Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já si pamatuju z dětství, že babička cosi říkala o přivazování dětí za nohu ke stolu, snad když ona byla malá, že se to tak dělalo, neštěstí na vnoučatech to nepraktikovala
a svým dětech jestli to dělala, to už se nedozvím. Akorát jednou, když hlídala asi pětiletýho bratrance, tak mu svázala nohy k sobě, aby dělal jen malé krůčky
Zrovna se opravovala jímka, bábi už špatně chodila, tak měla strach, aby jí nezdrhl a do jímky nespadl. Efekt to mělo takový, že večer bratránek skákal snožmo rychleji než babka chodila ![]()
Gina108 píše:
Já si pamatuju z dětství, že babička cosi říkala o přivazování dětí za nohu ke stolu, snad když ona byla malá, že se to tak dělalo, neštěstí na vnoučatech to nepraktikovalaa svým dětech jestli to dělala, to už se nedozvím. Akorát jednou, když hlídala asi pětiletýho bratrance, tak mu svázala nohy k sobě, aby dělal jen malé krůčky
Zrovna se opravovala jímka, bábi už špatně chodila, tak měla strach, aby jí nezdrhl a do jímky nespadl. Efekt to mělo takový, že večer bratránek skákal snožmo rychleji než babka chodila
Příspěvek upraven 23.02.14 v 12:42
asha píše:werro píše:No jak se to vezme, na jednu stranu jo, na druhou ne… z globalniho (asha píše:No mě to ted spíš napadlo…ale muselo to být teda dost šílené, ještě že vymysleli inkubátorywerro píše:evik178 píše:třeba jak bylo ve Víkendu-dopékání dětí v troubě
Holky tak me napadlo co takhle zalozit diskuzi na tema treba-
Rodicovske praktiky nasich babicek nebo tak neco, ja bych se klidne podelila o ty informace co mam od tech nasich kostelnich drben,a treba bychom se i dozvedeli neco noveho a hlavne zasmali. Teda jestli jestli uz tady neco podobneho je nebo neni,kdyztak me opravte.(jak jsem si to ted přečetla, tak my došlo že to vypadá celkem drsně
)
Jo to se dopekaly, inkubatory holt nebyly. Pokud to dite prezilo, melo bud tuzsi korinek, nebo nejaky nasledky, ale ty byvaly treba i proto, ze nebyla po ruce kojna, tak se davalo kravsky mliko…nekdo prezil, nekdo ne.
Jo a holky mam nekde v zalozkach stranku, jak se nosi deti leckde po svete…zkusim najit, asi je na druhym PC. Uz to tady pred casem bylo, ale ne kazdy to videl) hlediska jde s kazdym podobnym vynalezem nas genofond nekam vic do pryc
(neni to muj vymysl!
)
s tim souhlasim…
reknu to drsne, ale hrozne se pleveli lidsky genofond. ![]()
Asho mezi vesnicí a městem rozdíly byly, to je jistý. My jsme všichni z vesnice až do nevím kolikátýho kolene.
Jinak makovina se dávala ale už se taky dlouho ví, že zrovna neprospívá rozvoji mozku ![]()
Já už se též nezeptám, ani prarodičů (a že děda byl velký pamětník) a praprarodičů už tuplem ne, protože v době, kdy jsem se narodila by jim bylo kolem 100 let ![]()
Mufina píše:
Asho mezi vesnicí a městem rozdíly byly, to je jistý. My jsme všichni z vesnice až do nevím kolikátýho kolene.Jinak makovina se dávala ale už se taky dlouho ví, že zrovna neprospívá rozvoji mozku
Já už se též nezeptám, ani prarodičů (a že děda byl velký pamětník) ani praprarodičů už tuplem ne, protože v době, kdy jsem se narodila už by jim bylo kolem 100 let
No jo to vis, jenze lidi jsou furt stejny, i kdyz jim budes stokrat rikat, ze se to delat nema, z nejakyho duvodu… tak ti reknou, ze: "se to tak delalo vzdycky, a moje babicka a moje maminka a vubec vsichni… a ja tu jsem a jsem zdrava a vsichni jsme zdravi
" To je vzdycky argument jak prase… ![]()
Alpaka píše:
něco takového bylo probíráno na nosenideti http://www.kidstravelhappy.com/…-BASIC-2.jpg
nesetkalo se to moc s kladnými ohlasy
ježíš to je hrozný, bobek malej jak je v tom vysmátej. Asi bych to dítěti nepořídila, ale asi to říkám proto, že malá je hodná.
Známá má dvojčata - hyperaktvní zlobivé kluky, aby měla chvíly klid, zavěsila je za kšandy u kalhot na kuchyňskou linku…
No, vlastně i ten dudlík do medu - nevím jak stará záležitost to je, ale já před tím ubránila neteř ještě za mého bezdětna. Švagr prej „moje ségra to dětem dávala a to má dvě“
naštěstí moje ségra je rozumná, stačilo ukázat fotky medových zubů ![]()
Jinak, pominu-li debilní příbuznou, doufám, že je to taky archaismus, jako ten odvar z makovic.
asha píše:Mufina píše:No jo to vis, jenze lidi jsou furt stejny, i kdyz jim budes stokrat rikat, ze se to delat nema, z nejakyho duvodu… tak ti reknou, ze: "se to tak delalo vzdycky, a moje babicka a moje maminka a vubec vsichni… a ja tu jsem a jsem zdrava a vsichni jsme zdravi
Asho mezi vesnicí a městem rozdíly byly, to je jistý. My jsme všichni z vesnice až do nevím kolikátýho kolene.Jinak makovina se dávala ale už se taky dlouho ví, že zrovna neprospívá rozvoji mozku
Já už se též nezeptám, ani prarodičů (a že děda byl velký pamětník) ani praprarodičů už tuplem ne, protože v době, kdy jsem se narodila už by jim bylo kolem 100 let" To je vzdycky argument jak prase…
Hlavně nějak úplně přišli o základní instinkty, když čtu mnohé diskuze tady tak se nestačím divit ![]()
Jo a vtipná je v souvislosti s věšením dětí nová diskuze „co se starým povlečení a ručníky“ - jsem tam chtěla napsat, že z nich lze udělat věšáky na děti ![]()
Gina108 píše:
No, vlastně i ten dudlík do medu - nevím jak stará záležitost to je, ale já před tím ubránila neteř ještě za mého bezdětna. Švagr prej „moje ségra to dětem dávala a to má dvě“naštěstí moje ségra je rozumná, stačilo ukázat fotky medových zubů
Jinak, pominu-li debilní příbuznou, doufám, že je to taky archaismus, jako ten odvar z makovic.
Dudlik do medu nebo cukru zahlidnes jeste obcas i ted v tematech diskuzi
Takze dela… ![]()
A stokrat jsem treba cetla, ze se nema olizovat diteti dudlik…prenasi se brebery, co zpusobujou zubni kaz. No a kolik z vas to dela?
Vidam to bezne…
Mufina píše:
Jo a vtipná je v souvislosti s věšením dětí nová diskuze „co se starým povlečení a ručníky“ - jsem tam chtěla napsat, že z nich lze udělat věšáky na děti
To mě napadlo taky.
![]()
Já jsem třeba dostala"výbornou" radu - když malému nechutná zelenina tak mu tam dej cukr, a to na tohle i moje babička převrátila oči…
Holky tak ja mam taky jednu starou radu od babky drbny,teda nevim podle me je dost znama metoda,ale zaroven trochu upadla do zapomeni, ja davam detem pod polstar kousek papiru s par kapkami prirodniho levanduloveho oleje a spi jak zabiti,to misto tech makovic,ponevadz nemame na zahrade mak ![]()
evik178 píše:
Holky tak ja mam taky jednu starou radu od babky drbny,teda nevim podle me je dost znama metoda,ale zaroven trochu upadla do zapomeni, ja davam detem pod polstar kousek papiru s par kapkami prirodniho levanduloveho oleje a spi jak zabiti,to misto tech makovic,ponevadz nemame na zahrade mak
Jj, levandule se dava i do tech spacich polstarku. Taky mame ![]()