Věšák na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
9.6.11 14:17

Já si pamatuju z dětství, že babička cosi říkala o přivazování dětí za nohu ke stolu, snad když ona byla malá, že se to tak dělalo, neštěstí na vnoučatech to nepraktikovala :mrgreen: a svým dětech jestli to dělala, to už se nedozvím. Akorát jednou, když hlídala asi pětiletýho bratrance, tak mu svázala nohy k sobě, aby dělal jen malé krůčky :roll: Zrovna se opravovala jímka, bábi už špatně chodila, tak měla strach, aby jí nezdrhl a do jímky nespadl. Efekt to mělo takový, že večer bratránek skákal snožmo rychleji než babka chodila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.6.11 14:18
Gina108 píše:
Já si pamatuju z dětství, že babička cosi říkala o přivazování dětí za nohu ke stolu, snad když ona byla malá, že se to tak dělalo, neštěstí na vnoučatech to nepraktikovala :mrgreen: a svým dětech jestli to dělala, to už se nedozvím. Akorát jednou, když hlídala asi pětiletýho bratrance, tak mu svázala nohy k sobě, aby dělal jen malé krůčky :roll: Zrovna se opravovala jímka, bábi už špatně chodila, tak měla strach, aby jí nezdrhl a do jímky nespadl. Efekt to mělo takový, že večer bratránek skákal snožmo rychleji než babka chodila :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.02.14 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
9.6.11 14:22
asha píše:
werro píše:
asha píše:
werro píše:
evik178 píše:
Holky tak me napadlo co takhle zalozit diskuzi na tema treba-
Rodicovske praktiky nasich babicek nebo tak neco, ja bych se klidne podelila o ty informace co mam od tech nasich kostelnich drben,a treba bychom se i dozvedeli neco noveho a hlavne zasmali. Teda jestli jestli uz tady neco podobneho je nebo neni,kdyztak me opravte.
třeba jak bylo ve Víkendu-dopékání dětí v troubě 8-o (jak jsem si to ted přečetla, tak my došlo že to vypadá celkem drsně :think: )

Jo to se dopekaly, inkubatory holt nebyly. Pokud to dite prezilo, melo bud tuzsi korinek, nebo nejaky nasledky, ale ty byvaly treba i proto, ze nebyla po ruce kojna, tak se davalo kravsky mliko…nekdo prezil, nekdo ne.

Jo a holky mam nekde v zalozkach stranku, jak se nosi deti leckde po svete…zkusim najit, asi je na druhym PC. Uz to tady pred casem bylo, ale ne kazdy to videl ;)
No mě to ted spíš napadlo…ale muselo to být teda dost šílené, ještě že vymysleli inkubátory :-)
No jak se to vezme, na jednu stranu jo, na druhou ne… z globalniho ( :mrgreen: ) hlediska jde s kazdym podobnym vynalezem nas genofond nekam vic do pryc :think: (neni to muj vymysl! ;) )

s tim souhlasim…

reknu to drsne, ale hrozne se pleveli lidsky genofond. :-?

• Citovat
  • Upravit
Mufina
9.6.11 14:24

Asho mezi vesnicí a městem rozdíly byly, to je jistý. My jsme všichni z vesnice až do nevím kolikátýho kolene.

Jinak makovina se dávala ale už se taky dlouho ví, že zrovna neprospívá rozvoji mozku :roll:

Já už se též nezeptám, ani prarodičů (a že děda byl velký pamětník) a praprarodičů už tuplem ne, protože v době, kdy jsem se narodila by jim bylo kolem 100 let :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29730
9.6.11 14:27
Mufina píše:
Asho mezi vesnicí a městem rozdíly byly, to je jistý. My jsme všichni z vesnice až do nevím kolikátýho kolene.

Jinak makovina se dávala ale už se taky dlouho ví, že zrovna neprospívá rozvoji mozku :roll:

Já už se též nezeptám, ani prarodičů (a že děda byl velký pamětník) ani praprarodičů už tuplem ne, protože v době, kdy jsem se narodila už by jim bylo kolem 100 let :mrgreen:

No jo to vis, jenze lidi jsou furt stejny, i kdyz jim budes stokrat rikat, ze se to delat nema, z nejakyho duvodu… tak ti reknou, ze: "se to tak delalo vzdycky, a moje babicka a moje maminka a vubec vsichni… a ja tu jsem a jsem zdrava a vsichni jsme zdravi :mrgreen: " To je vzdycky argument jak prase… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
9.6.11 14:30
Alpaka píše:
něco takového bylo probíráno na nosenideti http://www.kidstravelhappy.com/…-BASIC-2.jpg
nesetkalo se to moc s kladnými ohlasy :lol:

:mrgreen: ježíš to je hrozný, bobek malej jak je v tom vysmátej. Asi bych to dítěti nepořídila, ale asi to říkám proto, že malá je hodná.
Známá má dvojčata - hyperaktvní zlobivé kluky, aby měla chvíly klid, zavěsila je za kšandy u kalhot na kuchyňskou linku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.6.11 14:39

No, vlastně i ten dudlík do medu - nevím jak stará záležitost to je, ale já před tím ubránila neteř ještě za mého bezdětna. Švagr prej „moje ségra to dětem dávala a to má dvě“ :zed: naštěstí moje ségra je rozumná, stačilo ukázat fotky medových zubů :mrgreen:
Jinak, pominu-li debilní příbuznou, doufám, že je to taky archaismus, jako ten odvar z makovic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
9.6.11 14:39
asha píše:
Mufina píše:

Já už se též nezeptám, ani prarodičů (a že děda byl velký pamětník) ani praprarodičů už tuplem ne, protože v době, kdy jsem se narodila už by jim bylo kolem 100 let :mrgreen:
No jo to vis, jenze lidi jsou furt stejny, i kdyz jim budes stokrat rikat, ze se to delat nema, z nejakyho duvodu… tak ti reknou, ze: "se to tak delalo vzdycky, a moje babicka a moje maminka a vubec vsichni… a ja tu jsem a jsem zdrava a vsichni jsme zdravi :mrgreen: " To je vzdycky argument jak prase… :roll:

Hlavně nějak úplně přišli o základní instinkty, když čtu mnohé diskuze tady tak se nestačím divit :roll:

• Citovat
  • Upravit
Mufina
9.6.11 14:40

Jo a vtipná je v souvislosti s věšením dětí nová diskuze „co se starým povlečení a ručníky“ - jsem tam chtěla napsat, že z nich lze udělat věšáky na děti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29730
9.6.11 14:48
Gina108 píše:
No, vlastně i ten dudlík do medu - nevím jak stará záležitost to je, ale já před tím ubránila neteř ještě za mého bezdětna. Švagr prej „moje ségra to dětem dávala a to má dvě“ :zed: naštěstí moje ségra je rozumná, stačilo ukázat fotky medových zubů :mrgreen:
Jinak, pominu-li debilní příbuznou, doufám, že je to taky archaismus, jako ten odvar z makovic.

Dudlik do medu nebo cukru zahlidnes jeste obcas i ted v tematech diskuzi :mrgreen: Takze dela… :zed:

A stokrat jsem treba cetla, ze se nema olizovat diteti dudlik…prenasi se brebery, co zpusobujou zubni kaz. No a kolik z vas to dela? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Vidam to bezne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
9.6.11 14:48
Mufina píše:
Jo a vtipná je v souvislosti s věšením dětí nová diskuze „co se starým povlečení a ručníky“ - jsem tam chtěla napsat, že z nich lze udělat věšáky na děti :mrgreen:

To mě napadlo taky. :mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit
1583
9.6.11 14:52

Já jsem třeba dostala"výbornou" radu - když malému nechutná zelenina tak mu tam dej cukr, a to na tohle i moje babička převrátila oči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
9.6.11 14:55

.

Příspěvek upraven 09.06.11 v 16:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
9.6.11 14:58

Holky tak ja mam taky jednu starou radu od babky drbny,teda nevim podle me je dost znama metoda,ale zaroven trochu upadla do zapomeni, ja davam detem pod polstar kousek papiru s par kapkami prirodniho levanduloveho oleje a spi jak zabiti,to misto tech makovic,ponevadz nemame na zahrade mak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.6.11 15:03
evik178 píše:
Holky tak ja mam taky jednu starou radu od babky drbny,teda nevim podle me je dost znama metoda,ale zaroven trochu upadla do zapomeni, ja davam detem pod polstar kousek papiru s par kapkami prirodniho levanduloveho oleje a spi jak zabiti,to misto tech makovic,ponevadz nemame na zahrade mak :mrgreen:

Jj, levandule se dava i do tech spacich polstarku. Taky mame :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný