Věříte na pověry?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1058
27.2.20 13:13

Ahoj holky celkem zajímavá diskuze. Já na nic moc nevěřím, zatukavam na dřevo, ale to spíš tak z principu. Ale když už jsem na vás narazila, hledala jsem něco jiného jelikož se už skoro dva roky snažíme o mimi. Tak se m tez shodou okolností stala v týdnu věc, že jsem rozbila sklo v rámečku s naší fotkou. Kterou jsem přidala na skříň asi před měsícem. Jsou tam i jiné už přes půl roku a nikdy nic a kolikrát spadli a to kolem nich luxuji skoro denně. Tak uvidíme, třeba se mi konečně podaří otěhotnět. :D no to jen taková vsuvka moje mamka na pověry hodně věří, já jsem víc realistická a počkám si co mi řeknou v pondělí na klinice. :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.11.21 19:03

Dobrý den ráda bych se zeptala zda nevíte co znamená když. Babička má na zdi obrázky a na jednou prasklo sklíčko a kousek vypadl. Obrázek nespadl jen to prasklo. Je tam fotka dcery. Nevíte co to? Vím že se říká když spadne obraz tak to znamená smrt. Ale tento nespadnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.11.21 14:56
@Weru1987 píše:
Dobrý den ráda bych se zeptala zda nevíte co znamená když. Babička má na zdi obrázky a na jednou prasklo sklíčko a kousek vypadl. Obrázek nespadl jen to prasklo. Je tam fotka dcery. Nevíte co to? Vím že se říká když spadne obraz tak to znamená smrt. Ale tento nespadnul.
že to někdo rozbil a nepřiznal se
a že to máte uklidit, aby se nikdo nepořezal
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20973
11.11.21 14:57

Na pověry nevěřím, ale stává se vám taky, že si na někoho vzpomenete a za minutu vám od něj příjde SMS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79805
11.11.21 15:30
@KalamityJohn píše:
Ono je totiz velice prirozene necemu verit. Pise o tom i G. K.Chesterton. A lidi co neveri v Boha pak maji tendenci se upinat na voloviny jako je cerna kocka, zrcadlo, sul pres levy rameno a tak dal a tak podobne.Nebo si myslej, ze sociályzmus může fungovat :jazyk:

Presne tak. Lidé potřebují v něco věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79805
11.11.21 15:35

@KalamityJohn MYslim si, že to je tím, že třeba si říkáš tohle - budou Dušičky, to brácha vdycky jezdí. No a brácha zavolá, že se chystá. Že to není jen tak zcistajasna. A určitě mockrát na toho člověka myslíš, aniž by se ozval. Takže je to většinou náhoda.
Je to stejné, jako když vyhodila nějaký krám, na který jsi narazil při úklidu půdy, a za týden by se ti hodil. Jenže ty sis na něj vzpomněl jen proto, žes ho viděl, kdybys nevyklizel půdu, vůbec si nevzpomenes. To je moje vysvětlení. Nevím zda pravdivé. Ale to o těch lidech, to vysvětloval nějaký psycholog.
Mimochodem, že nám závidíš Zemana? Protože se ho brzy zbavíme jako prezidenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20973
11.11.21 15:55

@inkakřivák

Já vím, že kdybych si dělal statistiku tak z toho nic nebude.

Ale třeba napíšu ségře a po pár hodinách si říkám že se musím mrknout jestli nenapsala a do minuty přijde odpověď.

Něco podobnýho se prej stává dvojčatům. Védí o sobě na dálku.

Jinak my, Virgiňani, jsme
levičákům nakopali pr.del. Ztratili úřad guvernéra, attorney general a dolní sněmovnu. Takže jsem spokojenej a to se tady angažoval i Husajn Obama.

Najdi si Winsome Sears, bude zástupcem guvernéra. Ex mariňák původem z Jamaiky, klasický americký úspěch.

Ovšem demokrati jí označují za bílou rasistku, to nevymýslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79805
11.11.21 16:05

@KalamityJohn Nekdy mám pocit, že brzy bude stačit, abys byl bílý a bude to rasismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79805
11.11.21 16:06

@KalamityJohn Dvojčata, to jsem slyšela. A dokonce i rozdělená dvojčata prý třeba onemocní stejnou nemoci ve stejnou dobu, mají třeba stejný vkus nebo stejně pojmenované děti. Tak kdoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20973
11.11.21 16:12
@inkakřivák píše:
@KalamityJohn Nekdy mám pocit, že brzy bude stačit, abys byl bílý a bude to rasismus.

Ona je z Jamajky, to je ten vtip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79805
11.11.21 16:14

@KalamityJohn Dobře!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
14.11.21 00:25

@KalamityJohn Soucitim. Stava se mi to. Napr. na nekoho si vzpomenu (zakaznice, spoluzak, kdokoliv random) a do tydne toho cloveka vidim nebo se s nim potkam. To, ze intenzivne myslim na chlapa a v tu chvili se mi ozve je normalka, popr. ze si ve stejnou dobu napiseme. Co se mi ale stava je, ze se mi o nekom/necem zda ve snu a na druhy den se mi to stane. A to dokonce se mi asi tak 3× stalo, ze uplne presne to, co bylo ve snu se druhy den odehralo uplne stejne. A nebylo to tim, ze ja bych jela podle jakehosi „scenare“, ale ti lidi delali to stejne, co ve snu a byli na stejnem miste. Takze vim, o cem pises.
@inkakřivák Tak, a jak by toto vysvetlil psycholog? :mrgreen: (neutocim, myslim to v dobrem) Ja myslim, ze toto je nejaky proste „sesty“ smysl. ;) Ono celkove se rika, ze clovek ma vic smyslu nez jen pet. Dovedeme rozeznat cas bez hodin, vnimat polohu tela v prostoru, mit intuici, pud sebezachovy a mohla bych psat dalsi. 🙂 Mozek je neprozkoumany, takze opravdu si myslim, ze dovedeme mnohem vice, nez doted je vedecky podlozeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
14.11.21 10:06

Moc na ně nevěřím. Myslím obecně. Co se týče těch špatných, jsem ve střehu. Zamyslím se, co mě následující den čeká a beru to jako znamení k opatrnosti.
Co se týče třeba pátku 13., tak si myslím, že ty nehody a podobné věci se stávají právě kvůli tomu, že lidé panikaří a jsou ve stresu.
Na druhou stranu, pokud se v praxi vyskytne hezká pověra, jsem šťastná a hodně mi to polepší náladu.
Asi takhle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.23 18:10

Zdravím, mám takovou blbou otázku nebo spíš téma… :lol:
Věříte na pověry? Já nikdy ne, ale teď asi 14 dni zpět začala u nás kukat kukačka a ta prý je je špatné znamení, že odpočítává čas a před týdnem nám odešel člen rodiny… Dnes celý den kolem našeho domu, chodí po terase atd. holub,, nikde jinde neleti, stále se zdržuje u nás… vím, je to asi blbost :lol: :lol: Ale nevíte někdo co se říká že symbolizuje holub? Docela mě znervoznuje že je to další nějaké znamení.
Téma na odlehčení :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
7223
4.6.23 18:15

O holubovi nevím ale když ve vesnici hodně vyjí psi, tak někdo zemře. U nás třeba děda. A ještě se říká že když zemře jeden vždycky si sebou vezme další dva. Taky jsem zažila. Sýček na okně je špatné znamení. Myslím, že přivolává zubatou.
Pokud někdo zemře má se otevřít okno aby duše odešla. Když spadne koště tak to značí nezvaného hosta. Pokud obráží tak smrt. Čápa zná asi každý. A ještě se nemá spát tak aby se koukalo do zrcazdla :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová