Vinted. Jak to funguje?

91
7.10.22 12:46

Vinted. Jak to funguje?

Ahoj, stáhla jsem si Vinted abych prodala nějaké oblečení po malé. Psalo mi pár lidí že potřebují můj email a pak telefon. Přijde mi to divný. Bojim se aby mi někdo nenaboural email když bude mít tyhle 2 informace. Moje otázka tedy je, jestli jako kupujcí opravdu potřebují tyto údaje. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7490
7.10.22 13:04

Určitě podvod. Po segře to chtělo email…a pak údaje od karty, že příjde kurýr až mu dojdou peníze a bla bla.. takto to nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
7.10.22 13:10

Tyhle zprávy jsou podvody. Jinak ale telefon a email se běžně poskytují, např. pro poslání Zásilkovnou, aby ti přišla zpráva o vyzvednutí balíčku.

Rozhodně ale nikde nevyplňuj číslo karty, údaje do bankovnictví nebo nějaké kódy, které ti přijdou ve zprávě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14669
7.10.22 13:38

Zase? Tohle je snad už všude :nevim: když se ti to nezdá, považuj to vždy za podvod, tím nic nezkazis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
7.10.22 13:41

Jako kupující ne, pokud prodáváš přes tlačítko tak kupující tam zadává údaje. S tebou nemusí prohodit ani slovo. On koupí tobě přijde kód na zasilkovnu nebo štítek na DPD a odesles…pak ti přijdou peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
7.10.22 14:58

Jako kupující určitě nic nepotrebuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.10.22 15:12

@Mirča99 Už jenom to, jak vypadá uživatelské jméno, ze je to vždy cizí země a ze nejsou schopní dát dohromady souvislou větu značí, že jde o podvod. K tomu nějaký pofidérní odkaz… Obojí je podvod, jak hrom, vůbec se nezatěžuj nějakou konverzací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
7.10.22 15:24

Upřímně, Vinted už NIKDY. Zakoupeny legíny – prodávající mi obratem po zaplacení píše, že už předmět nemá :roll: Obratem jsem tedy zažádala o refundaci, na kterou čekám dodnes… je to už ca měsíc :lol: Ještě, že se jednalo „pouze“ o ca 400 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.10.22 15:51

@Freya_H Jakým způsobem jsi kupovala a jakým způsobem jsi žádala o vracení peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
7.10.22 17:21
@Hoa Mai píše:
@Freya_H Jakým způsobem jsi kupovala a jakým způsobem jsi žádala o vracení peněz?

Kupovala jsem přes tlačítko „Koupit“ :lol:, moc nevím, jak bych měla kupovat jinak…? O vrácení jsem žádala přes helpdesk, tragédie, baví se s tebou prakticky jen robot, po měsíci tu konverzaci „uzavřou“ – tzn., pokud to chceš dál řešit, musíš založit konverzaci novou, znovu čekat na odpověď… fakt šílený. A když tak pátrám v paměti, už co jsem Vinted párkrát použila v minulosti ještě jako Votočvohoz, tak ta komunikace s prodávajícími byla… no, jak to říct. Prostě na dlouhý lokte. Jestli tam teď na OP někdo zkouší nějaký podvod, nedivila bych se. Pokud je potřeba šetřit na oblečení, tak to už snad radši ten Lidl nebo Pepco :roll: Jak říkám – Vinted už fakt nikdy, za těch pár ušetřených stovek to ve finále nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
7.10.22 18:44

@Freya_H používám ho několik let a jsem spokojená…po zrušení objednavky by ti měli peníze přijít no..asi pech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
7.10.22 19:51

Díky moc všem. Ještě malej dotaz. Přišlo mi na mail že u zboží někdo koupil. Přes email toho vinted to po mě chce číslo karty aby mi mohli poslat peníze. Když to zadám je to bezpečné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
7.10.22 19:59
@Mirča99 píše:
Díky moc všem. Ještě malej dotaz. Přišlo mi na mail že u zboží někdo koupil. Přes email toho vinted to po mě chce číslo karty aby mi mohli poslat peníze. Když to zadám je to bezpečné?

Logika mi velí, že pokud mi má někdo platit peníze tak mu je moje karta k ničemu, takže já bych to nevyplnila :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10461
7.10.22 20:56

@Mirča99 Boha jeho, ty máš ale smůlu, tohle je další podvod. Asi cílí na nezkušené nováčky, já už tam prodávám dlouho a nikdy se to nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.10.22 20:59

@Freya_H No tak nakupovat se dá i starým způsobem, přes zprávy, nejen přes tlačítko Koupit. A když jsi žádala o vrácení peněz, zrušila jsi tu objednávku nejdřív? Nebo zrušil ji prodávající?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák