Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@tterrezzkaa aha tak to je škoda, mě to přijde na krátký procházky úplně super ![]()
@anet007 píše:
Já Vím jsem hroznej posera, už od maličkajá bych třeba nikdy nešla nikam sama v noci, nevím proč, ale prostě se příšerně bojím
a hlavou se mi honí hrozné scénáře
Z toho si nic nedělej, já taky…a hlavně malej má problémy s dechem, takže bych ho nenechala bez dozoru ani 5 minut…
@anet007 píše:
Neměla bych psa, každej to máme jinak, já jsem prostě posera, bydlet v paneláku tak tam prostě dítě nenechám samotné ani na pár minutek, člověk opravdu nikdy neví co se stane, je to jen o jednou…a může se stát tisíc věcí. Zrovna jak píšeš večer venčení ve 22 hodin, někdo tě přepadne a už se k mimču nedostaneš
Záleží v kterém patře bydlíš, pokud někde ve 12.je to zase na dýl. Já seběhla z prvního patra a za 5 min.jsem byla zpátky. Někdy jsem jen stála ve vchodě. To mi tak nebezpečné nepřijde. To by jsi už nemohla fakt nic.
@Dydynky no manžel mi slíbil, že ho do toho zkusíme zìtra nějak nainstalovat
nebo v tom budu nosit psa ![]()
Anet, taky jsem se dřív bála, mám smůlu na úchyly
(ale fakt, od pronásledování nahým chlapem okolo jezera, přes eso peso v městském parku, po pronásledování na nádraží atd…) od té doby co mám 40kg psa, který se teda s ničím nesere
tak se nebojím ![]()
@tterrezzkaa píše:
Z toho si nic nedělej, já taky…a hlavně malej má problémy s dechem, takže bych ho nenechala bez dozoru ani 5 minut…
A jak chodíš na záchod nebo do koupelny? Nebo v noci? To ani nespíš?
@tterrezzkaa píše:
No tak to bych teda venčila vždy jen s mimčem, protože to by ti chůvička byla k ničemu, kdyby byl nedejbože nějaký problém.
Když jsem bydlela v paneláku, tak jsem s dcerou šla do školky a zasekli jsme se ve výtahu, dostali jsme se ven za 9 minut, já vím chvilka, ale kdybych měla doma miminko, které by nedejbože začalo plakat, tak bych se tam asi zbláznila
@jannina1 píše:
Záleží v kterém patře bydlíš, pokud někde ve 12.je to zase na dýl. Já seběhla z prvního patra a za 5 min.jsem byla zpátky. Někdy jsem jen stála ve vchodě. To mi tak nebezpečné nepřijde. To by jsi už nemohla fakt nic.
Tak první patro je ok..to je tam člověk hned
@jannina1 představ si, že tam chodím a dokonce bez malýho…ale doma monitor dechu uslyším, venku asi těžko
@Any83 píše:
Anet, taky jsem se dřív bála, mám smůlu na úchyly(ale fakt, od pronásledování nahým chlapem okolo jezera, přes eso peso v městském parku, po pronásledování na nádraží atd…) od té doby co mám 40kg psa, který se teda s ničím nesere
tak se nebojím
Taky jsem na ně právě měla smůlu, a jeden mě taky honil kolem rybníka
a jeden si mě odchytl ve vlaku
nic příjemného…s 40 kilovým psem, bych se asi taky nebála ![]()
@tterrezzkaa Manducu si můžeš i zapůjčit na vyzkoušení (nevím, jestli to jde i u Kibi). Pak se dá obojí sehnat z druhé ruky za celkem slušný peníz (každopádně za nosítko se určitě vyplatí si připlatit, přeci jen se podílí na motorickém vývoji tvého dítěte, i na tvých zádech, toto bych kupovala opravdu jen kvalitní a osvědčené, nic levného, co by pak třeba pokazilo prckovi kyčle nebo páteř)
@anet007 píše:
No tak to bych teda venčila vždy jen s mimčem, protože to by ti chůvička byla k ničemu, kdyby byl nedejbože nějaký problém.
Když jsem bydlela v paneláku, tak jsem s dcerou šla do školky a zasekli jsme se ve výtahu, dostali jsme se ven za 9 minut, já vím chvilka, ale kdybych měla doma miminko, které by nedejbože začalo plakat, tak bych se tam asi zbláznila
No, sousedka takhle nechala 2 letou ráno spící doma a vedla starší do školky hned za rohem a malá se mezitím vzbudila a běhala ve vchodě, takže opatrnost musí být.
My měli psa dřív než mimi a neschvaluju zbavování se psů kvůli miminku, tak to muselo jít. Je fakt, že bydlíme v přízemí, takže se ve výtahu nezaseknu. A přepadnout můžou i s miminkem na ruce, když to bude za tmy ![]()
@Any83 právě proto jsem chtěla poradit…vím, že v obchodě jsou schopný člověku vnutit kde co, jenom aby to prodali…
Holky, tak jsem procetla celou diskuzi a neda mi to nezareagovat.
Taky mame psa a synovi uz je 20 mesicu, ale pamatuji se na zacatky venceni apod. Jde o to co vyhovuje oběma a na to, na co je pes nauceny, taky jsem ze zacatku vencila psa 2× denne, ale chodili jsme na dlouhe prochazky, třeba na hodinu i na cele dopoledne apod. Hodnekrat jsem ho odbyla se spatnym svedomim, ze jsme sli na 15 minut, protože jsme pak spechali do plavani nebo cviceni, ale pak jsem si rikala, ze dite je prednejsi a pes svoji potrebu vykonal. O vikendu se mu věnujeme, chodime na agiity apod. U nas chtěl psa manzel, je z utulku a asi ho i bili, ted se ma jak prasatko v zite a troufam si rict, ze to ze jde nekdy jen 2× denne je hov.. oproti tomu co zazil dřív. A taky si myslim, ze většina z vas které tu kazete, jste se o psa nestarali a když se vas někdo zepta na otázku jak nosit dite, tak se nezlobte a prijde mi fakt natvrdle resit tu na 4 stranky curani psa!!
@tterrezzkaa Co se tyka noseni, tak jsem zkousela vak, ale jak pises, prislo mi to dite v tom nejak divne poskladane, manduca je super, ale nechtělo se mi za ni davat přes 2 tisice, nakonec jsme na nejake rychlovky apod. koupili obycejne nositko womar za 500 a byl klid, ale je pro vetsi deti, co drzi hlavicku. Ja mam problémy se zadama, takze tohle noseni mi stejne nebylo doporuceno a jak ditko pribyva na vaze, tak je to problém, syn nastesti uz v roce chodil sam. Troufam si rict, ze opravdu nejpohodlnejsi je kocarek, ale je to takove strachani se s nim. Ale nez do neceho budes vic investovat, tak bych si to vyzkoušela, je hodne pujcoven.