Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Veveří píše:
To je superv našem městě je obrovský výběr hřišť, dětských i sportovních, ale většina jich zeje prázdnotou
A když už tam nějaké děcka jsou, nervní důchodci na ně volají měšťáky, protože jsou hlučné.
Jo.Tady dostávají děti vynadáno,že si malují křídou na chodníku.Darebáci.Už jde loni na paní vylitla,proč je nenechá být,že na zem jsme malovaly jako děti křídami už před 40 lety a nikomu to nevadilo.
@není možná píše:
Jak kde. U nás si včera venku hrály i starší, 10 - 12, fotbálek na dětském hřišti a v bráně měli holčinu.
Jo a zajmovych krouzku tu mame hodne, takze tim to nebude
@Veveří píše:
To je superv našem městě je obrovský výběr hřišť, dětských i sportovních, ale většina jich zeje prázdnotou
A když už tam nějaké děcka jsou, nervní důchodci na ně volají měšťáky, protože jsou hlučné.
Myslíš Brnisko? ![]()
Hele asi takto: https://youtu.be/gVFz6iTV6FQ?…
@Anna766 píše:
Jo.Tady dostávají děti vynadáno,že si malují křídou na chodníku.Darebáci.Už jde loni na paní vylitla,proč je nenechá být,že na zem jsme malovaly jako děti křídami už před 40 lety a nikomu to nevadilo.
Tak to je hustý.
@J_Doe píše:
Město se 7 miliony obyvatel? Kde žijete?
takový jedno menší asijský město ![]()
@lucenka píše:
takový jedno menší asijský město
Však jsem psal. Kousek za URALEM.
@Anna766 píše:
No boze, zaprsi a krida se smyje. Dneska opravdu nekterym lidem vse vadi.
My jsme jako deti pinkali sousedum micem o zed, nez tedy na nas soused vlitl ![]()
Dnes to uz chapu, proc byl nastvany, ale tenkrat jsem nechapala, co mu na tom vadi
…
@není možná píše:
Však jsem psal. Kousek za URALEM.
jestli je pro tebe kousek nějakých 5700 km
![]()
@lucenka píše:
jestli je pro tebe kousek nějakých 5700 km![]()
No jasně.
Sem koukal na ty mandarinky v květináči. Hustý. ![]()
@není možná píše:
No jasně.Sem koukal na ty mandarinky v květináči. Hustý.
To byly menší kousky. Ty fakt velký se mi bohužel vyfotit nepovedlo (z motorky nebo auta se blbě fotí
). To byly vlastně stromy na kolečkách a když jsem měla štěstí, tak jsem v tom našla oči
![]()
@Moise píše:
Popravdě, já mnohem radši po práci vezmu dítě na kolo nebo cokoliv jiného. Já se protáhnu, jsme spolu a je nám fajn. Samozřejmě že jsou dny, kdy se sebere a jde za kamarády - jezdí na koloběžkách, na kole, vymýšlí venku kraviny, ale celkem brzy je to přestane bavit a skončí u jednoho nebo druhého kamaráda na playstationu
Nevím, nechápu - u nás to má každý kluk jeho věku a tráví u toho odpoledne po škole hodiny.
A tak to já taky. Ale ne vždy je na to prostor. Upřímně se těším na to, až je nebudeme muset venku dozorovat. Teď to děláme tak, že když je třeba doma něco udělat, jde s dětmi jeden rodič a druhý doma dělá to, co je třeba. Kdyby mohly být děti venku sami, uděláme potřebné ve dvou za polovinu času a o to víc času budeme moct trávit společnou činností.
Tam, kde mají lidé vlastní pozemky i docela chápu, že děti netráví čas na obecním hřišti nebo na ulici. Když jsme na návštěvě u příbuzných na vesnici, tak mimo jejich pozemek taky v podstatě nechodíme, není ani moc kam, kromě toho tam nejsou ani chodníky, takže to aby člověk pořád uskakoval před auty. Hrát si jen tak na ulici jako za našeho dětství nepřichází v úvahu. Ale my třeba bydlíme v širším centru města na okraji vilové čtvrti, kde sice někteří svůj pozemek mají, ale zdaleka ne všichni.
A já teda moc nechápu argument, jak tu někteří psali, že děti nejsou venku, protože mají kroužky. Kolik těch kroužků mají? To musí mít tak dva denně, aby nebyl čas chodit ven. Naši kluci mají tři kroužky, jeden končí v 16h, druhý v 16:30 a třetí začíná v 17h. Po prvních dvou a před třetím mají minimálně hodinu a půl času, kdy jsou venku, naštěstí i sami od sebe chtějí, takže bývají na hřišti. A doma pak ještě stihneme i nějaké ty činnosti u stolu - vyrábění, společenské hry apod, což je doba ekvivalentní k dělání úkol později.
@lucenka píše:
To byly menší kousky. Ty fakt velký se mi bohužel vyfotit nepovedlo (z motorky nebo auta se blbě fotí). To byly vlastně stromy na kolečkách a když jsem měla štěstí, tak jsem v tom našla oči
![]()
Jako naše trnky. ![]()
Důchodci volají meštáky na děti, že hrají fotbal na, k tomu určeném, hřišti, že balón boucha, že kluci křičí. Další den volají policajty, že děti běhají po trávě mezi domy, pak zas volaj do školy a stěžují si, že kluk vylezl na strom.....
Děti jdou do skautu a během času se klubovna stala středem a je obestavěná rodinymi domky, zase stížnosti, děti po zahradě kolem klubovny běhají, balón jim padá přes plot k domkum, novousedlici jim hažouu svůj stavební a zahradní nepořádek ke klubovně, z betonového placku ke hrám se stalo parkoviště.
Dnes má každé z dětí spoustu aktivit a domluvit se tak, aby to časově sladily, je téměř nemožné. Ono je rozdíl kroužek při škole, který trvá hodinu a pak klubový sport, kde je trénink denně a zabere dvě až tři hodiny,plus cesta domů.
Tak je fakt, že po městě a nákupních centrech se pohybují znuděné skupinky dětí, kterým nikdo neukázal, jak trávit čas aktivněji.
M ![]()
@Anna766 píše:
A naše rada města teď prodlužovala provozní dobu dětských hřišť, které bývaly doteď podle provozního řádu „otevřené“ od 1.4. (nezamykaly se). No a našli se lidi, co na děti posílali měšťáky, že si tam hrají už v březnu…svítilo slunko. Nechápu ![]()
Příspěvek upraven 10.03.19 v 17:58