Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojte všichni nakukující! ![]()
Zkoušela jsem najít podobné téma, ale nenašla. Jde o vitariánství.
Najde se tu někdo, kdo ho praktikuje, popř. ho to taky zajímá??
Kdysi jsem nevědomky jedla podle myšlenek vitariánství (nevyhovovaly mi vařený jídla, jedla jsem co nejvíc potravin v syrovém stavu) a i jsem zhubla a vypadala šik.
Teď bych se k tomu alespoň částečně ráda vrátila (potřebuju změnit stravovací návyky
), jen nemám odvahu…
Na první pohled vypadá vitariánství omezeně, ale spíš to bude našimi omezenými rozhledy.
Pokud někdo má zkušenost a dá ji do placu, budu moc ráda. ![]()
laducha píše:
Tady ses koukala?http://www.zapisnik.vitarian.cz/recepty.htm
ahoj jen nakukuji
ze zvědavosti co to vlastně to vitariánství je.Po pravdě když jsem koukla na ty webovky tak jediný co jsem viděla je šrot šrot šrot.
Nevim ale se zdravou výživou to má asi pramálo společného. ![]()
Já jsem teda masožerka a mám ráda zeleninu, ale občas není špatné zkusit něco jiného ![]()
Moje mamka jí zeleninu, ovoce, pohanku, jáhly, kopřivy, pampeliškové listí, sedmikrásky…a je v neuvěřitelné kondici, je jí 62. Kam já se na ni hrabu ![]()
laducho, asi jsi přesně pochopila, o co mi jde.
Nejde mi o to jíst JEN jako vitarián (to prostě nedám a k tomu je potřeba životní přesvědčení, stejně jako k vegetariásntví…). Jde mi o to, že plno věcí jde jíst v sirovém stavu a vlastně vůbec hodně potravy můžeme jíst jen tak rovnou (viz Tvoje maminka). Ale já jsem vyrůstala holt v tradičním prostředí (kde kastrol byl, je a bude) a něco měnit mi jde špatně.
Přitom malou změnu by to chtělo…
Našla jsem na webovkách i nějaké „normální“ recepty bez šrotu
ale mě spíš šlo o to, jestli tu není přímo nějaká vitariánka, aby popsala, co jí, co vaří.. přímo ona. Přečíst si to by bylo zajímavý.
(Pro mě je to fantas, nedovedu si to prakticky představit…).
Já jím tímto stylem asi dva roky, i když už předtím jsem k tomu inklinovala a můžu říct, že mi to maximálně vyhovuje. Naučila jsem takto jíst už šest svých přátel a nikdo se zatím zpět k vařenému nechystá. Takže pokud máte zájem - ptejte se ![]()
Conynka píše:
Já jím tímto stylem asi dva roky, i když už předtím jsem k tomu inklinovala a můžu říct, že mi to maximálně vyhovuje. Naučila jsem takto jíst už šest svých přátel a nikdo se zatím zpět k vařenému nechystá. Takže pokud máte zájem - ptejte se
Jéé, hurá. ![]()
Tak já se budu ptát, jestli můžu…
Vitariánství se mi líbí, ale nějak na něj nemůžu najet - nevím, co jíst místo luštěnin, chleba, rýže - všechno se to vaří. A pod pojmem vitar. strava si představím jen zel - ovo. Tak to ale není, že ne?
Ahoj,
já jsem na syrové stravě od ledna a zpátky už bych opravdu k vařenému nešla…zmizelo mi hodně zdravotních problémů a postavu mám po dvou dětech lepší než kde jaká modelka
takže dopustit na to opravdu nedám…
Nemyslím, že je ideální k tomu přistupovat jako že člověk bude nahrazovat věci, na které byl doposud zvyklý „syrovými náhražkami“. Prostě podle mne nechutná nic syrového jako vařené a naopak. Jde o přeprogramování mysli na úplně jiné chutě a návyky. Já jsem tedy z 95% na ovoci a zelenině..především šťávy a smoothies. doplním výjimečně semeny či ořechy. A cítím se skvěle!!! ![]()
Ahoj,
já inklinuji k vitaránství také a vyhovuje mě tento styl stravování, nejsem úplně RAW, ale tak z 80%, nyní na zimu nevím jestli se zvládnu takto stravovat.
Tak já mám za sebou dva vita dny a další jsou přede mnou, přiznám se, že jsem trošku zhresila, ale doufám že tyto mé prohřešky postupně vymizí, nechci zbytečně lámat přes koleno. Chci se takto stravovat aspoň měsíc a pakpak zhodnotim co mi to dalo prozatím to beru spíš jako detox, ale byla bych moc rada kdybych si mohla s nějakou vitariankou popovídat…
co vám to dalo jaké byli vaše začátky a tak
Ahoj holky, já sem syrovou stravu použila asi před 2 lety k léčbě…a byla to super! Nikdy sem se necítila tak skvěle, vydržela sem 2 měsíce, shodila 10Kg…jenže pak sem zlenivěla, pak otěhotněla, pak kojila…a teď se k tomu nejsem schopná dokopat a vrátit.
Taky bych byla ráda kdyby se se mmou někdo podělil o své zkušenosti a postřehy, protože všichni kolem mně si myslí že sem na hlavu…
A co ty nikybe, jak pokračuješ??
A co si myslíte o začlenění syrové stravy do jídelníčku dětí?
Ahooooj tak dva dny jedu ve vitariánství
hele holky to se chci taky zeptat, co děti a vitariánství? mám 2,5 letou cácoru a 7m klučíka, přemýšlím jestli je vhodné jim také třeba 70% jídelníčku nahradit raw jídlem
jináááč vy zaběhlé vitariánky - máte nějaké vitariánské kuchařky? koukala jsem na netu že bych si nějakou koupila, tak můžete nějakou doporučit? a ještě - jak je to s tou slibovanou 100% imunitou? píšete že se cítíte fit a skvěle.. a co nemoci, vyhýbají se? anebo jste každou zimu nachcípané jako téměř všichni?
jinak chci v tom vytrvat! a upřímně velká motivace je pro mě, že nebudu muset celé dny vystávat u plotny ![]()
Jé to zní krásně, ale jsem asi na to moc líná a mlsná a když jsem zkoušela nejíst maso(asi rok), byla jsem pořád s oparem na puse, podle mě mi chybělo moc vitamínů, ale stravu jsem měla opravdu pestrou, tak si říkám, jestli není i něco na jídelníčku podle krevní skupiny…
Ale ráda si přečtu něco nového, jen je otázkou, jestli to má s kupovanou zeleninou z dovozu nějaký smysl. ![]()
Já jím knedlíky, svíčkovou, hranolky a nemocná jsem byla naposledy před deseti lety.