Vitariánství - syrová strava

6926
14.5.11 21:07

Vitariánství

Ahojte všichni nakukující! :mavam:
Zkoušela jsem najít podobné téma, ale nenašla. Jde o vitariánství.
Najde se tu někdo, kdo ho praktikuje, popř. ho to taky zajímá??
Kdysi jsem nevědomky jedla podle myšlenek vitariánství (nevyhovovaly mi vařený jídla, jedla jsem co nejvíc potravin v syrovém stavu) a i jsem zhubla a vypadala šik. :-) Teď bych se k tomu alespoň částečně ráda vrátila (potřebuju změnit stravovací návyky :-? ), jen nemám odvahu…
Na první pohled vypadá vitariánství omezeně, ale spíš to bude našimi omezenými rozhledy. :-) Pokud někdo má zkušenost a dá ji do placu, budu moc ráda. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30628
14.5.11 23:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
14.5.11 23:27
laducha píše:
Tady ses koukala? :wink:http://www.zapisnik.vitarian.cz/recepty.htm

ahoj jen nakukuji :lol: ze zvědavosti co to vlastně to vitariánství je.Po pravdě když jsem koukla na ty webovky tak jediný co jsem viděla je šrot šrot šrot. :poblion: Nevim ale se zdravou výživou to má asi pramálo společného. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
15.5.11 10:44

Já jsem teda masožerka a mám ráda zeleninu, ale občas není špatné zkusit něco jiného :wink:
Moje mamka jí zeleninu, ovoce, pohanku, jáhly, kopřivy, pampeliškové listí, sedmikrásky…a je v neuvěřitelné kondici, je jí 62. Kam já se na ni hrabu 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
15.5.11 11:17

laducho, asi jsi přesně pochopila, o co mi jde. :wink: Nejde mi o to jíst JEN jako vitarián (to prostě nedám a k tomu je potřeba životní přesvědčení, stejně jako k vegetariásntví…). Jde mi o to, že plno věcí jde jíst v sirovém stavu a vlastně vůbec hodně potravy můžeme jíst jen tak rovnou (viz Tvoje maminka). Ale já jsem vyrůstala holt v tradičním prostředí (kde kastrol byl, je a bude) a něco měnit mi jde špatně. :-? Přitom malou změnu by to chtělo…
Našla jsem na webovkách i nějaké „normální“ recepty bez šrotu :lol: ale mě spíš šlo o to, jestli tu není přímo nějaká vitariánka, aby popsala, co jí, co vaří.. přímo ona. Přečíst si to by bylo zajímavý. :-) (Pro mě je to fantas, nedovedu si to prakticky představit…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Conynka
9.6.11 11:12

Ahojky :-)

Já jím tímto stylem asi dva roky, i když už předtím jsem k tomu inklinovala a můžu říct, že mi to maximálně vyhovuje. Naučila jsem takto jíst už šest svých přátel a nikdo se zatím zpět k vařenému nechystá. Takže pokud máte zájem - ptejte se :-))

• Citovat
  • Upravit
6926
9.6.11 22:46
Conynka píše:
Já jím tímto stylem asi dva roky, i když už předtím jsem k tomu inklinovala a můžu říct, že mi to maximálně vyhovuje. Naučila jsem takto jíst už šest svých přátel a nikdo se zatím zpět k vařenému nechystá. Takže pokud máte zájem - ptejte se :-))

Jéé, hurá. :-)
Tak já se budu ptát, jestli můžu…
Vitariánství se mi líbí, ale nějak na něj nemůžu najet - nevím, co jíst místo luštěnin, chleba, rýže - všechno se to vaří. A pod pojmem vitar. strava si představím jen zel - ovo. Tak to ale není, že ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
31.7.12 15:28

Ahoj,
já jsem na syrové stravě od ledna a zpátky už bych opravdu k vařenému nešla…zmizelo mi hodně zdravotních problémů a postavu mám po dvou dětech lepší než kde jaká modelka :) takže dopustit na to opravdu nedám…
Nemyslím, že je ideální k tomu přistupovat jako že člověk bude nahrazovat věci, na které byl doposud zvyklý „syrovými náhražkami“. Prostě podle mne nechutná nic syrového jako vařené a naopak. Jde o přeprogramování mysli na úplně jiné chutě a návyky. Já jsem tedy z 95% na ovoci a zelenině..především šťávy a smoothies. doplním výjimečně semeny či ořechy. A cítím se skvěle!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.11.12 09:52

Ahoj,

já inklinuji k vitaránství také a vyhovuje mě tento styl stravování, nejsem úplně RAW, ale tak z 80%, nyní na zimu nevím jestli se zvládnu takto stravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
29.12.12 21:12

Tak já mám za sebou dva vita dny a další jsou přede mnou, přiznám se, že jsem trošku zhresila, ale doufám že tyto mé prohřešky postupně vymizí, nechci zbytečně lámat přes koleno. Chci se takto stravovat aspoň měsíc a pakpak zhodnotim co mi to dalo prozatím to beru spíš jako detox, ale byla bych moc rada kdybych si mohla s nějakou vitariankou popovídat…
:) co vám to dalo jaké byli vaše začátky a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.1.13 10:26

Ahoj holky, já sem syrovou stravu použila asi před 2 lety k léčbě…a byla to super! Nikdy sem se necítila tak skvěle, vydržela sem 2 měsíce, shodila 10Kg…jenže pak sem zlenivěla, pak otěhotněla, pak kojila…a teď se k tomu nejsem schopná dokopat a vrátit.
Taky bych byla ráda kdyby se se mmou někdo podělil o své zkušenosti a postřehy, protože všichni kolem mně si myslí že sem na hlavu…

A co ty nikybe, jak pokračuješ??

A co si myslíte o začlenění syrové stravy do jídelníčku dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
8.1.13 15:40

Jé, zajímavá diskuse :), já se taky snažím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bumik
10.9.13 12:42

Ahooooj tak dva dny jedu ve vitariánství :D hele holky to se chci taky zeptat, co děti a vitariánství? mám 2,5 letou cácoru a 7m klučíka, přemýšlím jestli je vhodné jim také třeba 70% jídelníčku nahradit raw jídlem :) jináááč vy zaběhlé vitariánky - máte nějaké vitariánské kuchařky? koukala jsem na netu že bych si nějakou koupila, tak můžete nějakou doporučit? a ještě - jak je to s tou slibovanou 100% imunitou? píšete že se cítíte fit a skvěle.. a co nemoci, vyhýbají se? anebo jste každou zimu nachcípané jako téměř všichni? :D jinak chci v tom vytrvat! a upřímně velká motivace je pro mě, že nebudu muset celé dny vystávat u plotny :D

• Citovat
  • Upravit
376
10.9.13 12:59

Jé to zní krásně, ale jsem asi na to moc líná a mlsná a když jsem zkoušela nejíst maso(asi rok), byla jsem pořád s oparem na puse, podle mě mi chybělo moc vitamínů, ale stravu jsem měla opravdu pestrou, tak si říkám, jestli není i něco na jídelníčku podle krevní skupiny…
Ale ráda si přečtu něco nového, jen je otázkou, jestli to má s kupovanou zeleninou z dovozu nějaký smysl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
10.9.13 13:03

Já jím knedlíky, svíčkovou, hranolky a nemocná jsem byla naposledy před deseti lety.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková