Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@veria píše:
@Elenloth jj, hysterie. Pripadam si jak v nakym katastrofickym filmu.
Já se snažím myslet třeba na děti s astmatem apod., že pro ně je to asi fakt nebezpečí, jinak bych se vztekla.
@Elenloth píše:
@Pantalaimon u nás pro změnu hysterčí na radnici a zavírá se skoro všechno - bazén, knihovna, sokol, skaut…
Tady bude 14 dní asi město duchů.
Proč hned hysterie? Je to rozumné opatření a ochrana lidí.
Lepší se pár dnů obejít bez bazénu, kroužku apod, než pak řešit nákazu.
@MartinaIrena píše:
To mi nevadí. Spíš mi přijde divný, proč neuzavřeli jesle a školky. A bohužel je fakt, co říkal dnes v rádiu epidemiolog, že rizikovou skupinu dětí, které se navrátily z lyžování v Itálii a Rakousku budou často hlídat senioři, kteří jsou zase ohrožená skupina obyvatel. Nedává mi to smysl.
A? když vychovali ti senioři nezodpovědné lidi, tak ať si to odskáčou oni. Proč na to mají doplatit děti, které nemají za rodiče tupce, co i přes takovou situaci jeli „na lyže“. Aby tyhle děti přišly po prázdninách do školy, prskaly na ostatní a pak kvůli tomu bylo v karanténě X stovek lidí zbytečně? Tohle je mnohem lepší řešení.
@Elenloth píše:
@Pantalaimon u nás pro změnu hysterčí na radnici a zavírá se skoro všechno - bazén, knihovna, sokol, skaut…
Tady bude 14 dní asi město duchů.
Nevim, kde je u vas, ale Praha 8 se chova stejne. Zavrela i to, co nemusela… ![]()
@araw píše:
A? když vychovali ti senioři nezodpovědné lidi, tak ať si to odskáčou oni. Proč na to mají doplatit děti, které nemají za rodiče tupce, co i přes takovou situaci jeli „na lyže“. Aby tyhle děti přišly po prázdninách do školy, prskaly na ostatní a pak kvůli tomu bylo v karanténě X stovek lidí zbytečně? Tohle je mnohem lepší řešení.
Kdyby to nedotáhli lyžaři, tak to dotáhnou z Německa lidi, co tam pracují, jezdí nakupovat. Turisti z Evropy a další lidi. Nemá cenu házet vinu jen na lyžaře.
@Cuddy píše:
Nevim, kde je u vas, ale Praha 8 se chova stejne. Zavrela i to, co nemusela…
Hele já to opatření asi chápu, ale naše děti měly mít VČERA odpoledne kroužky v tělocvičně a volá mi kamarádka co je vede, že už je nepustí do tělocvičny. Co to jako sakra je!?
@Pantalaimon píše:
Hele já to opatření asi chápu, ale naše děti měly mít VČERA odpoledne kroužky v tělocvičně a volá mi kamarádka co je vede, že už je nepustí do tělocvičny. Co to jako sakra je!?
Takže bys byla radši, kdyby kroužek proběhl a tvé dítě se tam mohlo nakazit? ![]()
@lucenka píše:
Takže bys byla radši, kdyby kroužek proběhl a tvé dítě se tam mohlo nakazit?
Dotaz neni na me, ale ja bych chtela, aby se dodrzovala vydana narizeni, ale aby si je lide nepredelavali, jak se jim hodi. Pokud mam krouzek, kde se mne sejde v telocvicne 10-15 deti, narizeni se ho nijak netyka, tak bych chtela, aby se konal.
@lucenka píše:
Takže bys byla radši, kdyby kroužek proběhl a tvé dítě se tam mohlo nakazit?
@lucenka no jasny dopoledne byly ve skole ale odpo se uz mohly nakazit ![]()
@Pantalaimon jsou to hystericke reakce ale to se tady nesmi rikat ![]()
Já to chápu tak, že prostě chtějí zabránit šíření. V podstatě to vnímám tak, že se vláda snaží normální lidi před těmi, kteří na to z vysoka s…i a do Itálie jeli. Takže nějaké kroužky oželím. Radost z toho nemám, ale lepší než kdyby mi dítě doneslo bacila na rameni domů nebo přenesl rovnou na babičku, které je přes sedmdesát.
Když se něco dělá, tak lidi brblaj. Kdyby se nedělalo nic, tak budou brblat taky.
@Cuddy píše:
Dotaz neni na me, ale ja bych chtela, aby se dodrzovala vydana narizeni, ale aby si je lide nepredelavali, jak se jim hodi. Pokud mam krouzek, kde se mne sejde v telocvicne 10-15 deti, narizeni se ho nijak netyka, tak bych chtela, aby se konal.
No a hlavně počítáš s tim, že máš do 17 h zajištěné děti, že. Jako já jsem doma ok. Ale někteří rodiče chodí do práce, že ![]()
@Hořec píše:
Já to chápu tak, že prostě chtějí zabránit šíření. V podstatě to vnímám tak, že se vláda snaží normální lidi před těmi, kteří na to z vysoka s…i a do Itálie jeli. Takže nějaké kroužky oželím. Radost z toho nemám, ale lepší než kdyby mi dítě doneslo bacila na rameni domů nebo přenesl rovnou na babičku, které je přes sedmdesát.
Když se něco dělá, tak lidi brblaj. Kdyby se nedělalo nic, tak budou brblat taky.
Však jsem na začátku hned psala, že nehodnotím to rozhodnutí, ale chci se vykecat ze své frustrace z toho co mě čeká. Nehroutím se, jenom mě to normálně se.re ![]()
@Pantalaimon píše:
Jdi s dětmi ven. Už je krásně, třeba to ocení víc, než kroužek. U nás se mámy s dětma potkávají na pískovišti a pak jdou do Braserie. ![]()
@Cuddy píše:
Dost smutný přístup a přesně kvůli takovým sobcům se to bude šířit dál. Tohle uvažování ve stylu Já Já Já Evropu teď dost poškodí.