Ven už chodí jenom socky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1487
10.3.19 09:52
@Veveří píše:
Moje kolegyně mě šokovala prohlášením, že na sídlišti si chodí hrát ven samy už jenom „socky“. Bavím se o detech např. 8-10 let+. Já děti ven běžně posílám, jdou na hřiště nebo si jen hrají u domu. Přijde mi, že degenerujeme…
Připadá mi důležité, aby si děti hrály venku i bez dozoru rodičů a netrávily čas zalezlí doma u PC. Otevírám diskuzi, jak to vidíte vy.

Vidím to tak, že tvá kolegyně má nejspíš IQ tykve. ;)

Příspěvek upraven 10.03.19 v 09:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
10.3.19 09:52
@Janli píše:
Tak to jsme ultrasocky :mrgreen: . My tady v létě žijem venku všichni. Domů se chodí jen spát a vařit a kolikrát ani to ne :mrgreen:

Vařit nebo spát? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.19 09:54

@Prof. Farnsworth člověče doma a dokonce tady máme posilovnu, takový vymoženosti :potlesk: :mrgreen: a po dálnici za půl hodky v Praze :P :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.3.19 09:54
@Prof. Farnsworth píše:
Vařit nebo spát? :mrgreen:

Oboje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1894
10.3.19 09:56

tak já se přiznám že moje děti jsou socky. Dcera 11 let chodí ven sama s kamarádkami, když je venku hezky. Jsou na bruslích, kolech, koloběžkách nebo jen tak sedí na lavičce a povídají si. Já chodím ven se synem 4 roky. Jsme kousek od sídliště, a děti tam mají kamarády. Jinak chodí na kroužky, a ven stíhají taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
10.3.19 09:57

Kluci se už ptali, jestli zůstane hezké počasí. Uděláme úkoly a ven. Bereme míče, kola, koloběžky potřebuji se vylitat, vždyť jsou to děti a sedí 5hodin na zadku, mobil a tablet je večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
@milovnicejablek píše:
@Prof. Farnsworth člověče doma a dokonce tady máme posilovnu, takový vymoženosti :potlesk: :mrgreen: a po dálnici za půl hodky v Praze :P :palec:

Tak to jsi měla rovnou napsat, že bydlíte v civilizaci, to bych se takhle blbě neptal ;) Já myslel, že bydlíte někde v Asii u Brna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426

@Veveří cizí neřeším. my jako děti byly venku sami pořád :lol: je fakt že tady v okolí samotné menší děti nevidím vůbec, max že jedou na koloběžce nebo kole ;) . Ale tady ani není kam, neni tady ohraničený prostor. vylezeme z baráku a hned všude auta :? Syn má 13 a občas řekne že se jde projít :lol: Ale abych viděla skupinky dětí to rozhodně ne. Na vesnicích je to jiné,ale ve velkoměstě je to jiné a to bydlíme ještě v klidné části. Na hřišti jsou vidět jen malé děti s doprovodem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
10.3.19 09:58

U nás v okresním městě to tak skoro je, že se po venku blomcají děti, kterým se rodiče zas tam moc něvěnují. Jinak spíš vídám rodiče s dětmi na kolech, bruslích, vycházkách. Ty děti z venku si ani moc nehrají sedí na lavičce a hromadně čučí do jedno ho telefonu. Dcera má kroužky a sportuje, takže takhle po venku chodí jen v létě, když je dlouho vidět a domluví se cíleně s kámoškama, že bych ji jen tak vypustila ven to moc ne. Párkrát měla v týdnu nebo o víkendu volno a fakt venku k sobě nikoho nesehnala. Na vesnici, kam pravidelně jezdíme, to funguje jinak. Tam vždycky najde někoho venku, zajde na hřiště, něco vymýšlejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.3.19 09:59

To je opravdu smutna doba, kdyz se clovek pta, co delaji venku decka :zed: :zed: .
Svet se opravdu v zadek obraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.3.19 10:00

@Veveří Kde bere čas chodit s tak starými dětmi ven? Já mám děti mladší, takže s nimi ven ještě chodím, ale v tomhle věku už určitě nebudu. I teď, když jsme v parku, si sednu na lavičku a hlídám jen jedním okem, jestli se někde nepřerazili nebo aby nevběhly pod auto. Jinak už fungují samostatně se svými kamarády nebo sami spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.3.19 10:03
@jannina1 píše:
I kdyz co 10 lete dite muze delat delsi cas pred domem?Podle me se za chvii otravuje…

Tak u nás třeba jezdí na kole, skatu, koloběžkách, hrají na hřišti míčové hry, blbnou na cvičicích strojích. U nás v parku vídám dost dětí v tomhle věku, sice ne tolik, jako předškoláků, ale vídám. Díky bohu, asi nejsou všichni jen na to hnít doma u tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
10.3.19 10:03

Hlasime se k prazskym sidlistnym „sockam“, syn 11 let chodi ven bezne, pulka kluku ze tridy si da sraz (i po krouzcich nebo nez zacne krouzek, to hodi vsichni batohy k nam do chodby :roll: ) a jdou nejcasteji na nerf bitvu, pak ale i fotbal, a v zime bobuji, staveji iglu… Dcera 9 let ma zase svoje kamosky, jezdi na bruslich, na skate a hraji si na hristi.
P.s. takova Nerf bitva je super, kdyz byli mensi, chodil s klukama i manzel, nastavil jim pravidla, jako ze co se smi, pocet zivotu, jak obzivnout atd. Ted to kluci berou hodne vazne, uz ve skole domlouvaji tymy, bojovou strategii, kdo ma jake zbrane, chodi zvenku totalne uvalení, syn uz skoncil i v rybníku. Moc jim takoveto detstvi preji!

Příspěvek upraven 10.03.19 v 10:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
10.3.19 10:05

@Veveří A proč se tě to dotklo? Kolegyne má právo na svůj názor. To, že si to myslí ona neznamená, že si to musíš myslet ty. Já jsem venku i se synem každý den a co nejdýl jak to jde. Já bych si něco peprného o kolegynce pomyslela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
10.3.19 10:05

Pokud žije paní v tak blbé nebo nebezpečné lokalitě, že tam ani nemůže vypustit děti si jít hrát ven, tak je spíše socka ona. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí