Vinted. Jak to funguje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13788
7.10.22 23:34

@Hoa Mai ano, podvody cílí hlavně na nováčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13788
7.10.22 23:38
@Mirča99 píše:
Díky moc všem. Ještě malej dotaz. Přišlo mi na mail že u zboží někdo koupil. Přes email toho vinted to po mě chce číslo karty aby mi mohli poslat peníze. Když to zadám je to bezpečné?

Najdi si někde, jak to na Vinted funguje a jak to vypadá doopravdy, protože je vidět, že tomu moc nerozumíš. Těch podvodů je opravdu hodně, každý se v tom nevyzná, tak je potřeba si to zjistit. Já bych ti poradila, bohužel ale na Vinted neprodávám, takže nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
8.10.22 08:07
@Freya_H píše:
Kupovala jsem přes tlačítko „Koupit“ :lol:, moc nevím, jak bych měla kupovat jinak…? O vrácení jsem žádala přes helpdesk, tragédie, baví se s tebou prakticky jen robot, po měsíci tu konverzaci „uzavřou“ – tzn., pokud to chceš dál řešit, musíš založit konverzaci novou, znovu čekat na odpověď… fakt šílený. A když tak pátrám v paměti, už co jsem Vinted párkrát použila v minulosti ještě jako Votočvohoz, tak ta komunikace s prodávajícími byla… no, jak to říct. Prostě na dlouhý lokte. Jestli tam teď na OP někdo zkouší nějaký podvod, nedivila bych se. Pokud je potřeba šetřit na oblečení, tak to už snad radši ten Lidl nebo Pepco :roll: Jak říkám – Vinted už fakt nikdy, za těch pár ušetřených stovek to ve finále nestojí.

Ale vždyt tam jde dát i někde zrušit objednávku já ji rušila taky… je tam jen někde v té konverzaci „zrušit objednávku“… Já nakupují a prodávám přes vinted. Koukám i na hodnocení prodávajícího. Jednou z paní jsem potřebovala posunout dodání,, tak rušila ona a pak jsme to jen znovu uskutečnili přes tlačítko koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
8.10.22 08:09
@Mirča99 píše:
Díky moc všem. Ještě malej dotaz. Přišlo mi na mail že u zboží někdo koupil. Přes email toho vinted to po mě chce číslo karty aby mi mohli poslat peníze. Když to zadám je to bezpečné?

PODVOD!!! V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NIDKE ÚDAJE O KARTĚ!!! ZKOUŠÍ TO NA NOVÉ KLIENTY VINTED. NEDÁVAT ČÍSLO OD KARTY!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
8.10.22 08:13

@Mirča99 Když si od tebe někdo něco koupí…jen ti příjde do konverzace že si to někdo koupit a vygenerovat kod k poslání…příjde ti kod do zásilkovny, případně štítek na nalepení pokud se posílá přes DPD. Ty zabalíš, pošleš… a potom kupujicí jakmile mu balík dojde odklikne že je vše ok, a tobě příjdou peníze do peněženky vinted…tam si je bud necháš a za ně na vinted nakupuješ, nebo si je převedeš na svůj bankovní účet, ale tam zadáš jen své číslo účtu, proboha nikde nedávat údaje o kartě…na mě to zkoušeli přes bazos… dej čislo karty, platnost i ten zadní kod…příjde kurýr a kecy… A případně že kupujíci neodklikne že je vše ok, ani nereklamuje tvé zboží tak do 5ti dnu ti ty peníze dají do peněženky automaticky. Já koukám od koho nakupují i prodávám… aby měli kladné hodnocení a bylo vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
9.10.22 14:01

Já tam kupovala teď po letech a jsem moc spokojená. Ale mám svý pravidla. Nakupuju jedine u Češek, už jen kvůli domluvě. Ještě jsem nepřišla na to, zda jde blokovat polský inzeráty, který mě nezajímají. Pak se taky dívám na hodnocení. A rozhodně vždy řeším klasicky zprávou, nákup přes tlačítko Koupit mi přijde zbytečně komplikovaný, i jsem viděla u několika prodávajících žádosti, aby je nakupující kontaktoval přes zprávu a tlačítko nepoužíval. A číslo karty bych opravdu nikam nezadávala, když by bylo něco podezřelého, radši bych se na to vykašlala. Musíš si dávat pozor no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
8.11.22 16:31

Děkuji za varování, zrovna mi přišla zprava ze chce pan koupit tričko a at pošlu e-mail. Jsem teď nedůvěřivá jelikož mi minuly měsíc takhle ukradli kartu a vesele si utraceli. Jinak pozor i na podvodné sms co se balíku tyče. Bohužel jsem balík očekávala a tak jsem naletela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
27.11.23 10:56

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat.

Neobjednával někdo balík z Polska skrze ORLEN paczke do České republiky?
Máte prosím informaci, komu byl balík předán v ČR?

10 dní čekám na balíček, který se zasekl.
Orlen tvrdí, že je od 20.11. v české republice ale neřekne mi komu ho předal k doručení. Prý vinted.
Vinted mi říká at počkám 15 dní.

jsem zklamaná. na vinted nakupuju i prodávám velmi dlouho. akceptovala jsem poplatky za pomoc při případném problému a tak jsem i přesto nakupovala dál. vinted mi posílá automatické zprávy a s tím mám problém. není se na koho obrátit v ČR..

děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23061
11.1.24 21:20

Tak Vinted je dobrej, jen všechno dlouho trvá, než odejde zásilka, než dojede na místo, než si to dotyčný vyzvedne. Pak, než přijdou peníze do peněženky na Vinted, než přijdou na účet, uteče takovýho času. Ale jinak je to fajn, už jsem tam kolikrát prodala i nakoupila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.25 15:21

Zdravím,
jsme studentka na vysoké škole pracující na projektu inovace pro Vinted. Se skupinou bychom Vás rádi požádali o vyplnění krátkého anonymního dotazníku, který nám zabere maximálně 5 minut. Opravdu by nám to pomohlo, snažíme se totiž o získání co největší škály pohledů na tuto platformu. :srdce:
Odkaz na dotazník: https://docs.google.com/…E7w/viewform

Děkujeme moc za Váš čas a vstřícnost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák