Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Já už jsem jen laktovegetarián. Maso nejím 20 let a vejce půl roku. to mo nedělá problém, ale ty sýry
. Fit pro život „povoluje“ si dát třeba mozzarellu do salátu, ale už pak bez pečiva… i proto začínám takto.
Holky, jaké máte doma mixery a odšťavňovače? A jde to i bez nich nebo ne? A myslíte, že se dá jíst jen jednoduše, prostě ovoce a zelenina nebo je nutné „vařit“? To asi pro uspokojení chutí?
Mám mixér (nevím jaké značky, doma se podívám) a je to dobrá věc - dělala jsem v něm cuketový špagety, květákovou rýži, mixovala jsem krém z ořechů…
Odšťavovač sice mám, ale po stěhování jsem ho nesestavila dohromady, takže jako bych ho neměla.
Myslím, že vaření je dobré, alespoň mně se hodně líbí, pouhé pojídání zeleniny a ovoce by mě neuspokojilo - mé chutě a psychickou potřebu.
Jinak po naší včerejší syrové večeři (květáková taboule nebo rizoto) jsem se cítila moc fajn - pocit sytosti, žádné únava ani těžko od žaludku, žádné nadýmání, perfektní. Ráno spoustu energie, přestože dítě řvalo do pěti ráno.
Dnešní oběd - salát v kantýně, bohužel i trochu fety, ale co, nejsem fanatik. Zatím se cítím ok.
Dokonce chci dneska večer upéct vanilkové rohlíčky na zítřejší vánoční oběd v práci. Tam to bude zítra dost náročné…
@Litta píše:
@Bábi Zlopočasná Z pohledu jiných je zase nehodnotné kravské mléko a maso vyloženě škodí. Nemůžeš směšovat výživové směry, protože ty extrémní se zakládají na subjektivním vnímání a individuálních zkušenostech. Každému nakonec vyhovuje něco jiného. A jíst jen dokonalé klíčky také nejde celý rok každý den.
Mně třeba těžší maso fakt nevyhovuje, ale ryby ano. Mléko bych v tekutém stavu nepozřela, ale na něco smetanového občas chuť dostanu.
Ale úplně nejhorší mi přijde ten hon za „100% něco“. Já jíst v takovém stresu, tak mám spíš žaludeční vředy než „ozdravené tělo čistotou nadpozemské stravy“.(Nehledě na to, jak moc nespolečenské tohle je, stačilo mi zkoušet abstinovat a pak nejíst maso vůbec - člověk je za vyvrhela.
) Mělo by se postupovat po krocích a zkoušet, po čem je mi lépe…
svata pravda ![]()
@Litta píše:@ksafnika píše:
@Bábi Zlopočasná Z pohledu jiných je zase nehodnotné kravské mléko a maso vyloženě škodí. Nemůžeš směšovat výživové směry, protože ty extrémní se zakládají na subjektivním vnímání a individuálních zkušenostech. Každému nakonec vyhovuje něco jiného. A jíst jen dokonalé klíčky také nejde celý rok každý den.
Mně třeba těžší maso fakt nevyhovuje, ale ryby ano. Mléko bych v tekutém stavu nepozřela, ale na něco smetanového občas chuť dostanu.
Ale úplně nejhorší mi přijde ten hon za „100% něco“. Já jíst v takovém stresu, tak mám spíš žaludeční vředy než „ozdravené tělo čistotou nadpozemské stravy“.(Nehledě na to, jak moc nespolečenské tohle je, stačilo mi zkoušet abstinovat a pak nejíst maso vůbec - člověk je za vyvrhela.
) Mělo by se postupovat po krocích a zkoušet, po čem je mi lépe…
svata pravda
To mozno hej, ale neodpoveda to na moju otazku ![]()
Už jsem prošla několika stravovacími režimy, včetně kulturistických diet a vždycky bohužel sklouzla zpět ke špatným návykům z nedostatku času. Takže já si nedávám žádné velké omezení v tuto chvíli, začnu pomalu nahrazovat umělé věci živýma a uvidím, kam se dostanu ![]()
@Bábi Zlopočasná „Co jedia vitariani v nasich zemepisnych sirkach v zime?“
Sice je pravda, že tropické ovoce by se v zimě nemělo - ale já bych bez mandarinek a avokáda nemohla být. ![]()
@G12 Jsem na tom podobně, akorát že potřebuju i zhubnout. Taky si nechci dělat plány a pak selhat, spíš to beru jako pokus víc poslouchat vlastní tělo. Dnes jsem tedy zkusila být 100% vita a dobrý.
Jo, máš příhodný obrázek ![]()
Holky co pijete k snídani? A během dne když vám je třeba zima? Já si to dovedu představit od jara do podzimu, ale přes zimu? A polévky mají do těch 40st nebo jíte vše studené. Pro mne třeba v létě je samo. mix ovoce a zeleniny co mám na zahradě, ve skleníku, v pohodě dám i špenát s pomerančem +datle jako snídani, ale nedovedu si to představit celý rok, u mne je to spíš takový výkyv, ale fandím vám. Teď zase miluju mlíko z farmy, domácí tvaroh, syr, ale to sem asi nepatří, že.
@ady01 smoothie, ovoce s necim zelenym.ale jeste predtim na procisteni sklenici vody s citronem a karobovym sirupem a jeste predtim holt to kafe
to si neodpustim, mam ho rada. treba vcera jsem mela pomerance s petrzeli
kdyz je zima :skorice, zazvor, chilli, cesnek, pohyb ![]()
@ksafnika karob používám, ale sirup to slyším poprvé, koupí se, nebo se vyrábí doma? Ještě dělala jsem avokádovou polévku, byla hořká, proč? Lehce jsem podusila cibuli, dala rozmačkané avokádo, zalila mlékem sójovým a trošku soj. smetany, sul, pepř, česnek, chilli, nevařila a rozmix. a mělo to hořký ocas, že se to nedalo jíst.
Ještě nějaký recept z avokáda?
@ady01 jestli chces recepty, tady jich je hafo :
ja karobovej sirup normalne koupila, vyrabet to doma, to neeeeee ![]()
Jinak jsem ještě včera zkoušela dyni hokaido mix. se švestkama (z mrazáku), semínka a bylo to mnamka.
Dyne ja vubec neznam a neumim.mam tu jednu tu oranzovou, ze z ni neco udelam, ale porad sem se k tomu nedostala…