Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Příbuzná s manželem huličem otěhotněla až po dvou letech. První dítě počala s předchozím partnerem bez problémů. Zda to bylo kvůli marihuaně, to nevím. Ale věřím, že to určitě neprospívá. Osobně mi je jedno, že tvůj partner hulí, ale na rovinu? Ty si děláš starosti s tím, jestli nebude problém s početím, ale nebojíš se, že by miminko mohlo být nemocné?
Tak ať si vyšetří spermie. Jaký vliv má 14 let hulení opravdu nemám. Jsme nekuřáci.
Trávu kouříme oba asi 10 let. Máme dvě děti, problém s početím, ani žádný jiný, jsme neměli.
Ano, některé studie ukazují, že to vliv má.
Také to dlouhodobě vliv na mentální i fyzické zdraví.
Kdysi jsem si občas zahulila, ale dnes bych si to netroufla, protoze jsem aktivní řidič. Vy, co hulíte, nebojíte se, že to někdy můžete u nehody odskákat nebo neřídíte? Tráva se v těle drží dlouho. Sorry za dotaz mimo. Jinak k tématu, všichni mi kamarádi, co pohulovali, mají rodiny, ale počali jako mladí, takže tolik let huličské kariéry za sebou neměl nikdo.
Muž má hodně přátel, co hulí trávu a většinou mají děti. Nevyptávala jsem se, jak dlouho se kdo snažil, vím jen od dvou kamarádek, že počali na první pokus. Jeden pár děti nemá, nezadařilo se, ale tam oba hulí ve velkém a asi ani žádná vyšetření nepodstoupili. Kdybych v mém okolí měla porovnat huliče s nehuliči, plodnost je +- stejná, i když údajně může marihuana zpomalovat spermie a mít vliv na jejich kvalitu.
@Anonymní píše:
Muž má hodně přátel, co hulí trávu a většinou mají děti. Nevyptávala jsem se, jak dlouho se kdo snažil, vím jen od dvou kamarádek, že počali na první pokus. Jeden pár děti nemá, nezadařilo se, ale tam oba hulí ve velkém a asi ani žádná vyšetření nepodstoupili. Kdybych v mém okolí měla porovnat huliče s nehuliči, plodnost je +- stejná, i když údajně může marihuana zpomalovat spermie a mít vliv na jejich kvalitu.
To jsem se právě také dočetla, tak mě zajímalo, jaké zkušenosti s tím měli ostatní. Jestli by právě tedy nebylo lepší pro „podporu“ začít něco užívat, nebo tomu prostě nechat volný průběh. ![]()
Zakladatelka
@Anonymní píše:
To jsem se právě také dočetla, tak mě zajímalo, jaké zkušenosti s tím měli ostatní. Jestli by právě tedy nebylo lepší pro „podporu“ začít něco užívat, nebo tomu prostě nechat volný průběh.
Zakladatelka
Co napřed zkusit očistu/detoxikaci organismu? dostat nečistoty ven s těla a pak se vrhnout na početí? jinak bacha, už mám za sebou v praxi pár případů, kdy si dotyční ()úplně v pohodě, nikdy nebylo nic vidět/poznat) takto vyfetovali závažné psych. onemocnění a byla to konečná…
Manžel hulí příležitostně. V jeho 30 letech se nám podařila dvojčata v podstatě „na první dobrou“. Pak jsme chtěli ještě benjamínka (v manželových 36 letech) a to už se nám za 3 roky sexování bez ochrany nepodařilo
Ale přes doktory jsme to neřešili vůbec, takže jestli je problém u manžela nebo jinde, nevím. Ve snažení už dál nepokračujeme, kvůli věku nás obou.
@Keyllah píše:
Co napřed zkusit očistu/detoxikaci organismu? dostat nečistoty ven s těla a pak se vrhnout na početí? jinak bacha, už mám za sebou v praxi pár případů, kdy si dotyční ()úplně v pohodě, nikdy nebylo nic vidět/poznat) takto vyfetovali závažné psych. onemocnění a byla to konečná…
Detoxikujeme se přece denně přes játra a ledviny. Jinak bychom umřeli nebo museli docházet na dialýzu.
Milé maminky,
mám dotaz ohledně početí
S přítelem jsme spolu dva roky, opravujeme baráček a domluvili jsme se, že posuneme vztah dál a pořídíme si miminko. Já už mám z předchozího vztahu 11ti letou dcerku. S přítelem vychází úžasně, bere ho jako tátu a pro mě je to ten nejlepší partner, jakého jsem si mohla přát. Jen mě zajímá…
Přítel hulí 14 let trávu. Prosím, zdržte se komentářů, jsem s tím srozumněna od začátku a beru to. Nikdo to na něm nepozná, kdyby mi to na začátku neřekl, nevěděla bych o tom. Je úplně normální, o všechno se postará, k dětem má krásný vztah, vydělává hezké peníze, vím že se na něj mohu v čemkoliv spolehnout.
Můj dotaz je, jestli by mohl být nějaký problém s početím? Je tu někdo, kdo řešil stejnou situaci (chlap hulí, žena ne) a otěhotněl bez problémů?
Je dobré/lepší rovnou užívat něco na podporu početí (Femibion/Gynex/…)?
Děkuji moc za zkušenosti a prosím o anonym.