Velký nákup na celý měsíc

9023
25.4.19 20:30

Na celý měsíc? To neděláme, ale kupujeme „těžké“ věci, které odvezeme autem, jinak chodím na nákup pěšky.
Mouky, kečup, protlak, luštěniny, jogurty, to co došlo a co budeme o víkendu a v příštím týdnu asi potřebovat.
Nakupujeme v pátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4507
25.4.19 20:33

Nějaké rajčata v plechovce a sugo, těstoviny, ryzi, nudle nebo teda obecně přílohy jako kuskus, quinoa… mlika, čaje, kafe, mrazenou zeleninu, jogurty, sýry balené, šunky nějaké… kefiry a podobne mléčné výrobky… nějaké prasarny jako wasabi oříšky :oops: koření, vločky, dětskou krupicku…

Víc mě toho nenapadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
25.4.19 20:33

Hodně ovoce a zeleniny, těstoviny, rýži, brambory, mléko, občas maso, sýry, pečivo (dávám do mrazáku), jogurty, mouku, cukr, olej, kafe, koření, čaje… Ještě bych něco vymyslela, ale prostě všeobecně věci co jsou buď trvanlivé, nebo vydrží v lednici aspoň týden, dva :D pak dokupuju jenom sem tam čerstvé pečivo, nějakou šunku, ovoce co chce hned sníst (jahody, maliny apod) a když náhodou něco potřebuju speciálně do receptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
25.4.19 20:36

Nakupujeme dvakrát týdně, jezdíme autem. Jsou to vždy větší nákupy. Mám předem promyšleno, co budu vařit a péct, podle toho si píšu seznam. Taky jogurty, pečivo, šunka, sýr, zelenina, ovoce,.. To se prostě nakupuje pořád. Když je v akci maso, beru do mrazáku, to samé trvanlivé věci po více kusech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
25.4.19 20:46

Naplanuju jidelnicek na tyden a podle toho nakupni seznam. Plus mlika, ovoce, zelenina, sunky, syry. 1× tydne velky nakup v Lidlu kolem 1500kc, plus 2× tydne pecivo a drobnosti kdekoli pri ceste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
25.4.19 20:50

Na měsíc bych ten nákup asi neuměla, dělám týdenní, jezdím autem, takže tam vrznu i ty těžký věci a průběžně dokupuju ty trvanlivé potraviny, co mi dochází, ale pak už celý týden krom pečiva( který jíme málo) nekupuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
25.4.19 20:55

Velký nákup dělám většinou 1× týdně, když je krize, tak 1× za 14 dní. Ale to už doma doslova vařím z vody. Většinou je v tom větší množství ovoce a zeleniny, maso, rýže, těstoviny, mouka, luštěniny, vejce, caj, mléko a mléčné výrobky a nějake „nouzové“ potraviny jako tuňák, toastovy chléb nebo konzerva fazolí a cizrny..vetsi nákup 1× za měsíc si moc neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.4.19 20:58
@Alkub píše:
Ahoj, co kupujete, když chodíte na tzv. „velký nákup“? Mě furt přijde že nevím co nakoupit abych měla ty nejdůležitější věci doma po ruce na celý měsíc, a ty drobnosti jako pečivo, salámy apod., jen dokupovala běžně. Počítám jídlo pro sebe a 2letou dceru.:mavam:

Mouku, cukr, olej, těstoviny, rýže, luštěniny, koření, kosmetiku, prací a úklidové prostředky, toaleťák, kapesníky…Já chodím do obchodu, kdy mě napadne. Nedělám obří nákupy. Většinou vezmu to, co doma dochází. Mám jedno balení rozdělané a druhé do zásoby - třeba u mouky. Těžké věci bereme autem, když jedem kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
25.4.19 21:01

Já neumím nakupovat, jsem schopná tam nechat 2 tisíce a druhý den nemít co vařit :zed: :zed:… mi se osvědčilo chodit často na malé nákupy a na velké výjimečně. Lidl a Globus na mě mají špatný vliv :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
25.4.19 21:09

@Kaileee já mám právě opačný problém. Když chodím na menší nákupy tak to jsou částky ve výši 400kc a víc a tak bych mohla chodit obden pro blbinky :lol: tak sem si myslela že kdybych udělala velky nákup všech potřebných věci, a chodila jen 2× týdne pro pečivo tak mě nebude tak bolet pohled na mé konto :D :D :D protože když budu mít doma vše po ruce v průběhu týdne tak mě to nebude lákat jít nakoupit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
25.4.19 21:17

Nakupujeme také obvykle po týdnu. Ovoce+zelenina, brambory, cibule atd, rýže, olej, těstoviny, špagety, müsli do zásoby v akcích, protlak, káva, sýr, čaje, šťáva, maso atd, obvykle cca 1500-2000 podle toho, zda je v tom i nějaká drogerie. V průběhu dokupuju pečivo do mrazáku, šunku nebo co dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
26.4.19 06:53

Na velky nakup jezdim kazdych 14dni max za tri tydny do Nemecka. Kupuji mleka, vody, jogurty, mouky, testoviny, ryzi, mrazene vyrobky, pecivo na dopeceni…proste to co se rychle nezkazi. Zde pak prubezne nakupuji pecivo, cerstve syry, zeleninu a ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.4.19 07:12

Na větší nákup jezdíme asi co 2 týdny. Berem trvanlivý věci, ktere běžné používáme, těstoviny, brambory, olej, mliko, ovoce, zeleninu, jogurty, výjimečně i maso, sýry, sterilovanou zeleninu, protlaky, sirup, cibuli, toaletak, kapesníky… Nevím, prostě vše co doma došlo nebo by mohlo v brzké době dojít. A máme vždy tak na 3 dny vymysleno co budem vařit, tak na to a na zbytek nakoupím já po cestě domů v týdnu jako pečivo, šunku, maso, čerstvou zeleninu pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
26.4.19 07:53

Jsme 4, takže na velký nákup jezdíme 1× týdně. Beru karton mléka, jogurty, trvanlivé potraviny, sýry, šunky, maso..a pak chodím jen pěšky pro pečivo a zeleninu a ovoce.
Mám napsaný jídelníček a jedu podle seznamu, co budu potřebovat, když je něco v dobré akci, beru do zásoby.
Ve špajzce mi nikdy nechybí těstoviny, rýže, kuskus, mléko, zavařeniny, olej, různé přísady na pečení, koření, čaje, hrách, čočka, protlaky, ovesné vločky, brambory, cibule, sterilovaná zelenina, džusy, šťávy…prostě hlady by jsme neumřeli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
19.1.20 18:31

Ahoj holky, asi se potřebuju jen vykecat. Dnes jsem byla na velký nákup, jsem 35tt takže jsem se ještě stavila do drogerie a Pepca dokoupit nějaká věci do porodnice a pro malou, pak jsem to s jednou velkou taškou střihla do Kauflandu na velký nákup. ( Přítel je nemocný, a já potřebuju mít všechno hned tak jsem jela sama s tím že jsem si vzala domu Taxíka ). A teď k tomu co mě fakt jako hodně naštvalo, a to jsem bych řekla hodně klidný člověk. Už jsem měla skoro všechno nakoupeno, plný vozík a lidí na mě začali ukazovat a koukat jak na blbce, cítila jsem se jako fakt blbě. To jsem jako jediná co chodí na velký nákup, to jsem opravdu tak nenormální? Co mě úplně dostalo, byla starší paní ( to už jsem čekala venku na Taxi ) která si neodpustila poznámku,, A to je pro Boha co jako?! '' no než jsem ji stihla něco říct, byla pryč. Nevím proč mě to tak naštvalo ale připadala jsem si jak těhotná cikánka se 4ma děckama kolem sebe, a to se teď nechci nikoho dotknout :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák