Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@boball píše:
@Poison Eve Jistě a každý rok se neopomene chvástat, jak to její děti ze základky ví. A studenti a versus lid, jak je blbej. Já si to třeba nemyslím, že by to bylo tak hrozné. Už když jsem viděla nadpis, věděla jsem na sto pro, kdo to psal..
Vzala jsi mi to z úst
.
Jinak jsem ale neodpověděla zakladatelce - samozřejmě, že vím, co je dnes za den a proč máme někteří dnes volno.
Bohužel spousta lidí neví. Bohužel spousta dětí neví
Jako učitelka nad tím pláču. A není to o nás učitelích, ale o lenosti dětí chtít něco vědět a hlavně uchovat si to v podvědomí. Vždy jsem při hodinách dějepisu říkala - matematika fajn, ale je potřeba mít všeobecný přehled, umět se orientovat, vědět. V běžném životě si vystačíme s matematikou prvního stupně, ale když se chce člověk dostat na nějakou úroveň společenskou, je potřeba mít i všeobecný rozhled. Ale to už se tady rozvášňuji asi na jiné téma.
Hmm, byli jste dnes venku? Zahrady a domy jsou vyzdobene dynema, ale vlajku jsem nevidela nikde.PS:My ji mame. ![]()
@Lada84 byla jsem. vlajky u nás visí na úřadech, školách atp.. my taky nemáme vlajku, nebudu kvůli jednomu dni dělat výzdobu
Ale dýni máme
ale tu máme zuž pár dnů
@atominnka To je fakt. Statni svatek mame jen jednou v roce
A v June dny prece neni duvod ![]()
Tak my českou vlajku ani nevlastníme
ale my děláme výzdobu jen na Vánoce a Velikonoce…
Statni Svatky vim, a taky vim, ze I studenti gymnazii, nebo vysokych skol kolikrat nevi.
Skoda, ze nejsem v CR, kdybych byla, pripojila bych se k oslavam na Staromestkem namesti.
Vím, ale moji studenti ( a to ani maturanti) to často neví, a bouzel se za to někteří ani nestydí, hlavne, ze je volno. Na gymplu pred kazdym svatkem mela dejepisarka krátký proslov v rozhlasu o nadchazejicim svatku a bylo to super.
Americke fanglickarstvi je nekdy smesne, ale cechum by rozhodne trochu narodni hrdosti neuskodilo.
@Omiii píše:
@bubulinaNeměla si náááhodou tu samou učitelku dějepisu?
Díky té mojí miluji Antiku!! Řecko, Řím ááách.
asi néé, jmenovala se Mrázková
ta naše uměla hezky vyprávět, fakt všichni ztichli a poslouchali. Třeba na mě tehdy zapůsobilo její vyprávění o vyhlazení Lidic, nebo často zapojila do vyprávění zmínky o tom, jak to bylo tehdy přímo u nás v regionu, ve městě a tak. Opravdu to nebyly ztracené hodiny. Ona byla tak trochu jak Igor Hnízdo, rázná, i nosila vysoké boty často, jen tak dlaní nebouchala do tabule ![]()
Samozrejme vim, ale neprozivam, osobni vyznam pro me ten svatek nema.
@Lada84 píše:
@atominnka To je fakt. Statni svatek mame jen jednou v roceA v June dny prece neni duvod
ale prosím tě, zas to tak neprožívej ![]()
@Fjodorka píše:
Tak my českou vlajku ani nevlastnímeale my děláme výzdobu jen na Vánoce a Velikonoce…
jo, máme to stejně. Jak s vlajkou, tak s výzdobou. dýni si dlabeme, ale za výzdobu to nepovažuji