Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mne dvouletak chodi pekne, ale taky se cas od casu vzteka, to je - rekla bych - normalni. Kdyz nechce, tak se snazim pozitivne motivovat (delame treba zavody - pripravit, pozor, ted, upozornim na neco pekneho 10 metru vepredu, delam mu most z nohou - rad proleza,…). V parku jsem zkousela odejit, mozna i vic nez 100m, mela jsem pocit, ze ho spis potesilo, ze ta otravna matka zmizela z doslechu
, zadny rev se nekonal a stejne jsem pro nej musela jit a odnest. Ujde s prestavkama 4 km, ale moje deti byly obe od 15m temer bez kocaru (dcera 4 km usla pozdeji, az tak ve 2,5).
Úplně stejný jako u nás. Obdivuju, že s ní jdeš do obchodu, já vzala kluka bez kočárku do krámu jednou a dopadlo to hrozně. Všechno chtěl shazovat z regálu, lítat mezi lidma…no ![]()
To, že se zastaví a nic s ním nehne mi dělá taky, nechce nosit, nemá zájem o nějaké hry, jen stojí a vzteká se. Takže chytnu za ruku a táhnu tygra domů. Ale coo, aspoň pobavím sousedy ne? ![]()
Když jsem se tak na ní koukala a teď u uspávání, je úžasná…
Někdy však mám pocit, že jsem hrozná matka, ale to až po tom co to „něco“ udělám, třeba dneska po tom odchodu.
Ale jinak je komunikativní, veselá, a hlavně zdravá…
Tak kluk byl už v tomhle věku prakticky bez kočárku. Když se vzteknul, tak jsem ho vzala pod paží a kus ho poponesla. Hodně rychle ho vztekání přešlo, nebyla to pro něj úplně pohodlný pozice ![]()
A jinak na všechny cesty s dítětem jsem brala batoh, abych měla volné ruce a nemusela řešit co s krámama, když budu potřebovat dítě poponýst.
A proč bereš toaletní papír, když máš s sebou vlhčené ubrousky?
Jen dotaz k tomu popadnout za ruku, ono když sebou " smýká " prostě se za tu ruku zavěsí - vím, že nemůžu táhnout silou, tak nemůže se mu vykloubit ramínko, nebo nějak jinak poškodit??
No protože po malé potřebě ji nebudu utírat vlhčenými ubrousky… mě by to moc příjemné nebylo.
Batoh jsem dneska u nás v domácnosti hledala, ale žádný adekvátní nenašla, jen krosnu.. ![]()