Velmi problematická pleť - zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
929
22.12.19 20:45

@Parninas knížka Jídlo na prvním místě, od toho bych se odpichla. Případně pak Gaps dieta, ale ta už je docela dost „hard core“, tak bych zkusila nejdřív to whole30 (Jídlo na prvním místě) a uvidíš. Jen jsem měla zkušenost, že kůže se na začátku trochu zhoršila, tak se nenech odradit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
10.1.20 08:03

Dceři nepomáhalo absutne nic a pleť ji změnil krém Akneroxid 5. V lékárně, do 200. Zmizelo akné i černé tečky, jen ho musí pravidelně používat.
Obsahuje benzoyl peroxid, který (zjednodušeně řečeno) zabíjí bakterie, které způsobují akné.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
11.1.20 10:52
@káťa píše:
Dceři nepomáhalo absutne nic a pleť ji změnil krém Akneroxid 5. V lékárně, do 200. Zmizelo akné i černé tečky, jen ho musí pravidelně používat.
Obsahuje benzoyl peroxid, který (zjednodušeně řečeno) zabíjí bakterie, které způsobují akné.

Zkusím se zeptat dermatoložky, jestli je to na můj typ pleti vhodné.
Díky moc za radu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14.1.20 11:23

Ahoj,
já jsem teď začala s kurkumou (kurkuma latte), pomáhá na pročištění zevnitř, působí protizánětlivě. Akné je vlastně projev toho, že se tělo zbavuje něčeho nežádoucího… takže začít u stravy. Hodně štěstí, taky s tím bojuju! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
14.1.20 19:18

@Parninas
Dcera ho používá lokálně na místa, kde se jí akné dělalo (celo, bos, brada). Že začátku se kůže trošku loupala, do týdne si zvykla a má fakt nádhernou pleť. A to to byla fakt hrůza. Kontraindikace je snad jen alergie na benzoyl peroxid. A musí se při používání tohoto gelu používat na den krém s SPF.

• Citovat
  • Upravit
16281
14.1.20 19:40

@Parninas Jen si dej pozor, ten Akneroxid jak obsahuje peroxid, tak brutálně ničí oblečení/povlečení (v podstatě na něm vybělí fleky jako když se batikují trika Savem). Já použila jen na část brady, spát jsem šla za dobré 2h od nanesení, a ráno jsem měla zničené dost drahé povlečení. Jindy jsem se zase zpotila a vybělily se mi fleky na pyžamu (jak jsem si dala ruku pod hlavu). Tak radši varuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
15.1.20 10:25

Dcera tedy nemá vybělené ani oblečení či povlečení, má flíčky na ručníku na obličej. Ano, obsahuje peroxid, takže zesvětluje. Nicméně pleť má hebounkou a nevysusenou.

• Citovat
  • Upravit
76
17.1.20 10:56

Mě tohle taky delší dobu trápilo, chodila jsem na derma, ke kosmetičce pravidelně, trošku změnila jídelníček a používala přírodní kosmetiku, u který jsem zůstala do teď, mám ozkoušenou kosmetiku happymary, úplně léčivá na akné aby zmizelo tak to není, ale pomohlo mi to v tom aby se mi pleť tolik nemastila a byla aspoň trochu vyživená. Ale bohužel, akné si podle mě žije vlastním životem tak to chce prostě čas, je to běh na dlouhou trať…držím palce ať se toho brzy zbavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
19.1.20 09:09

A taky dodržovat pH, pomohlo zmírnit mně ;)
ale najít kosmetiku, která pH dodržuje není jen tak, našla jsem Syncare a řadu akné

Všude poslouchám nebo čtu, jak je pH pleti důležité. Něco si i pamatuji z reklam, že pH pleti je 5,5…a pH vody je 7.

Jak tedy pH souvisí s akné a jakými kosmetickými přípravky lze pH pleti ovlivnit či snížit???

AKNÉ a pH pleti…
Akné patří k zánětlivým kožním onemocněním. Bakterie akné, která ho vyvolává se ideálně množí při hodnotě pH od 6,8. Ten, kdo hodnotu důsledně stabilizuje, může množení bakterií docela pěkně zabránit.

Jak hodnotu pH snížit?

• Na snížení hodnoty pH v každém věku fungují dobře, séra, krémy a peelingy s ovocnými kyselinami. (enzymatické peelingy)
  • pH lze snížit kvalitními čistícími prostředky, jedinou nevýhodou je, že tyto přípravky, ať se jedná o tonika, gely, micelární vody či mléka, se následně smývají vodou a ta má většinou hodnotu pH přes 7. Následkem toho se opět pleť alkalizuje (zvýší se její pH). proto je velmi důležité použít po kontaktu s vodou použít kysele nastavené přípravky.

https://www.kolagenface.cz/ph-pleti-a-akne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast