Věříte na pověry?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lus-i
25.2.12 13:18
Pudloslava píše:
Billi píše:
Tak u nas pradlo na VanoceNovy rok nesmi viset. Za posledni roky viselo 2× a jednou zemrel deda a pak tata. Vybava pro mimco doma az po porodu, mamka se 2× na poveru vykaslala a 2× o mimco prisla (v 8. a 6. mesici). Dalsi povery asi uz nic.
Já bych řekla že to platí hlavně u toho prvního :nevim:
ta povera s tema vecma na deti je obzvlaste vtIPNA - a kdyz cekas druhy, tak mas vsechno nekam deponovat? :-) :-)
  • Citovat
  • Upravit
19296
25.2.12 13:23

Ahoj
Věřím na pověry. A asi na hodně. :oops: Ale zvládám s tím žít v pohodě. 8)
Nepokládat chleba na kulatou tranu- přináší to bídu. A opravdu: Kamarádka byla pořád v dluzích, manžel bez práce…Pak si řekla, že to teda zkusí a začla pokládat chleba „správně“ a do dvou týdnů měl její muž konečně práci.
Nestříhat vlasy do roka-ustřihneš mu řeč. A opravdu. Moje děti mluvili brzo a srozumitelně. Hodně „stříhaných“ dětí buď začlo pozdě mluvit nebo jim není ještě ve 4 letech moc rozumět.
Atd. Černá kočka přes cestu, vysypaná sůl,rozbité zrcadlo,vykročit pravou nohou..... Věřím na hodně věcí.
Ale pátek 13. je v pohodě. 8) Většinou mám spíš štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
25.2.12 14:34
Pudloslava píše:
neverim. schvalne jsme se brali v kvetnu trinactyho, bohuzel to nevyslo na patek :-)

:pankac: :pankac: :pankac:
Kdyz jsem se vdavala, byli volne jen dva terminy. Patek 13. a Patek 20. Ja chtela ten prvni a muj chlap to striktne zavrhnul. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
28.2.12 16:18

Věřím na to, že jaký si to uděláš, takový to máš a že každý je svého štěstí strůjce, ne na pověry. Se svatbou schválně čekáme na lichý rok - tedy na jaro/léto 2013 ;)

• Citovat
  • Upravit
23847
28.2.12 17:43
Baslerinda píše:
Věřím na to, že jaký si to uděláš, takový to máš a že každý je svého štěstí strůjce, ne na pověry. Se svatbou schválně čekáme na lichý rok - tedy na jaro/léto 2013 ;)

A proč, když na pověry nevěříš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
27.7.12 13:36

Na pověry já opravdu nevěřím. Když vidím někoho klepat něco na dřevo nebo dokonce na zuby :roll: musím se smát.
Spíš ty situace vyhledávám, jako když vidím černou kočku tak schválně počkám, až mě přeběhne přes cestu nebo když tchyně chce, abychom seděli na Štědrý den všichni u stolu a nevstávali, schválně vstanu :lol: a přidají se ke mě synovci, tak se řehtáme a chudák babi je na mrtvicu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
27.7.12 13:41

A ke kartářkám, senzibilům a léčitelům by mě v životě nikdo nedostal. Zvlášť na kartářky..nechápu, jak k nim můžou ty lidi chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
23.8.12 20:07
@Baslerinda píše:
Věřím na to, že jaký si to uděláš, takový to máš a že každý je svého štěstí strůjce, ne na pověry. Se svatbou schválně čekáme na lichý rok - tedy na jaro/léto 2013 ;)

Ahojky:-)…Tak to jsem take uvazovala…kazdy mne to rozmloval na 2013…:-) Tak ze nechala jsem vypocitat u numerolozki pro nas optimalni datum snatku :-)))))) a verim ze to bude vse ok. mame 9.10.2012 :-)) :dance: Myslis si ze muzu zkusit snubni prstynek pred svatbou??? :think: :roll: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
23.8.12 20:10
Teda…no nechtela by tebe mit doma:-))))))))…Nevim k stesti, nebo nestesti:-))) takova nejsem…Ale muzu ti rici jednu vec: az se potkas s urcitou situaci sama…tak mozna zacnes verit.
@Markytka01 píše:
Na pověry já opravdu nevěřím. Když vidím někoho klepat něco na dřevo nebo dokonce na zuby :roll: musím se smát.
Spíš ty situace vyhledávám, jako když vidím černou kočku tak schválně počkám, až mě přeběhne přes cestu nebo když tchyně chce, abychom seděli na Štědrý den všichni u stolu a nevstávali, schválně vstanu :lol: a přidají se ke mě synovci, tak se řehtáme a chudák babi je na mrtvicu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.13 01:26

Oživuji téma - svatba

Byla jsem před dvěma lety na svatbě. Za pár minut se mělo jít do té hlavní místnosti a najednou ženich prohlásil, že zapomněl prstýnky. Okamžitě 20km cesta autem domů a zpět s prstýnky. Tehdy v davu někdo prohlásil, že osud to tak chce a že zapomenutí prstýnků není dobré znamení, že sňatek nevydrží.

Včera měli rozvod :cert:

• Citovat
  • Upravit
5527
17.5.13 01:54
@Markytka01 píše:
A ke kartářkám, senzibilům a léčitelům by mě v životě nikdo nedostal. Zvlášť na kartářky..nechápu, jak k nim můžou ty lidi chodit

Tos mi připomněla Chýlkovou z Dědictví: „Nechápu, jak může někdo věřit.“ Jak se u toho kření a padá jí paruka a brýle do želví polévky či čeho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
17.5.13 07:47

Myslim si, ze za rozvod urcite nemuzou prstynky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
17.5.13 10:36

Pověry ze srdce nenávidím, protože poslouchám už druhým rokem pořád dokola ty blbosti o určení pohlaví dítěte, o výbavičce, o kočáru, o rozplesklým a špičatým břichu… No je toho hodně a už mě to fakt štve :D Chleba jsem nikdy nekřížkovala, myslím, že za bídu můžou daleko jiný věci než chleba. Černá kočka mi přebíhá přes cestu skoro denně, protože jedni naši úžasní sousedi tu svoji nechávají volně běhat po venku, to bych už asi měla být pod drnem ne? 8) Za necelé dva měsíce máme svatbu a svatební pověry jdou úplně mimo nás, naštěstí už se tady moc nedrží, tak máme klid :D Pověry o dětech (stříhání, hřbitov, apod.) jdou taky mimo mě. Syn byl na hřbitově na dušičky, měl asi 3 měsíce.

Nejvíc mě na pověrách štve to, že kdyby byly založené na pravdě, tak by se to tak dodržovalo asi na celém světě ne? Jak si teda vysvětlit, že jinde o černé kočce nemají ani potuchy a žijí stejně jako my, svatební pověry a těhotenské pověry jsou taky všude jiné (a zaručeně platí že :D )a podle pověr z Asie by se tu lidi vůbec neměli brát a podle našich pověr by zas byla stoprocentní rozvodovost třeba v Jižní Americe :roll:

• Citovat
  • Upravit
73
17.5.13 15:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
17.5.13 23:17
@TroisChéris píše:
Pověry ze srdce nenávidím, protože poslouchám už druhým rokem pořád dokola ty blbosti o určení pohlaví dítěte, o výbavičce, o kočáru, o rozplesklým a špičatým břichu… No je toho hodně a už mě to fakt štve :D Chleba jsem nikdy nekřížkovala, myslím, že za bídu můžou daleko jiný věci než chleba. Černá kočka mi přebíhá přes cestu skoro denně, protože jedni naši úžasní sousedi tu svoji nechávají volně běhat po venku, to bych už asi měla být pod drnem ne? 8) Za necelé dva měsíce máme svatbu a svatební pověry jdou úplně mimo nás, naštěstí už se tady moc nedrží, tak máme klid :D Pověry o dětech (stříhání, hřbitov, apod.) jdou taky mimo mě. Syn byl na hřbitově na dušičky, měl asi 3 měsíce.Nejvíc mě na pověrách štve to, že kdyby byly založené na pravdě, tak by se to tak dodržovalo asi na celém světě ne? Jak si teda vysvětlit, že jinde o černé kočce nemají ani potuchy a žijí stejně jako my, svatební pověry a těhotenské pověry jsou taky všude jiné (a zaručeně platí že :D )a podle pověr z Asie by se tu lidi vůbec neměli brát a podle našich pověr by zas byla stoprocentní rozvodovost třeba v Jižní Americe :roll:

Přesně tak. Lidé potřebují prostě něčemu věřit. Někdo věří v Boha, jiný na to, že když 3× zaklepe na dřevo bude mít štěstí.
Stačí použít zdravý rozum. Lidé co věří na pověry ho ale nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová