Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a o tom rohu a zlé tchýni vím, nesedávala jsem na rohu a stejně jí mám… ![]()
Mě říkala babička už od mala ať nesedím na rohu, že budu mít zlou tchýni…taky původem němka
no a neseděla jsem a zlou tchýni nemám ![]()
Lus-i píše:
Mě říkala babička už od mala ať nesedím na rohu, že budu mít zlou tchýni…taky původem němkano a neseděla jsem a zlou tchýni nemám
Hm, tak to ja machrovala, ze se stejne vdavat nebudu. ![]()
No, a jak jsem dopadla.
![]()
Scarlett2011 píše:Lus-i píše:
Mě říkala babička už od mala ať nesedím na rohu, že budu mít zlou tchýni…taky původem němkano a neseděla jsem a zlou tchýni nemám
Hm, tak to ja machrovala, ze se stejne vdavat nebudu.
Joo, to já jsem taky říkala vdávat se nebudu no a vdala jsem se v 19ti :
No, a jak jsem dopadla.![]()
![]()
Lus-i píše:Scarlett2011 píše:Lus-i píše:
Hm, tak to ja machrovala, ze se stejne vdavat nebudu.
Joo, to já jsem taky říkala vdávat se nebudu no a vdala jsem se v 19ti :
No, a jak jsem dopadla.![]()
![]()
Věřím na pověry, co maj reálný základ. Např. nelezu pod žebřík, neboť by mi spadl ten, co na něm stojí na hlavu. Křížek na chlebu nedělám, páč kvůli křížku nebudu manipulovat celým kráječem
a černá kočka, když mi přeběhne přes silnici může sama mluvit o štěstí, že ji nepřejedu.
Jednou jsem ji teda v noci přejela
, páč mi vběhla pod kolo, ubrzdit jsem nestihla a v protisměru jelo auto. Pak jsem zkejsla v koloně, neboť policajti si ve městě dávali půlnočního Kryštofa, zapomněla jsem si pustit chlazení motoru, tudíž jsem to uvařila
, voda z chladiče vyprskla, odlítlo víčko a vylila se na přední kolo, čímž se skvěle vydezinfikoval podvozek od rozmázlý kočky
, tak jsem stála v koloně, nadávala jak dlaždič, naštěstí mi jeden kamioňák věnoval vodu z kanystru. Policajti, jak mě slyšeli nadávat, tak mě radši odmávli bez kontroly.
Tak nevím, jestli to nakonec nebylo přeci jen štěstí tu kočku potkat
Sice jsem nebyla pod vlivem, ale nějaká ta technická závadička by se na starý škódě asi našla ![]()
Dost casto, kdyz mi cerna kocka prebehne pres cestu, se o ni prerazim, takze mame smulu oba
Jinak to plati jen kdyz bezi zleva doprava.
Nevěřím. Třeba na Vánoce i Nový rok mi běžně visí prádlo a už dlouho nikdo neodešel…
A nebo že se dítě nemá do roka střihat, vozit na hřbitov. Oboje jsme udělali a malý žije!!!
ještě jsem si vzpomněla na něco,co říká moje mamka…a vždy, kdyžý to udělám, tak si na to vzpomenu…brr
…nefoukat/nehoukat na flašku - přináší to bídu …nepokládat chleba na kulatou stranu (ale na tu placatou) - pak se dlouho umírá
Tak u nas pradlo na VanoceNovy rok nesmi viset. Za posledni roky viselo 2× a jednou zemrel deda a pak tata. Vybava pro mimco doma az po porodu, mamka se 2× na poveru vykaslala a 2× o mimco prisla (v 8. a 6. mesici). Dalsi povery asi uz nic.
Billi píše:šmarjááá nestraš… nemám si věci kam dát… a s prvním dítětem jsem je taky měla doma…
Tak u nas pradlo na VanoceNovy rok nesmi viset. Za posledni roky viselo 2× a jednou zemrel deda a pak tata. Vybava pro mimco doma az po porodu, mamka se 2× na poveru vykaslala a 2× o mimco prisla (v 8. a 6. mesici). Dalsi povery asi uz nic.
neverim. schvalne jsme se brali v kvetnu trinactyho, bohuzel to nevyslo na patek ![]()
Billi píše:
ta povera s tema vecma na deti je obzvlaste vtIPNA - a kdyz cekas druhy, tak mas vsechno nekam deponovat?
![]()
Babicka je puvodem Nemka, tak to mozna bude z Nemecka.

Příspěvek upraven 24.02.12 v 23:31