Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Co vůbec má být to smart cosi? To tu ani nemám. Ale tedy už hodinu mi nevyskočilo okénko antiviru ![]()
Hanule píše:
Co vůbec má být to smart cosi? To tu ani nemám. Ale tedy už hodinu mi nevyskočilo okénko antiviru
mě to taky už funguje
nevím co to je ale já to smazala ![]()
super
![]()
Luciked píše:Edi píše:já to našla v ovládacích panelech, tam jsem dala levým klikem změnit nebo odebrat, psalo to o nějakých uživatelých (máme víc ploch) a tak jsem dala pokračovat a smazalo se to jak z plochy tak z PC
Jinak dodávám - při prohledávání pc, žádný soubor ani nic jiného jako Smart Fortress atd nenalezeno ..
Já mám free verzi NOD32 a žádný vir v počítači nemám, ani se mi nic na emiminu neukazovalo
![]()
Podrobný návod na odstranění Smart Fortress je zde (v angličtině), ale jsou k tomu zapotřebí určité počítačové znalosti.
Věříme, že si ho do PC uložilo minimum uživatelů, samovolně se do počítače nedostal.
Tereza
Mně to objevilo Exploit:JS/Blacole.A a psalo to, že je závažná hrozba.
Jen hlásím, kdyby někdo věděl, o co jde, já tomu nerozumím, každopádně jsem od poslední úplné kontroly nic nestahovala ![]()
Mně se do PC samovolně dostal, resp. jen tím, že jsem na stránky vlezla, jinak jsem všechno stornovala a stejně se nainstaloval… ![]()
mne se taky do pocitace dostal tim, ze jsem otevrela emimino
nesel mi spustit internet, ze tam mam vir. Zkousela jsem nainstalovat avast, taky nešel, ze je zavirovanej..
nakonec jsem v ovladacich panelech smazala (ten smartfortes 2012) a net mi najednou jel, nainstalovala jsem avast, projela a bez viru ![]()
Ale vylekalo mě to.. ![]()
přesně to sem i včera taky stalo, taky se mi to samo od sebe nainstalovalo, jak jsem vlezla sem a nechtělo mě to nikam pustit, chtělo to stáhnout nějakou tu verzi 2012 za cca 69 dolarů…tak jsem to dala odinstalovat, projela Aviru a ok. Ale dnesla se přihlásím na svůj účet (máme s manžou každý svůj) a nic tu nemám, k ničemu se nemůžu dostat, sputím jen jen net a do dokumentů se dostanu. Ale všechno, co jsme měla dole na liště:Avira, Skype, bluetooth apod…ikonkya jsou v čudu a když na ně najedu v seznamu programů, tak mi to vyhodí, že Windows nemá k nim přístup, že patrně nemám oprávnění
net běžně spouštím rovnou stiskem příslušného tlačítka-to taky nešlo, to jsem musela taky kliknout na ikonku v programech. Takže teď nevím, co s tím mám dělat, asi budu muset volat servisákovi, ať mi pomůže co s tím. Docela mě to naštvalo, páč máme pc čerstve po kompletním přeinstalování, tudíž byl absolutně čistý a teď je vechno v pytli a můžu se s tím drbat znovu
![]()
jo a objevilo se mi to vždy, když jsem vlezla na e-mimino, takže to opravdu bylo odsud. Pak jsem zahlídla tuto diskuzi, ale jakmile jsem na ní klikla, tak zase. Prostě jse klikla na miminu a najednou to na mě vyběhlo a už jsem měla rychlostí blesku na ploše ikonku Smart Fortress a nechtělo mě to nikam zaboha pustit, pořád mi naskakovala ta tabulka, že si musím objednat tu verzi…