Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja vždy brala na zacatku kyselinu listovou a jedla dostatek ovoce a zeleniny a myslim ze to stačí…tělo lépe zpracuje vitaminy ze stravy než z prášku
Kyselinu listovou
po porodu se mi třásly v noci končetiny, tak mi doktorka doporučila hořčík a v lékárně mi prodali mamavit s hořčíkem, spolknout to je úkol nadlidský a zvedá se mi po tom žaludek ![]()
Příspěvek upraven 29.11.16 v 08:48
Kyselinu listovou do konce třetího měsíce, pak už nic, podle mě zbytečný
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, omlouvám se za anonym, ale jsem teprve na začátku těhu a chodí sem kamarádky a i někteří členové rodiny a tak nechci, aby hned věděli, že jsem v očekávání, chceme to říct až pod stromeček
Chtěla bych se zeptat, jestli užíváte nějaké vitamíny, pokud ano, tak jaké a jak jste spokojené? Na ceně mi až tolik nezáleží. Díky, moc
já jsem užívala Femibion nebo Chytré miminko. Je to skoro stejné, šla jsem podle ceny na Heuréce. Nikdy mi z toho nebylo špatně.
Někdo říká, že je to zbytečné, ale já téměř nejím zeleninu a ovoce, tak to užívám i teď při kojení ![]()
Tak když nejíš zeleninu a ovoce, tak to asi zbytečný není, neumím si představit, co bych v těhotenství jedla, snědla jsem v létě salátů na kila a teď bych mohla být živa jen o mandarinkách, ale každý to má jinak ![]()
Chytré miminko v prvním těhotenství. V druhem femibion. A u obou kyselinu listovou
Taky jen listovku v prvním trimestru. Pak už nic, jen hodně ovoce a zeleniny.
Ahoj, já užívala na doporučení doktorky Ogestan, který se dá užívat i při plánovaném těhu, tak během něj a i při kojení. ![]()
Obsahuje právě jen to nejdůležitější, nic zbytečnýho navíc, co by zbytečně zatěžovalo tvoje tělo. Je v něm kyselina listová, jod, omega 3 matné kyseliny avitamin D a E, nic jiného.
Kupovala jsem bud online nebo si ho obědnala do zvolené lékárny, protože ho tam běžně nemají. Cenově je celkem přijatelný. stojí okolo 400,–ale na netu je levnější a jsou na něj dost často slevové akce. ![]()
Výhodou je, že se užívá jen jedna pilule denně a spolknout se dá v pohodě, chut je taky o. k.
Takže za mě doporučuju ![]()
Brala jsem vitaminy v prvním trimestru, protože jsem pořád zvracela, tak abych do sebe dostala aspoň něco. Kdybych se mohla stravovat normálně, brala bych jen kyselinu listovou. Takhle jsem měla nějaký komplex vitaminu pro první trimestr - měla by tam být hlavně kyselina listová a neměl by tam být vitamin A. Zbytek těhotenství jsem vitaminy nebrala, až ke konci železo kvůli nedostatku.
Prvni tri mesice jsem brala kyselinu listovou a pozdeji vitaminy&mineraly - oboje od Elasti q. Ja moc ovoci, zelenine a nejake zdrave vyzive moc nedam
A jeste jsem dlouho zvracela. Nejake vitaminy z lekarny urcite neuskodi, ale neprehanela bych to. Jako se vsim.
Já brala nejprve kyselinu listovou, pak jód a pak jsem přidala gravital, který jsem brala obbden celou tabletu a střídala to s jódem. Ale musím říct, že ten gravital je na spolknutí problém-moc velká tableta, musela jsem si ji nadrtit na menší kousky.
Taky beru kyselinu listovou + papam ovoce a zeleninu. Muj doktor mi nejake cpal, ale brzy zjistil ze tudy cesta nevede… Ja sezeru ale na posezeni kilo zeleniny ci ovoce jen tak k tv.
Ahoj maminky, omlouvám se za anonym, ale jsem teprve na začátku těhu a chodí sem kamarádky a i někteří členové rodiny a tak nechci, aby hned věděli, že jsem v očekávání, chceme to říct až pod stromeček

Chtěla bych se zeptat, jestli užíváte nějaké vitamíny, pokud ano, tak jaké a jak jste spokojené? Na ceně mi až tolik nezáleží. Díky, moc