Věříte na pověry?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5527
18.5.13 07:44
@Markytka01 píše:
Přesně tak. Lidé potřebují prostě něčemu věřit. Někdo věří v Boha, jiný na to, že když 3× zaklepe na dřevo bude mít štěstí.
Stačí použít zdravý rozum. Lidé co věří na pověry ho ale nemají.

Srovnávat víru v Boha s vírou na pověry? 8o Víš, o čem mluvíš? Jen mě vždycky udivuje a rozesmívá, jak jsou nevěřící pevně přesvědčeni o svém zdravém rozumu :mrgreen: To mi připomíná moji starou babičku, která trpla na alzheimra a nemohla chodit, ale při každé naší návštěvě v LDN nám tvrdila, že tam ja hudba tanec každý den. A když jsme měli jiný názor, pak my jsme byli hloupí. A jen ona měla ten zdravý rozum ;) Buď ráda, že ho máš taky :mrgreen:
(Tímto se nezastávám pověrčivých lidí - sama taky nevěřím na pověry. Ale nikdy by mě nenapadlo mluvit o věřících lidech jako o lidech bez zdravého rozumu :zed: tvoje sebevědomí bych chtěla mít :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
18.5.13 15:00
@lulje píše:
Srovnávat víru v Boha s vírou na pověry? 8o Víš, o čem mluvíš? Jen mě vždycky udivuje a rozesmívá, jak jsou nevěřící pevně přesvědčeni o svém zdravém rozumu :mrgreen: To mi připomíná moji starou babičku, která trpla na alzheimra a nemohla chodit, ale při každé naší návštěvě v LDN nám tvrdila, že tam ja hudba tanec každý den. A když jsme měli jiný názor, pak my jsme byli hloupí. A jen ona měla ten zdravý rozum ;) Buď ráda, že ho máš taky :mrgreen:
(Tímto se nezastávám pověrčivých lidí - sama taky nevěřím na pověry. Ale nikdy by mě nenapadlo mluvit o věřících lidech jako o lidech bez zdravého rozumu :zed: tvoje sebevědomí bych chtěla mít :lol: )

Nesrovnávám!

Napsala jsem, že každý potřebuje v něco věřit.

Nad pověrou se stačí zamyslet je zcela v rozporu s racionálním myšlením a bez rozumných důvodů přiřazuje věcem a dějům nadpřirozenou schopnost ovlivňovat budoucnost. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
18.5.13 15:03

Dále:
Napsala jsem, že lidé, co věří na pověry zdravý rozum nemají.

A ty mi oponuješ tím, že tvrdím, že věřící lidé - tj. lidé co věří v Boha - namají zdravý rozum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
28.6.13 13:37

Tolko povier co ludia nahovoria,,to by som ani von nemala ist :| Celkovo, neverim na povery :mavam: avsak casto vidim u ludi jedno porekadlo, ze nestastie nechodi po lese ale po ludoch..to vidim stale a vidim aj to ze si to sposobuju sami svojim konanim ako nasledok kauzality :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
9.8.13 02:26

Já kupuji kosmetická zrdcátka skoro týdně můj bratr ho vždy „omylem“ rozbije na tisíce kousků :lol: myslím že by se z té smůly už nevyhrabal…Je tedy pravda že štěstí také zrovna moc neměl…ale i tak.
Mimochodem černá kočka odplivávám :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.8.13 20:15

Moje pověrčivost začíná a končí klepáním na dřevo, abych něco nezakřikla(a to je jen společenská záležitost, abych předešela moudrým výrokům typu „Nezakřikni to!“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
26.8.13 14:28

Já klepu na zoubky :D zlozvyk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
17.2.20 01:32

Ahoj, dnes v restauraci se nedal preslechnout rozhovor od vedlejsiho stolu, pani cca 50let byla rozrusena, ze jim prebehla cerna kocka pres cestu, me to prislo usmevne, neverim na nic mezi nebem a zemi, ale pani byla celkem vylekana, tak verite na neco kolem toho? Patek 13, podmeteni za svobodna, veseni pradla na stedry den, hybani se zemi na velky patek, svatba v maji-mary…apod… ;) Ja verim jen v to ze kdyz udelam dobry skutek tak se to vrati…mne to docela zaujalo, ze dnes tomu jeste nekdo priklani :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.2.20 01:40
@Peggy54 píše:
Ahoj, dnes v restauraci se nedal preslechnout rozhovor od vedlejsiho stolu, pani cca 50let byla rozrusena, ze jim prebehla cerna kocka pres cestu, me to prislo usmevne, neverim na nic mezi nebem a zemi, ale pani byla celkem vylekana, tak verite na neco kolem toho? Patek 13, podmeteni za svobodna, veseni pradla na stedry den, hybani se zemi na velky patek, svatba v maji-mary…apod… ;) Ja verim jen v to ze kdyz udelam dobry skutek tak se to vrati…mne to docela zaujalo, ze dnes tomu jeste nekdo priklani :)

Já i moje mamka jsme hrozně pověrčivé. Já z čisté racionality sice tvrdím, že ne, ale víš co, pro jistotu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20973
17.2.20 02:11
@Loll píše:
Mýmu muži prý maminka vždycky říkala: Nezpívej si u jídla, budeš mít bláznivou ženu! :-D Nevím, proč mi to neustále předhazuje! :mrgreen:Jinak ne, já na pověry nevěřím.

Ale on jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20973
17.2.20 02:20

Ono je totiz velice prirozene necemu verit. Pise o tom i G. K.Chesterton. A lidi co neveri v Boha pak maji tendenci se upinat na voloviny jako je cerna kocka, zrcadlo, sul pres levy rameno a tak dal a tak podobne.

Nebo si myslej, ze sociályzmus může fungovat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
17.2.20 06:56

@Peggy54 nevěřím, klidne šlapu na kanál, hladím si černé kočky, 13 je moje šťastné číslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
17.2.20 07:03

Bože ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
17.2.20 07:11

Tak svatba v máji nebyla pověra, ale fakt založený na tom, že se počítalo s okamžitým otěhotněním. Děti se pak rodily v nejnáročnějších měsících, do zimy, kdy už docházely zásoby uskladněných vitamínů, bylo málo sluníčka. Takže často umíraly jak děti, tak maminky.
Dnes už to samozřejmě neplatí.

Jinak na Štědrý den prádlo nevěším, na Nový rok taky ne, do rozbitého zrcadla se nedívám atp., :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
17.2.20 08:48

Ja verim, ale nedodrzuju je za kazdou cenu. :) Napr.jsem navstivila hrbitov v tehotenstvi atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová