Vnímáte rozdíl mezi dcerou a synem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30332
27.3.23 18:07
@Midaku píše:
U nas to bylo zas naopak. První kluk, dobry, druhy bude urcite holka. Druhý kluk bylo dle vsech hotove neštěstí, všichni „mi přáli“ holku… pak když jsme čekali třetí, tak všichni říkali „to chcete tu holku, ze“.. když se holka fakt narodila, tak mi všichni hrozně gratulovali a že škoda, že holka nevyšla hned napodruhé… takže dle mého okolí jsou méněcenní zase kluci evidentně… Já se přiznám, že jsem ráda, že mám dceru i syny, je to jiné a ano, je to takové kompletní. Ta holka by mi v životě fakt chyběla a manželovi zase kluk. Ale i kdybychom měli deti jen jednoho pohlaví, nikdy by nás nenapadlo toho nějak litovat nebo někomu jinému v té situaci říkat takové nesmysly… každý vždy chce přesně to, co nemá.

Ono je méněcenné vždy to co je a důležité to co chybí. Máme tu rodiny, kde měli dvě holky a tam zase byli řeči a kdy bude ten kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.23 18:36
@Lojzísek píše:
Já si myslím, že by ses předně měla hodit do klidu. Hormony jsou svi_ňa :mrgreen:
Přeci Tě nerozhází párek pitomců, co žvaní takové nesmysly.
My čekali na dítě 10+ let. Náš velice dobrý kamarád to věděl, a přesto si nad naším novorozencem (holčičkou) neodpustil, že by to teď chtělo toho kluka, že to je mnohem lepší. Tak jsme si doma zaťukali na hlavu a i po letech se tomu zasmějeme.

To mi povídej, od porodu je to fakt šílený :D Jsou dny, kdy je to v pohodě, a pak dva dny v hlavě řeším to, proč mi prodavačka v obchodě neodpověděla na pozdrav. :zed:

Manželův kolega zase na oznámení, že to bude holka, reagoval zklamaně „Aha, tak příště už to snad vyjde.“ Ale to mě tak nerozházelo, asi proto, že on sice syna má, ale neviděl ho x let, u soudu se rval jak zvíře o co nejmenší alimenty a ten kluk údajně fetuje. Tak hlavně, že má syna, no :D.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.23 18:41
@Thomassss píše:
Když jdu po ulici se dvěma holkama, občas si nějaké starší důchodkyně neodpustí poznámku, že je škoda, že nemáme kluka, že páreček je nejlepší a zda ještě chceme třetí dítě, aby měl manžel konečně kluka :P I moje babička kdysi hodně preferovala mého bráchu (sama měla dvě dcery), asi byli kluci dříve ”něco víc”.
Dnes to vnímám naopak, neznám skoro nikoho, kdo by si přál kluka, jakoby dnes byla společnost nastavená zase tak, že holka je něco víc. Kamarádka má dceru a když čekala druhé dítě, byla dost zklamaná, že čeká kluka. Teď je samozřejmě z kluka celá poprděná :lol: zakladatelko neřeš to, hlavní je, že máš dítě, zdravé dítě, a vše ostatní jsou jen nedůležité blbosti.

A to je asi pravda, že starší generace to tak má. Teda ne všichni samozřejmě. Já byla jako malá nechtěně svědkem rozhovoru mezi mým tátou a jeho mamkou (takže mojí babičkou), kdy jí táta vyčítal, že se k mému bratrovi chová jinak, lépe, a že to vypadá, že ho má radši. A babi na to: „Tak jasně, že ho mám radši, vždyť je to kluk!“ :) No… Dodnes nejsme moc v kontaktu.

• Citovat
  • Upravit
39
27.3.23 18:44

Tak my máme holky tři a když manželovi někdo řekl něco o synovi, tak s úsměvem odpovídal, že až bude dělat čtvrté, že udělá opět holku, protože ty umí perfektně! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.23 18:44
@Aspera píše:
Jasně jsou lidi co to řeší. Já jsem si osobně přála holčičku, ale prvorozeného syna jsem stejně milovala a po porodu mi bylo jedno zda je to holka nebo kluk. Jsou mezi nimi rozdíly, ale nejsou takové jak kdekdo prohlašuje, že kluk pomůže tátovi v dílně a holka se bude motat v kuchyni. To je vše o výchově. U nás se oba motají v kuchyni, pomáhají vařit jak mě, tak manželovi, pomůžou uklidit. Pak jdeme zase všichni pracovat na zahradu a nebo něco montovat. Výhoda je, že u nás děláme oba všechno a tak to dětem nepřijde divné.
Když někdo takto ryl do mého taťky, který má dvě holky, tak vždy prohlásil, já mám sice holku, ale jde se mnou do dílny, opravuje se mnou auto, chodí se mnou střílet, co s tebou dělají ti tvoji kluci? Poté často pánové sklapli, protože ti jejich slavní synové na ně dlabali a záviděli mě.

U nás to bylo taky „naopak“. Já dělala asistenta tátovi v garáži, za plotnu by mě nikdo nedostal ani párem volů. A brácha zas na ty „chlapské“ věci kašlal a nejradši pomáhal mámě v kuchyni :D. Píšu záměrně v uvozovkách, nemám ráda to tradiční rozdělení rolí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.23 18:47

Všem moc děkuji za reakce, zkušenosti a komentáře, pomohli jste mi, cítím se o dost lépe :srdce:
Ať vám mrňata dělají radost bez ohledu na pohlaví! :hug:

• Citovat
  • Upravit
1195
27.3.23 18:59

Tak u nás zase byla celá rodina nadšená, že máme holku :D teď čekáme druhou a muž se mi včera svěřil, že si to strašně přál, aby to byla zase holčička, že chce mít své dvě princezny :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
27.3.23 19:06
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu se asi spíš trochu vypovídat, uklidnit. Od porodu jsem trochu emotivnější než dřív a občas mě něco dost rozhodí, i když bych nad tím měla mávnout rukou a pomyslet si něco o zadní části těla. Jako třeba teď.

Mám tříměsíční dcerku. Miluju ji, muž je z ní nadšený. O víkendu u nás byla na návštěvě kamarádka s přítelem a jejich synem. Oba už nejsou nejmladší a biologické hodiny bily na poplach, takže jsou na něj dost upnutí. Nicméně řeč přišla na to, že bychom s mužem chtěli časem ještě jedno děcko. Přítel kamarádky se podíval na mého chlapa a okamžitě reagoval ve stylu: „No jo, chtělo by to toho kluka, co?“ Kamarádka se zasmála a neskutečně pohrdavým tónem dodala: „Vy stejně budete mít zase jenom holku, to je jasný. To já bych měla určitě kluka. Holku bych ani nechtěla.“

Nebudu lhát, v tu chvíli jsem měla chuť jim ukázat dveře, ale zmohla jsem se jen na to, že je hlavní, aby dítě bylo zdravé a že holky jsou stejně dobré jako kluci. A doteď to ve mě hlodá a jsem z toho rozhozená a naštvaná. Jsou snad holky méněcenné? Kdo má syna, je něco víc? Žena, která chlapovi nedá syna (i když na to má sama nejmenší vliv), by se měla jít zahrabat?

Muž mě utěšuje, že jsou to omezenci a i kdybychom měli deset holek, bude nejšťastnější otec pod sluncem, v tomhle ohledu mám štěstí.
Ale vnímáte kolem sebe taky tuhle „středověkou“ mentalitu? Nebo to cítíte podobně, že mít syna je něco víc?

A prosím nepište, že jsem přecitlivělá, to já moc dobře vím :D. Díky za zkušenosti a názory.

Ano vnímám rozdil mezi synem a dcerou, vždycky jsem si přála holcicky a jsem stastna ze je mám. Dětský klucici svět mě nebavi, kluci mi připadají roztomilý tak možná první dva roky, pak už ne :D Nestkala jsem se nikdy s žádnou negativní reakci, v naši rodině bylo z dcer nadšeni a i v okolí vnímám, ze jsou preferované trochu víc holky. Jinak prupovidky tvoji kamarádky, jsou hloupé a omezené, vzivote bych toto z pusy nevypustila. Naopak já své kamarádce která má tři syny říkám, jak se má, ze má tři ochránce a podobne řeči i když ji to vůbec nezávidím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
27.3.23 19:08

Švagrová má téměř dvouletého syna. Říká o něm, že je extrémně živý. Nevím, setkala jsem se už s živějšími dětmi. Jezdila s ním na plavání a pak nám vyprávěla o líných holčičkách, že by holku nechtěla. Nemám žádné dítě, přesto mi to bylo nepříhemné poslouchat. Vidět svět tak černobíle. Ale jsou to její názory, její život. Já kvality dětí nerozlišuji podle pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
27.3.23 19:15

@AnnieTRoj mám to přesně naopak. Dcera je živel, který pomalu neposedí a syn je přemýšlivý a radši si zaleze k legu, než aby šel běhat. To je o dítěti a ne o pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.3.23 19:32

Jak rika vas manzel jsou to jednodusi jedinci. Tez to nemam rada. Mame 20m holcicku. Vzdycky jsem si ji prala. Samo kdyby byl kluk jsem stastna uplne stejne. Tyhle reci jsem si uz taky vyslechla a od nejbystrejsich hlav to nebylo. Taky mame znameho ma dva kluky, ale ze by se jim extra venoval se rict neda. Jeste jsem ho nevidela jit na prochazku vzit nekam na vejlet jen panskou jizdu kdyz se jimi tak chlubi jeho partnerka je na ne dost sama. A mimca uz to nejsou. Mel reci, ze je rad ze u nich ruzova nesvit. Oponovala jsem, ze my jsme za ni stastni a klidne budem.mit dalsi. Jedna dotycna na to reagovala, ze muj partner stejne kluka neumi. Hlavne ze ten jeji kteryho podvadela jak na bezicim pasua kdyby jinej chlap mel o ni zajem, tak od nej odesla ho umel. V tu chvili jsem chtela rict, at je rada, ze ho ma a do jinejch se nenavazi, ale byl tam i on a nechtela jsem mu otevorat rany. Vedel o tom ze mu zahyba. Jsme z vesnice kde tyhle predpotopni nezory jsou stale dost caste a chlapi se poplacaj po rameni jaky jspu junaci ze maj toho kluka a pak ty kluci jsou mamanci, protoze se jim nevenujou, protoze prece to je zenska prace starat se o deti. Nerikam ze tu jsou vsici takovy, ale je jich stale dost. Muj partner je za nasi dceru rad a klidne by bral druhou holcicku. Blbne s ni ppstara se o ni je to jeho zlaticko. Kdezto slavny chlapi co na nas meli tyhle reci se jim nevenujou. Ja sem temhle lidem i vyhybam nemam o ne zajem. Jsou to jednodusi jedinci a s nimi si nemam co rict. Takze radim udelat to same. Jo a mimochodem je dost mozne, ze ti dotycna holcicku zavidi. Taky jsem jednu takovou znala. Vedela.jsem, ze moc chtela u druheho holcicku a z ultrazvuku jela s bulikem kdyz ji oznamili druheho kluka a pak vykladala jak jsou hky spatny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.23 19:38
@Zlatývoči píše:
Známe :D máme holky a těchto řečí jsme si vyposlechli nespočet. A dokonce taky to, jak mít holky je brnkačka, netřeba vychovávat, mají vše vrozené. To mít kluka, to je náročné! Kluci jsou aktivnější, hůř spí, víc trpí na prdiky, jdou citlivější, potřebují víc pozornosti, víc marodí, víc jí… no prostě zápřah pro maminku. To my neznáme :D. jedním uchem tam, druhým ven… ale chápu, že to zamrzí.

A v dospělosti to leží na gauči a funí do novin :zed:. Taková náročná výchova a efekt? :nevim: :nevim: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7221
27.3.23 19:43

Nejspíš to budou Takové ty osoby, co jsou nejlepší, nejchytřejší, já, já a jaaaa. Blbý pohlaví, blbej kočár, blbá výchova, blbí jméno, já bych, mě by… Řekla bych, že se nudí, závidí a chudáci o tom vlastně ani neví. Dost smutný život, nespokojený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.3.23 19:48
@Anonymní píše:
Jojo to mi připomíná tchyni.. Mám dvě dcery a ještě v šestinedělí mi řekla že je to škoda že se nepovedl kluk ale že je to moje vina protože já se v posteli málo snažím (ona má dva syny, dračice :lol: l no a ještě je smůla že se od nás už vnuka kvůli mému věku nedočká ( 29 let) :mrgreen:

Dracice pobavila🤣 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.23 19:57

Pohlaví jsme se dozvěděli docela pozdě asi měsíc před porodem. Bylo mi úplně šumak, co to je. Nebrala jsem to 100%. Když se dcera narodila tchýně řekla jednu úplně nevínnou větu.,, My, jsme si tu holčičku přáli. Úplně obyčejná věta co mě strašně zamrzela. V tu chvíli mi přišlo, že by o kluka vlastně nestáli. :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML