Vlastnictví výsledků testu alergologie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35418
10.9.21 21:27
@mroe píše:
Jo, je. Ale i doktor je clovek a nemusi si nechat libit vsechno. Dokonce uz muze pacienta i odmitnout. A nebo si to zaridit jinak, jak je videt. ;)

Zakladatelka diskutuje slušně i tady i v soukromé zprávě a ty tady vyfabuluješ, že byla na doktora sprostá? :nevim:
Nechceš mi tvrdit, že antipatie jsou pro odmítnutí zákonný důvod? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35466
10.9.21 22:08
@Fiducia píše:
Zakladatelka diskutuje slušně i tady i v soukromé zprávě a ty tady vyfabuluješ, že byla na doktora sprostá? :nevim:
Nechceš mi tvrdit, že antipatie jsou pro odmítnutí zákonný důvod? :mrgreen:

Antipatie? Ne, to zas fabulujes ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
11.9.21 07:27
@mroe píše:
Antipatie? Ne, to zas fabulujes ty.

V čem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35466
11.9.21 07:55
@Fiducia píše:
V čem?

Nikde jsem nenapsala, ze byla na doktora sprosta a ze k odmitnuti pacienta staci antipatie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.21 08:02
@Anonymní píše:
Nechce mi je dát zařízení, které nás na odběry poslalo. Respektive oni mají vlastní odběrovou laboratoř.
Byli jsme u alergologa, ten požadoval krevní testy. Na krev jsme šli v tom zařízení. Do týdne měly být výsledky. Po týdnu jsem tam volala a že prý mi výsledky dát nemůžou, že musím na konzultaci s lékařem. Objednala jsem se tedy na další týden a teď je pro změnu problém se s doktorem spojit. Takže jsem bez spojení s lékařem a výsledky testů mi dát nemůžou protože na recepci nesedí zdravotnický personál. Podotýkám, že veškeré dokumenty včetně lékařských zpráv posílají zaheslované e-mailem. Tak nerozumím proč výsledky testů nemůžu dostat také. :nevim:

Naše sestry či jiný personál též nemůže výsledky pacientům zasílat nez souhlasu lékaře. A na té konzultaci si byla? Nebo jsi měla jen volat a nikdo to nezvedá? Právo na výsledky máš, vyzvedla bych si osobně.

• Citovat
  • Upravit
35418
11.9.21 11:58
@mroe píše:
Nikde jsem nenapsala, ze byla na doktora sprosta a ze k odmitnuti pacienta staci antipatie.

Pravda, nenapsala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
15.6.26 19:38

Zdravím, nechtěla jsem zakládat novou diskuzi a mám vlastně podobný problém.
Před rokem a půl jsme absolvovali se synem genetické a metabolické vyšetření v nemocnici v Praze. Nějaké výsledky nám řekli pri kontrolní hospitalizaci a že další budou průběžně chodit ( některé ze trvají až půl roku). S malým chodíme pravidelne k neurologovi a ten by rád viděl kompletní výsledky, dětská také a my jako rodiče také. Nicméně dovolat se tam na oddělení téměř nedá, většinou probíhala komunikace emailem. Už tři měsíce se snažím dovolat, píšu emaily o zaslání kompletních výsledků a prostě odezva žádná :nevim:
Totéž zkusila naše dětská doktorka a nedovolala se a na email ji taky neodpověděli. Jedině kde mi odpověď přišla bylo ze sekretariátu, že tito si musím vyřídit s ošetřujícím lékařem. Jasně, chápu, ale když se nedá zkontaktovat a zpět se nikdo neozývá? Už jsem ze zoufalství volala i na kartotéku a tam mi nějaká paní poradila, ať si sespisu oficiální žádost o zaslání výsledků a že pak zhruba do měsíce bych je mohla mít 8o..ale, říkám si, však to celou dobu píšu ne? A kam mám směřovat tu oficiální žádost? Lékařce, na sekretariát, primáři? Nebo dá se k těm výsledkům dostat i jinak? Jsem z toho už úplně jelen :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
17.6.26 13:53
@KáťaKašpi píše: Více

Tak snad mají IČO, název organizace a datovou schránku, ne? Kdo ty testy platil a komu jsi platila?

Výzvu pošleš tomu, s kým máš smlouvu a kdo má právní subjektivitu. Jestli to tam bude vyřizovat ředitel, primář, lékař, sekretářka, nebo uklízečka, to už nech na nich. Má to vyřizovat ten, kdo je k tomu oprávněn a jehož jednání zavazuje toho, s kým máš smlouvu - ale to je jejich starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
17.6.26 14:17

@eumedon byli jsme tam odeslaní z jiné nemocnice, vezli nás tam sanitkou, neplatila jsem nikde nic, takže asi pojišťovna :nevim:
Takže zkusím poslat žádost na sekretariát a ať si to tam nějak vykomunikuji. Nicméně o to se snažím už tři měsíce celkem intenzivně a kde nic, tu nic. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
17.6.26 17:22

Tak si zkus zjistit na pojišťovně, který poskytovatel zdravotních služeb ti tu službu poskytl.

A případně si zrovna stěžuj, že odmítá poskytnout výsledky testu tobě, případně tvé praktické lékařce, pokud tedy odmítá.

Jo, a když jste tam byli odeslaní z jiné nemocnice, tak ten, kdo vás tam posílal, neví, ke komu vás posílá? A ty nevíš, proč vás tam poslal? Třeba si vyžádal od nějakého specializovaného pracoviště vyšetření a výsledky má ta nemocnice, která vás tam poslala.

Zaprvé musíš zjistit, kdo je povinná osoba. Možná to bude to zdravotnické zařízení, které vás tam poslalo, a po něm musíte žádat ty výsledky. Ono je dobré, když člověk ví, co se s ním děje a nenechá se sebou jednat jako s nějakou věcí.

A tu povinnou osobu pak - nejlépe přes datovou schránku - vyzvat ke splnění povinnosti podle § 65 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách.

Podle tohoto paragrafu má pacient (případně jeho zákonný zástupce nebo zmocněná osoba) v přítomnosti zaměstnance pověřeného poskytovatelem právo: Nahlížet do zdravotní dokumentace vedené o něm. Pořizovat si z ní výpisy nebo kopie. Dalším důležitým ustanovením je § 66 téhož zákona, který určuje, že pokud si kopii nepořídíte sami (např. vyfocením na telefon při nahlížení), ale texty vám tiskne a připravuje zdravotnické zařízení, musí vám je pořídit a předat do 30 dnů od obdržení vaší žádosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
18.6.26 07:03

@eumedon bylo to ve všeobecné fakultní nemocnici v Praze, pracoviště na Karlově náměstí. Nejprve jsem psala email naší ošetřující lékařce, nekolikrat, dovolat se tam je téměř bez šance a když už, tak tam paní doktorka není, nebo nemůže k telefonu a nechají ji vzkaz, ale výsledky mi prostě nikdo jiný údajně poslat nemůže než ona.
No napíšu ještě jednou a zmíním tam tebou výše napsaný zákon a snad už se něco pohne. Děkuji za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
18.6.26 08:44

No tak se k ní objednat do ambulance jako pacient? Evidentně tě v péči má a váš problém jste ještě neuzavřeli, protože neproběhla konzultace výsledků s návrhy dalšího postupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
18.6.26 08:57

@sysi to neproběhlo, ale když už jsem mluvila s vrchní sestrou, jiným lékařem, tak by mi asi řekli že je potřeba přijet a prokonzultovat to :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2302
18.6.26 09:39

Já takto řeším jednou za dva roky neurologii, volám tam a píšu cca ty 3-4 m., než se mi podaří sehnat doktora a domluvit vyšetření, které on pravidelně chce. Úplně nesnáším ty sestry. Pan doktor dnes nemůže, zavolejte zítra. Zítra mi řekne, že pan doktor má 14 dní dovolenou. :cert: Zkus se teda objednat do té ambulance. Oni to můžou chtít řešit vždy s pacientem ty výsledky nejdřív. Prostě je nevydají. A tu datovku bych taky zkusila. Vydrž. Vytížená pracoviště to tak mají. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
18.6.26 13:00

@Okta no jasně, to zkusit můžu, ale máme to 180 km daleko a postižené dítě a cestování je pro něj horor, stejně tak změna zajetého režimu dne a tisíc dalších věcí s tím spojenych. Proto jsem chtěla výsledky poslat poštou, případně emailem. A hlavně je chce vidět neurolog a klinicky psycholog. Vím že je to velmi vytížené pracoviště, ale zase par minut na poslání emailu si myslím není tolik :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová