Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Zizo,
taky jsem s dcerkou cvičila vojtovku, dokonce od 4. týdne, takže to byl takový malinký uzlíček. Ale cvičení nám neuroložka ukončila v polovině 6 měsíce, takže podle mých skutečností to zbytečně neprotahují. Důvodem byla predilekce hlavičky. Než jsem začala cvičit, pobavila jsem se s kamarádkou, která je rehabilitační sestra, navíc má spoustu kurzů a seminářů právě na vojtovu metodu. Ptala jsem se, co se stane, když nebudu cvičit a nechám to na přirozeném vývoji. Odpověděla mi, že se nestane nic a skoro každé dítě všechno dožene. Ale může se stát, že některý vývojový stupeň přeskočí (třeba pasení nebo lezení) a pak tento vývojový stupeň chybí a právě tomu se přičítají třeba migrény, které začnou v pubertě. Vojtova metoda je vážně bezbolestná, jen mimi se vztekají, že se jim to nelíbí, když je omezujeme. Neboj se, ublížit nemůžeš, jenom pomoci.
Pevnou vůli
Káča
myslím že je to přehnané nutit zdravé děti do něčeho co je určeno jen pro postižené náš pan doktor najednou taky dostal názor že naše holčička potřebuje vojtovu metodu já s tím rozhodně nesouhlasím prostě zase někde potřebují nahnat body že,je to nesmysl vše je přirozený vývoj za mně tedy jistě nikam chodit nebudem!!!
No ono jak to vezme.My jsme ji cvičili,protože nám šel malej hodně do leva.Nechtěla jsem to cvičit,ale bála jsem se že by tak nezůstal tak jsem to radši podstoupila.Taky jsme měli predilekci hlavičky,ale to má skoro každé druhé dítě.Mám taky proti tomu své výhrady,ale pomohlo nám to.