Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Amys tak mám asi vybráno. Juknu na to taky. Mě ve vodafonu naštvali, že bych musela měnit číslo, kdybych chtěla jiný tarif a na to jim teda zvysoka. Mám číslo už 11 let a měnit ho fakt nehodlám
@Tereza7 taky mám odepiš furt jsem hledala kam přejít jinam a už mám díky době vybráno, takže díky
za tip ![]()
Převod čísla byl bez problémů (a zdarma), jen Vodafone se trochu naštval - asi. Mailem ani dopisem neposlal poslední vyúčtování. Až tento týden mi přišla SMS:
„Vaše vyúčtování je již po splatnosti. Částku xyz prosím uhraďte na účet… do 7 dnů. Následná písemná upomínka bude zpoplatněna částkou 180 Kč.“
Tak na to při změně operátora dávat pozor asi obecně.
@Tereza7 Prosím tě, jak dlouho trval ten přenos a co po tobě chtěli? Stačilo to vyřídit jen telefonicky nebo jsi musela někam jít? Mluvím o vodafonnu, nemůžu se pořád odhodlat, tak potřebuju povzbudit ![]()
@Amys V prvé řadě potřebuješ kód (ČVOP) pro přenos tel. čísla (pokud si chceš nechat stejné), to Ti dají na počkání. Já sice byla na pobočce, ale myslím, že to jde ve Vodafone i telefonicky. Tento kód platí poměrně dlouho, myslím, že déle jak měsíc, možná dva. A pokud jej neuplatníš u nového operátora, tak se nic neprovede a dál zůstáváš u starého. Takže i po tomto kroku máš další čas rozmýšlet ![]()
Pokud máš s operátorem smlouvu, tak musíš dát výpověď. Zde zase záleží, zda máš nějakou vázací lhůtu nebo ne.
Pokud ČVOP uplatníš v žádosti u nového operátora, tak ten Ti následně sdělí od kdy budeš mít novou SIM aktivní se starým číslem, jde cca o týden.
S Centropolem jsem vše řešila telefonicky (volali sami po odeslání žádosti na internetu) + jsem jen vracela dopisem podepsanou smlouvu.
Ahoj holky, nemáte prosím někdo schovanou sms kdy posílali všem majitelům paušálu Odepiš že od 20.6 nabíhají nové smluvní podmínky? Ted se s nima hádám, v sms napsali že od toho dne tarif zvyšují na 48Kč měsíčně+ od 20.6 nabíhá 400minut do sítě vodafone. Bohužel jsem sms smazala, ale pamatuji si že to tak bylo, nemáte prosím někdo schovanou tutuo sms co posílal vodafeone? Moc děkuji.
Psali že od 20.6 máme k dispozici 400volných minut, ted mě přišlo vyúčtování a chtějí po mě 600Kč. Hned jsem volala operátorovi kde se vzala taková částka a operátorka mě řekla že informace že nové smluvní podmínky platí od 20.6 lidi špatně pochopili, protože to bylo špatně napsané v sms
Ale to není můj problém, ale jejich. Protože psali že mám 400volných minut tak jsem je hned začala používat a nebudu jim takovou částku platit! Možná že někdo z vás bude řešit podobný problém..
Nění SMS si nepamatuju, ale uváděli, že od 20. se mění sice podmínky, ale každému „to nabíhá“ až od začátku dalšího zúčtovacího období… A je to docela logický. Proč by mi pět dní po mém „zúčtovacím dni“ měli naúčtovat nový paušál? Takže pokud bych u nich zůstala, tak bych příští týden poprvé platila tu novou částku a získala 400 volných minut. Ale přenesla jsem si číslo, takže k tomu už nedojde ![]()
Mně ta smska o změně tarifu nepřišla. V samoobsluze je poslední faktura ze dne 25.6. na 12 Kč. A byla již uhrazena. Nevíte, jak mám nejrychleji tarif zrušit? Mnoho let ho vůbec nepoužíváme a číslo máme aktivní asi jen z nostalgie ![]()
@Kate1984 píše:
Ahoj holky, nemáte prosím někdo schovanou sms kdy posílali všem majitelům paušálu Odepiš že od 20.6 nabíhají nové smluvní podmínky? Ted se s nima hádám, v sms napsali že od toho dne tarif zvyšují na 48Kč měsíčně+ od 20.6 nabíhá 400minut do sítě vodafone. Bohužel jsem sms smazala, ale pamatuji si že to tak bylo, nemáte prosím někdo schovanou tutuo sms co posílal vodafeone? Moc děkuji.Psali že od 20.6 máme k dispozici 400volných minut, ted mě přišlo vyúčtování a chtějí po mě 600Kč. Hned jsem volala operátorovi kde se vzala taková částka a operátorka mě řekla že informace že nové smluvní podmínky platí od 20.6 lidi špatně pochopili, protože to bylo špatně napsané v smsAle to není můj problém, ale jejich. Protože psali že mám 400volných minut tak jsem je hned začala používat a nebudu jim takovou částku platit! Možná že někdo z vás bude řešit podobný problém..
Pokud máš zúčtovací období např. 24. (je to na faktuře), tak těch 400 volných minut Ti začalo platit až 25.6. To, cos provolala nad 40 minut v době do 24.6. musíš uhradit.
@Kate1984 sms
Dobrý den, od 20. 6. 2014 měníme podmínky tarifu Odepiš. Od vašeho nejbližšího zúčtovacího období získáte 400 minut do sítě Vodafone místo současných 40 a zaplatíte 49 Kč měsíčně. Další podmínky ani ceny tarifu se nemění. Podrobnosti najdete na muj.vodafone.cz v sekci Moje zprávy a požadavky. Vodafone.
@elpiska píše:
Mně ta smska o změně tarifu nepřišla. V samoobsluze je poslední faktura ze dne 25.6. na 12 Kč. A byla již uhrazena. Nevíte, jak mám nejrychleji tarif zrušit? Mnoho let ho vůbec nepoužíváme a číslo máme aktivní asi jen z nostalgie
V internetové samoobsluze se dá změnit tarif – na Tarif na míru, provedlo se to hned a sám tam jako základní naskočí „Nulový tarif“ – takže měsíčně se neplatí nic a v případě, že by se volalo, tak to stojí asi 6,50 za min, sms asi 1,50 a když se 13 měsíců nezavolá ani nenapíše sms, tak pak sami číslo zruší.
@nesssinka Díky. Já to číslo chci úplně zrušit hned, ten tarif jsem tam sice našla, ale hledala jsem docela dlouho
Pak jsem se rozhodla, že nám to číslo stejně už k ničemu není. Přes samoobsluhu jsem dala požadavek na zrušení, tak snad se to podaří.
Minulý měsíc jsme ho zrušili a dnes zaplatili. Neměli jsme pro to už vůbec využití. Zlaté smsky, se kterými jsme tehdy s tímto super tarifem začínali. Ale to se bavím o nejstarších pravidlech.
@soumen A mimochodem, nadávat mohou jak chtějí. Nikdo se jich nezeptal na jejich názor před změnou. Je to jejich plné právo. A že chtěl operátor jen více peněz, to je jasné každému. Nebavíme se tady o tom, že to má být věrnostní akce Vodafone, která měla nabídnout více volání. Bavíme se o tom, že jste ve Vodafone nenabídli ponechání starého tarifu. Navíc jsi neuvěřitelně drzý na to, že neumíš napsat slovo kvůli…
A nemusíš se obhajovat, je nám jasné, že kopeš za ně.
Jeden příspěvek a hned na obranu své společnosti na webu, který je primárně určen pro jiné záležitosti. Nenápadné… ![]()
Tvl, takovej bordel kvůli 37,–
fakt si myslíte, že když přejdete, budete se mít u jiného operátora lip
vodafone je ještě hodně ferovej, a cena 49,– za 400 je bezkonkurenční. Bohužel se stále najdou tací, kteří neumějí číst a pak dělají z komara velblouda