Věříte na pověry?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.6.23 18:19
@Anonymní píše:
Zdravím, mám takovou blbou otázku nebo spíš téma… :lol:
Věříte na pověry? Já nikdy ne, ale teď asi 14 dni zpět začala u nás kukat kukačka a ta prý je je špatné znamení, že odpočítává čas a před týdnem nám odešel člen rodiny… Dnes celý den kolem našeho domu, chodí po terase atd. holub,, nikde jinde neleti, stále se zdržuje u nás… vím, je to asi blbost :lol: :lol: Ale nevíte někdo co se říká že symbolizuje holub? Docela mě znervoznuje že je to další nějaké znamení.
Téma na odlehčení :lol: :lol:

U nás kuká kukačka pravidelně, každý rok to by už musela vymřít polovina obce, takže na tohle nevěřím.
Ale že se přišel rozloučit blízký, ano a i se mi to potvrdila.
Taky nám od určité doby, která souvisí s blízkými, kteří už tady nejsou k nám lítají 2 hrdličky.
Předtím tady nikdy nepřiletěli, ani jeden. Takže spíš než pověry, věřím že je něco mezi nebem a zemi :srdce:

• Citovat
  • Upravit
11365
4.6.23 18:21

Já sahám kominíkům na knoflíky a už mě dva obvinili ze sexuálního obtěžování, jeden mě dokonce nazval buzerantem. Věřím na sílu sugesce - černá kočka (smůla) a fakt si tu smůlu přivolám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
4.6.23 18:23
@Atisia píše:
O holubovi nevím ale když ve vesnici hodně vyjí psi, tak někdo zemře. U nás třeba děda. A ještě se říká že když zemře jeden vždycky si sebou vezme další dva. Taky jsem zažila. Sýček na okně je špatné znamení. Myslím, že přivolává zubatou.
Pokud někdo zemře má se otevřít okno aby duše odešla. Když spadne koště tak to značí nezvaného hosta. Pokud obráží tak smrt. Čápa zná asi každý. A ještě se nemá spát tak aby se koukalo do zrcazdla :nevim: :nevim:

To zrcadlo..
proc ne?
Ja spim vedle skříně co ma zrcadlo zvenku na dveřích- takze na pravoboku do nej koukam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
4.6.23 18:26
@Ploskutáček píše:
Já sahám kominíkům na knoflíky a už mě dva obvinili ze sexuálního obtěžování, jeden mě dokonce nazval buzerantem. Věřím na sílu sugesce - černá kočka (smůla) a fakt si tu smůlu přivolám.

Cerna kocka je taky jen zvire, ktere potrebuje prejit cestu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
4.6.23 18:30
@Konnny píše:
To zrcadlo..
proc ne?
Ja spim vedle skříně co ma zrcadlo zvenku na dveřích- takze na pravoboku do nej koukam :think:

Celém by se nemělo. Je to vchod do jiných světů :nevim:. Nikdy jsem to nezkoušel a. Jsem srab. Jo a když se ráno člověk podívá jako první do okna tak zapomene co se mu zdálo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11365
4.6.23 18:31
@Capricorn61 píše:
Cerna kocka je taky jen zvire, ktere potrebuje prejit cestu. :lol:

To já vím, ale ať přejde před někým jiným, jsem na kriplkáře, mělo by ji docvaknout, že jsem těžce zkoušený životem, takže mám přednost absolutní. Co na tom ta kočka nechápe? Vidím Ploskyho, čekám. Jede dodávka, co veze Lipánky, můžu přejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11365
4.6.23 18:33
@Atisia píše:
Celém by se nemělo. Je to vchod do jiných světů :nevim:. Nikdy jsem to nezkoušel a. Jsem srab. Jo a když se ráno člověk podívá jako první do okna tak zapomene co se mu zdálo

Ati, neblbni, už teď jsem z týhle diskuze possranej strachy, jak myslíš, že budu dnes usínat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.23 18:34

@Atisia tak o tom sem neslyšela že si sebou vezme další. Ale když tak přemýšlím tak nám umřela v rodině, za pár dní nám řekla babi že se jí zdál sen, že na ni zazvonila ta osoba co zemřela a řekla že si pro ni přišla a za pár dní zemřela..Nad tím také stále přemýšlím. Jak někdo říká že sny se stávají skutečnosti… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
4.6.23 18:52
@Atisia píše:
O holubovi nevím ale když ve vesnici hodně vyjí psi, tak někdo zemře. U nás třeba děda. A ještě se říká že když zemře jeden vždycky si sebou vezme další dva. Taky jsem zažila. Sýček na okně je špatné znamení. Myslím, že přivolává zubatou.
Pokud někdo zemře má se otevřít okno aby duše odešla. Když spadne koště tak to značí nezvaného hosta. Pokud obráží tak smrt. Čápa zná asi každý. A ještě se nemá spát tak aby se koukalo do zrcazdla :nevim: :nevim:

Ale fuj, až by se člověk leknul :? Když hodně fouká vítr, říká se, že se nějaká svině oběsila. A když se ti zdá o mrtvém, tak tě volá za sebou. Brr..

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
4.6.23 19:02
@Anonymní píše:
@Atisia tak o tom sem neslyšela že si sebou vezme další. Ale když tak přemýšlím tak nám umřela v rodině, za pár dní nám řekla babi že se jí zdál sen, že na ni zazvonila ta osoba co zemřela a řekla že si pro ni přišla a za pár dní zemřela..Nad tím také stále přemýšlím. Jak někdo říká že sny se stávají skutečnosti… :nevim:

Mám jednu podobnou, ale není o smrti. Přišla onehdy kolegyně do práce celá vyřízená, že musí zavolat těhotné kamarádce. Zdálo se jí, že rodila ve výtahu (kolegyně), prý to bylo hrozně reálné, probudila se zpocená, vyděšená. V tom snu teda porodila holčičku a když výtah sjel dolů, stála tam ta její kámoška, řekla tak dík, vzala dítě a odešla. A hádejte, jak to dopadlo? Kamarádce se nemohla dovolat, a když se nakonec dovolala, holčina byla skutečně předčasně na světě a seděl i ten ranní čas porodu.

• Citovat
  • Upravit
7223
4.6.23 19:04
@Anonymní píše:
@Atisia tak o tom sem neslyšela že si sebou vezme další. Ale když tak přemýšlím tak nám umřela v rodině, za pár dní nám řekla babi že se jí zdál sen, že na ni zazvonila ta osoba co zemřela a řekla že si pro ni přišla a za pár dní zemřela..Nad tím také stále přemýšlím. Jak někdo říká že sny se stávají skutečnosti… :nevim:

Nikdy! Nikdy nepodávat mrtvýmu ruku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
4.6.23 19:06
@LiduNe píše:
Mám jednu podobnou, ale není o smrti. Přišla onehdy kolegyně do práce celá vyřízená, že musí zavolat těhotné kamarádce. Zdálo se jí, že rodila ve výtahu (kolegyně), prý to bylo hrozně reálné, probudila se zpocená, vyděšená. V tom snu teda porodila holčičku a když výtah sjel dolů, stála tam ta její kámoška, řekla tak dík, vzala dítě a odešla. A hádejte, jak to dopadlo? Kamarádce se nemohla dovolat, a když se nakonec dovolala, holčina byla skutečně předčasně na světě a seděl i ten ranní čas porodu.

U všech narozených dětí jsem typla den narození. Pravda u některých jsem to jen placla i u sebe a ono to pak vyšlo. Jo a jedny jsem dala vybrat. Vybrala si moje narozeniny. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
4.6.23 19:07
@Anonymní píše:
Zdravím, mám takovou blbou otázku nebo spíš téma… :lol:
Věříte na pověry? Já nikdy ne, ale teď asi 14 dni zpět začala u nás kukat kukačka a ta prý je je špatné znamení, že odpočítává čas a před týdnem nám odešel člen rodiny… Dnes celý den kolem našeho domu, chodí po terase atd. holub,, nikde jinde neleti, stále se zdržuje u nás… vím, je to asi blbost :lol: :lol: Ale nevíte někdo co se říká že symbolizuje holub? Docela mě znervoznuje že je to další nějaké znamení.
Téma na odlehčení :lol: :lol:

U nás se od malička říká, že kukačka Ti prorokuje, kolika se dožiješ let. Před pár lety mi kukla 2×, to už bych musela být pod drnem. Další mi pak nakukala na celkových 107 let a na to jí taky kašlu. :mrgreen:

Pověru na holuby žádnou neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
4.6.23 19:11
@Ploskutáček píše:

Jo, když vidím před sebou černou kočku, tak když to jde, tak jdu jinudy a když to nejde, tak se jí snažím přesvědčit, aby šla mrcha jinudy.

Mám osobní pověru, když vidím jeptišku nebo pohřebáky, tak že budu mít smůlu a ono mi to bohužel dost funguje. A taky mi teda hodně funguje pátek 13.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
4.6.23 19:14
@LiduNe píše:
Ale fuj, až by se člověk leknul :? Když hodně fouká vítr, říká se, že se nějaká svině oběsila. A když se ti zdá o mrtvém, tak tě volá za sebou. Brr..

Před lety, ještě když jsem bydlela na baráku s našima ve 2 ráno zvonil zvonek. A pár dní po tom zvonil v 5 ráno akorát jsem vztavala do školy a za pár minut znova. Byla, zima, sněžilo, tma a já měla vylist ven a jít na bus. Fuj, strašně jsem se bála že mě někdo přetáhne Hrablem. Nakonec to byl skryt v elektrice 8o :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová