Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PapeJ
takhle to máme s nehtama a to je každý týden ![]()
takže zakladatelko bud ráda, že vlasy nerostou tak rychle a klidne nechej klukovi delší vlásky, i prckum to slusi ![]()
Synka chápu. Udělej mu dredy, vlásky se tím zkrátí, dlouhé sice zůstanou, ale do očíček už mu padat nebudou.
Nám naštěstí ještě nenarostly. Ještě že mají rodiče vetší sílu než ditka, jinak by jsme rodičovskou nadvládu nedokázali udržet
Vzala bych to hlava nehlva
@Ester13
to me taky napadlo, malý rastaman ![]()
a že už se zakladatelka neozvala, pozoooor, asi stříhá prcka ve spánku ![]()
Jo nehty, to je taky kapitola sama o sobě. U rukou už jenom pofňukává a to jsou jí dva a čtvrt roku. Na nohách má nehty dlouhé, teď už asi týden sbírám odvahu jí je ostříhat
Měla neštovice, tak jsem ji nechtěla stresovat, ale ruce jsem jí ostříhala, aby se neškrábala ![]()
@PapeJ
Taky vždycky odkladam, protoze ani ja nechci strihat nehty, ona se u toho kroutí a kolikrát to nezvladnu a je to zastrizene az moc
a na nohách, jejej, to tak 1× za 2 týdny ![]()
a zakladatelka furt nic! Haloooo ![]()
@Run píše:
Co ma co byt drzy! Jen ho smrada ostrihej!
Už se pokouším měsíc
@Klementyna píše:
Prosila bych o přesnou či alespoň přibližnou citaci té drzosti, to mě zajímá
Mluví na mě sprostě, jinak dostává za každé sprosté slovu dalsi dve minuty logopedickeho cviceni.
@kamiŠ píše:
Malýho bych přeprala a velkýho nechala ať si dělá co chce
Holt to budu muset udelat i kdyby rval, zachvilku by mel bryle jak silha.
Táta ho zalehne a ty stříhej. Nebo ve spánku. U nás fungovaly úplatky- pohádka a lízátko a já ho při tom ostříhala. Dneska už ví, že je to věc, která se MUSÍ, stejně jako mytí hlavy, stříhání nehtů a pod, takže to už funguje pěkně.
A postrašení tím, že bude šilhat, nebo že se za ním za chvíli lidi budou otáčet taky bez efektu?
@matrina píše:
Mluví na mě sprostě, jinak dostává za každé sprosté slovu dalsi dve minuty logopedickeho cviceni.
Takže tohle je fakt myšleno vážně? Ono to znělo jako vtip… ![]()
Jestli to správně chápu, tak je mu pět let, mému synovi je také pět a nedovedu si představit, že by na mě mluvil sprostě. Kde k tomu přišel?
Za tu ofinu bych mu klidně slíbila nějakou odměnu, když bude pěkně držet, ale spíš je teda hrůza to jeho chování. Chtělo by to načíst nějaké knížky o výchově a začít převychovávat, protože toto není moc normální… ![]()
@matrina píše:
Je mu píše: Více
tak přeprat, v tom věku bys ještě měla mít autoritu a vysvětlit dítěti, že bude tak, jak chceš ty a ne jak chce on
zkus to třeba, že ve školce nemá žádný kluk dlouhé vlásky, tak že i jeho ostříháš
@Klementyna píše:
Takže tohle je fakt myšleno vážně? Ono to znělo jako vtip…
Jestli to správně chápu, tak je mu pět let, mému synovi je také pět a nedovedu si představit, že by na mě mluvil sprostě. Kde k tomu přišel?
Za tu ofinu bych mu klidně slíbila nějakou odměnu, když bude pěkně držet, ale spíš je teda hrůza to jeho chování. Chtělo by to načíst nějaké knížky o výchově a začít převychovávat, protože toto není moc normální…
Je, pravda, že se vůbec neumí chovat, mluví sprostě, logopedie navíc zřejmě nepomáhá, chtělo by to něco jiného.