moje telo spaluje viac jak prijme. a okrem toho mam potrebu :lol: sladkeho, nepoznate to :D , cukor je pre mna energy a bez toho som na umretie. tak ze ma posle na glukozu.
 danka

ahoj, myslím si, že ve stravě to ani tak není. Za celé těhotenství jsem přibrala necelých devět kilo, ať jsem jedla tunu sladkýho nebo ne a narodil se mi drobeček 47 cm a 2,7 kg. Máma mi říkala, že když jsem se narodila, že jsem na tom byla podobně. Prý celkový přírůstek kg neznamená kolik dítě bude vážit, záleží i na genetice a jestli jsi hubená, se ti takovej cvalík asi nenarodí. A pokud budeš mít drobka jako já, věř že to za chvilku dožene. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
29.7.04 10:07

Ahoj všichni, otázka miminka podle váhy maminy - to se jen usmívám :D moje mamka totiž, když čekala mojí ségru, tak přibrala jen 6 kilo za celé těhotenství, a ségra měla jen 2,80 kg. Takže když pak mamka čekala mě, cpala se jak o život (a kdyby jen sladkým!) a já měla stejně zase ty 2,80 :lol: takže není třeba nic řešit! Moje teta zase každé těhotenství jen zhubla (všechno vyzvracela) a její dcery vážily 5 a 6 kg.
A že každé kilo navíc u maminy komplikuje porod, o tom nevím, vím jen to, že kámoška přibrala při prvním mimču 30 kilo - a pak prý třikrát zatlačila a mimčo bylo venku, málem nestihla dojít na sál!
Tak si nedělejte hlavičky, já taky hezky přibývám na váze, ale pozoruju to akorát na šířce svojí pánve a trochu se mi zvětšil zadek, tak to zatím neřeším. Mimčům zdar!

Jo, koho tady kope miminko do močového měchýře - psal to někdo s dvojčátky v bříšku - já tam mám jedno, jsem ve 23. týdnu, a někdy mě už tak kopne, že mě to zabolí - a to nejen do močového měchýře, někdy to bolí i jinde. Hlavně v noci, to kope první ligu. Ale že mimčo tlačí na močák, to je prý normální (dle těch, co už odrodily).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
29.7.04 13:38

Ahoj!
Někdo se tu ptal na zkušenosti s tím, že miminko kope do močového měchýře. Tak mě teda kopala obě miminka, není to nic příjemného a dělat se s tím taky nic nedá, jen čekat až se mimčo otočí hlavou dolů.
K té váze - s malou jsem přibrala 12kg a vážila 2,80 (narodila se ale o tři týdny dřív) a s malým necelých devět a ten vážil 3,5 kg. Takže nevěřím, že by váhu miminka nějak výrazně ovlivnilo množství jídla, které sní maminka, to se asi opravdu projeví hlavně na ní. Jinak tomu, že příliš mnoho kil navíc ztěžuje porod, tomu věřím. Prvně se mnou byla v porodnici paní, která přibrala asi třicet kilo (a myslím, že už před těhotenstvím měla slušný základ), dělali jí císaře a museli jí dát takovou speciální tkaninu (náhražku tkáně), protože měla tolik podkožního tuku, že stehy vyklouzávaly a rána se otevírala. Můj dr. mi také říkal, že přílišné přibývání na váze a příliš mnoho sladkého může podpořit propuknutí těhotenské cukrovky atp. Takže já jsem toho názoru, že jíst se může vpodstatě všechno, jak sladké tak kyselé, ale tak nějak s mírou, ostatně stejně, jako když člověk těhotný není, že? Ahoj všem a mějte se krásně,

Jindra + šelmičky (od Ed a štěstíček)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky