Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
luciked - najeď si do programů, najdi to podle ikony a názvu a dej: odinstalovat. Až ti to napíše, že je to pryč, zkus ten restart… mě to pomohlo, pak jsem dala jen prčištění a už to zase načítá a jde O.K. ![]()
Zuzka1973 píše:
Celková kontrola v pohodě, myslím, že to vážně byla jen agresivní forma reklamy v podobě viru. Po pročištění PC už mi to fachá tak jak má, ufff… se mi ale ulevilo…
Mně vše funguje i bez kontroly, tak snad v pohodě…
Luciked píše:
a ten smart mám jen odstranit, nebo co sním?![]()
Pokud antivir najde nějaké infikované soubory, tak radím je právě pomocí antiviru smazat.
Nebo prosím napiš konkrétněji, jaký je problém.
A ještě raději pro všechny upozorňuji - pokud si teď všechny budete projíždět počítač antivirem, tak to, že vám nyní najde nějaké infikované soubory nemusí vůbec souviset s tím, že byl na eMiminu tento problém, ale můžete mít problém už někde z minula
To co bylo tady by nemělo být nic kriticky nebezpečného podle toho, co vím.
Honza
admin píše:Luciked píše:
a ten smart mám jen odstranit, nebo co sním?![]()
Pokud antivir najde nějaké infikované soubory, tak radím je právě pomocí antiviru smazat.
Nebo prosím napiš konkrétněji, jaký je problém.
A ještě raději pro všechny upozorňuji - pokud si teď všechny budete projíždět počítač antivirem, tak to, že vám nyní najde nějaké infikované soubory nemusí vůbec souviset s tím, že byl na eMiminu tento problém, ale můžete mít problém už někde z minula
HonzaTo co bylo tady by nemělo být nic kriticky nebezpečného podle toho, co vím.
odinstalovala jsem to a je to ok ![]()
taky jsem dneska něco chytla když jsem se přihlásila na emimino a boha mi to nešlo odstranit takže to asi nebude náhoda ![]()
admin píše:
A ještě raději pro všechny upozorňuji - pokud si teď všechny budete projíždět počítač antivirem, tak to, že vám nyní najde nějaké infikované soubory nemusí vůbec souviset s tím, že byl na eMiminu tento problém, ale můžete mít problém už někde z minulaTo co bylo tady by nemělo být nic kriticky nebezpečného podle toho, co vím.Honza
Tak já při rychlé kontrole nenašla nic, protože se mi něco nepodařilo spustit, dala jsem radši Úplnou kontrolu a už mi to problém hlásí a rozhodně to staré není - Úplnou kontrolu jsem dělala v úterý dopoledne, od té doby jsem byla akorát na Seznamu, Googlu a Emiminu ![]()
Co jsem našla zjistím, až to skončí, což ještě chvíli bude trvat.
Zdá se, že tím virem je ten antivirový program Smart Fortress, takže dobré je ho odinstalovat, zrestartovat počítač a spustit ještě úplnou kontrolu antivirem.
Renčí2 píše:
Zdá se, že tím virem je ten antivirový program Smart Fortress, takže dobré je ho odinstalovat, zrestartovat počítač a spustit ještě úplnou kontrolu antivirem.
jj, mám to
jen tu kontrolu spustí můj až se vrátí z práce ![]()
kadlina píše:
Tak já při rychlé kontrole nenašla nic, protože se mi něco nepodařilo spustit, dala jsem radši Úplnou kontrolu a už mi to problém hlásí a rozhodně to staré není - Úplnou kontrolu jsem dělala v úterý dopoledne, od té doby jsem byla akorát na Seznamu, Googlu a Emiminu
Co jsem našla zjistím, až to skončí, což ještě chvíli bude trvat.
Samozřejmě může a nemusí. Nezřídka kdy nám uživatelky zašlou screenshoty, kde mají v prohlížeči nainstalované všemožné toolbary, lišty a aplikace, které sebou mohou potenciálně nést nebezpečný obsah.
Pokud důkladný test antivirovým programem zjistí problém, měl by si s ním poradit a odstranit ho.
Tereza
Honzo nebo Terezo…prosím porad te,když to projedu úplným testen na Avastu tak mi nějaký zavirovaný programy nejdou přesunout do truhly a píše se tem že je chyba že systém nemohl nalézt uvedený soubor přitom mi to Avast vyhodí jako virus!!! ![]()
Tak já mám bohužel smůlu, prostě nefunguje .. ![]()
Když jsem to zjistila, tak nějak jsem pochopila, že bych to měla smazat, ale na ikoně v programech (myslím, že se to jmenovalo vyloženě Smart Fortress)jsem pod pr. tlačítkem nenašla funkci „odinstalovat“, takže jsem jen dala smazat, pak vysypala koš. To samé s ikonou na ploše. Pak restart pc - nic, pořád to tam naskakovalo.
Stáhla jsem si AVG zdarma, stáhlo se to, ale nejde spustit - hláška "Application cannot be executed. The file .. is infected. Please activat your antivirus software - samo SmartFortress ..
Pak jsem si tedy dle zdejšího návodu stáhla nový antivir, to samé, ta samá hláška ..
Znovu zkouším restart, to samé, pořád Smart ..
Chtěla jsem vyčistit disk - ta samá hláška .. The file cleanmgr.exe is infected. Please activate ..
aaaach joooo
prosím prosím …
Jinak antivir mám i z práce (pracovní noťas), doposud byl funkční ..
Jinak dodávám - při prohledávání pc, žádný soubor ani nic jiného jako Smart Fortress atd nenalezeno ..
Edi píše:
Jinak dodávám - při prohledávání pc, žádný soubor ani nic jiného jako Smart Fortress atd nenalezeno ..
já to našla v ovládacích panelech, tam jsem dala levým klikem změnit nebo odebrat, psalo to o nějakých uživatelých (máme víc ploch) a tak jsem dala pokračovat a smazalo se to jak z plochy tak z PC ![]()