Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Když jsem byla podruhé těhotná (s velkým odstupem a s jiným mužem) a někdo se zeptal, jestli bych chtěla druhou holku nebo kluka, říkala jsem, že chci další dceru. Na otázku proč jsem říkala, že kluk by ve všech těch růžových šatičkách po první dceři vypadal jak de.bil. Z praktického hlediska mi přišlo lepší mít 2 děti stejného pohlaví. Přítel má s ex kluka i holku, takže z tohoto úhlu pohledu to bylo jedno. Chtěl víc kluka, ale to proto, že aktuálně nervově moc nezvládá pubertu své dcery. ![]()
Jinak můj přiženěný strýc (typický macho) chtěl holku, má 2 kluky. Přítelova máma chtěla radši holku (má 2 syny, vnoučata měla půl na půl), moje máma taky radši druhou vnučku (děti má „páreček“). Když ony ty malé holčičky jsou takové roztomilejší, oblečení mají hezčí.
Já už to tu jednou psala…
Jsem že tří holek.
Když se mi narodil první syn, tak jsem si říkala - co já s ním budu dělat?
Vyrůstaly jsme bez otce, mužský svět byl pro mě naprosto neznámá země…
Po dvou letech se narodil druhý a po 20 letech třetí.
Jasně, že jsem chtěla jednu dceru, ale člověk nemůže mít v životě vše.
Tak snad jednou vnučka…
Ale když bude kluk, tak stejně super.
O tom to není, zdravé dítě nadevše ![]()
O nic jiného nejde.
Prosimtě, mě přijde, že je to přesně opačně a každý chce mít holčičku, a to včetně chlapů. Mám kamarádku, která má dvě a jak ona, tak její manžel jsou za jedno, pokud by měli třetí chtějí třetí slečnu. Kluků se rodí víc, takže holky jsou vzácnější ![]()
A jinak tě chápu, že se tě to dotklo, já jsem taky žena a taky by se mě to dotklo. Rozhodně nejsme něco míň než chlapi.
Mám tři dcery, u první mi to bylo jedno, ale druhé jsem už víc chtěla kluka. No a u třetí jsem se i chvilku musela smiřovat s tím, že kluk nebude. A nebylo to, proto že by kluk byl vic
Ale holky jsem už měla a chtěla jsem i to druhé ![]()
Za tři zdravé dcery jsem vděčná, čtvrté zkoušet nebudu. A tři děti mám, že jsem chtěla tři děti, ne protože bych tak toužila po synovi.
A i když mám tři holky, každou beru jinak. A střídá se i období kdy mám koho raději. A myslím, že v případě kdyby se kluk zdařil, by to bylo stejné
@Anonymní píše:
Jojo to mi připomíná tchyni.. Mám dvě dcery a ještě v šestinedělí mi řekla že je to škoda že se nepovedl kluk ale že je to moje vina protože já se v posteli málo snažím (ona má dva syny, dračicel no a ještě je smůla že se od nás už vnuka kvůli mému věku nedočká ( 29 let)
Já měla tak nějak představu holky a kluka. Vyzkoušet si obojí a v rodině to tak měl každej. Dokonce každej měl první holku a pak kluka, tak už jsem to podvědomě měla za jistý.
Ale kluci mě překvapili už jen tím, že dorazili skoro bez snažení (v 36 jsem fakt čekala, že to bude trvat) a najednou.
Takže, že mám dva kluky už mi ani obočí nepozvedlo.
Když jsem nad tím pak přemýšlela, tak vlastně nevím, co bych s holkou dělala, nelíbí se mi holčičí věci a holčičích koníčků mám taky málo.
A na otázky na třetí dítě aby byla holčička říkám, že ani náhodou, že by to určitě byli další sva kluci. ![]()