Věříte na pověry?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3912
4.6.23 19:16
@Atisia píše:
Celém by se nemělo. Je to vchod do jiných světů :nevim:. Nikdy jsem to nezkoušel a. Jsem srab. Jo a když se ráno člověk podívá jako první do okna tak zapomene co se mu zdálo

Já mám zrcadlové skříně (celkem čtyři celozrcadlové dveře) a nikdy se mi nic nestalo. Taky jsem někde četla nebo slyšela, že nemají být zrcadla přes celou stěnu, ale já jsem si je prostě nechala.

Já si sny nepamatuju ani, když se do okna nepodívám. Vlastně jsem ráda, že se nic moc nezdá, protože když už se mi něco zdá, tak je to zpravidla nějaká hrozná hovadina. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
4.6.23 19:22

Já se vdávala v květnu, kočár jsem měla doma od 8. týdne, u černý kočky přes cestu se modlím, aby jí nikdo nepřejel a prádlo mi visívalo tehdy, kdy bylo třeba, takže klidně i na Boží hod nebo i Štědrý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
4.6.23 19:24
@Atisia píše:
Před lety, ještě když jsem bydlela na baráku s našima ve 2 ráno zvonil zvonek. A pár dní po tom zvonil v 5 ráno akorát jsem vztavala do školy a za pár minut znova. Byla, zima, sněžilo, tma a já měla vylist ven a jít na bus. Fuj, strašně jsem se bála že mě někdo přetáhne Hrablem. Nakonec to byl skryt v elektrice 8o :cert:

Tak to by byla moje smrt, ven by mě nikdo nedostal 8o

• Citovat
  • Upravit
7223
4.6.23 19:35
@LiduNe píše:
Tak to by byla moje smrt, ven by mě nikdo nedostal 8o

Já jsem srab. Ještě jedna příhoda
Se známou jsme koukaly na šestý smysl. Přesně ve vteřině kdy začli titulky, otevřeli se dveře do bytu. Na chodbě byla tma. Ve vteřině bylo rozsvíceno. Ty dveře nešli ale zavřít. Jen co jsme je zabouchly otevřeli se. Tenkrát jsme zkoušeli a dost hlasitě :mrgreen: :mrgreen: jestli to není Pruvan. Byla to ochoten těsnění. Ale ta chvilka kdy se otevřeli do tmy, byla hnusná :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
4.6.23 19:56
@Atisia píše:
Já jsem srab. Ještě jedna příhoda
Se známou jsme koukaly na šestý smysl. Přesně ve vteřině kdy začli titulky, otevřeli se dveře do bytu. Na chodbě byla tma. Ve vteřině bylo rozsvíceno. Ty dveře nešli ale zavřít. Jen co jsme je zabouchly otevřeli se. Tenkrát jsme zkoušeli a dost hlasitě :mrgreen: :mrgreen: jestli to není Pruvan. Byla to ochoten těsnění. Ale ta chvilka kdy se otevřeli do tmy, byla hnusná :mrgreen: :mrgreen:

Taky dobrý. Tak ještě jednu :). Kdysi jsem prováděla na Kosti, do koupelny se chodilo přes průjezd. Jdu takhle kolem jedenácté a slyším zřetelné kroky od brány, nebylo mi to divné, občas takhle obcházel po setmění hrad kastelán. Tak na něj mluvím a ono nic, nikde nikdo. Zajela jsem do baráku a druhý den ráno to vypravím v pokladně jakože mám halucinace a legrace. Ještě říkám, že ty kroky zněly jako po štěrku a cesta od brány přes ten průjezd je dlážděná. A paní pokladní vytáhla nějakou starou knihu, kde byla fotka této části hradu a co bylo na cestě? Písek a drobný štěrk :mavam:

• Citovat
  • Upravit
209
4.6.23 20:02

Nevím, jestli je to úplně pověra, ale na sny od jisté doby věřím. Když strejda dostal infarkt a ležel pár dní na koronárce, zdálo se mi o špinavé vodě a o něm, a v tom snu mi říkal, že už nemůže. Probudila jsem se celá zpocená, ale s úlevou, že to byl “jen” sen.
Ráno pak volala uplakaná sestřenka, že v noci zemřel.
A když jsem byla jednou krátce těhotná, zdálo se mi o spoustě štěňat zlatých retrívrů na louce. Najednou přišla velká voda, bahno…a z toho houfu zlatých štěňat byl houf černých, jen dvě zůstala světlá.
To těhotenství dopadlo blbě v 5. měsíci, k tomu jsem měla dalších pět potratů. Dítě mám zatím jedno, moc chci další, ale nedaří se.
Prostě špinavá voda nebo bahno nee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
4.6.23 20:13

Náhodou černá kočka v jiných zemích symbolizuje štěstí :lol: A my s manželem máme s černými kočkami takovou super příhodu. Loni v březnu, cestou do práce na vlak, mi přes cestu jedna přeběhla. Psala jsem to z vlaku manželovi a on mi odepsal, že jemu přeběhla před autem taky, když jel do práce. Ten večer cosi proběhlo a za dva týdny jsem měla pozitivní těhotenský test :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17197
4.6.23 20:31
@Atisia píše:
O holubovi nevím ale když ve vesnici hodně vyjí psi, tak někdo zemře. U nás třeba děda. A ještě se říká že když zemře jeden vždycky si sebou vezme další dva. Taky jsem zažila. Sýček na okně je špatné znamení. Myslím, že přivolává zubatou.
Pokud někdo zemře má se otevřít okno aby duše odešla. Když spadne koště tak to značí nezvaného hosta. Pokud obráží tak smrt. Čápa zná asi každý. A ještě se nemá spát tak aby se koukalo do zrcazdla :nevim: :nevim:

Proč to zrcadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
4.6.23 20:35
@azaleila píše:
Proč to zrcadlo?
C ESTA do jiných světů
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.6.23 20:39
@K2 8611 píše:
U nás se od malička říká, že kukačka Ti prorokuje, kolika se dožiješ let. Před pár lety mi kukla 2×, to už bych musela být pod drnem. Další mi pak nakukala na celkových 107 let a na to jí taky kašlu. :mrgreen:Pověru na holuby žádnou neznám.

No, těbůh….. u nás je už roky kukačka, sameček. Jenže nemůže najít samičku, takže celý léto kuká, kuká, kuká, kuká……… No, všem nám z toho tady už kuká taky….. :roll:
Kdyby to byla pravda, tak jedinej, kdo v příštích dvoutisíci letech umře, bude hrobník….. hlady….. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
39492
4.6.23 21:40
@azaleila píše:
Proč to zrcadlo?

Zrcadlo v ložnici prý násobí počet lidí v tom vztahu.. :nevim:
Ale že naproti vchodovým dveřím dle feng shui nemá být, je proto, že odráží vstupující energii zpět ven. Já ho mám na boční straně, kolmé k těm vstupním, stejně tam mám dveře. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
4.6.23 23:19

U nás v rodině zase bohužel zafungovalo pravidlo/pověra(a ne jednou.. :,( ), že když se někdo nový do rodiny narodí, tak někdo stávající zemře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová