Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, brácha je od včerejška v Itálii, hned jak dorazil tak nám volal. Když ale chci zavolat já jemu, tak to nejde. Dávám samozřejmě italskou předvolbu +39 737 xxx xxx ale hovor se hned ukončí. Když to zkouším bez předvolby, tak to sice vyzvání ale bráchovi ne. Zkoušeli jsme 3 mobily, ani na jednom to nefunguje. SMS mu taky nechodí. Nesetkal se s tím někdo? Co s tím? Díky ![]()
@EmmaAnna to jsme zkoušeli, taky nejde, hned se hovor ukončí
Zkuste reklamovat operátorovi. Manžel když byl poprvé v zahraničí, tak s tím měl taky problémy - máme Čez mobil (virtuál co bere konektivitu od O2), tak jsem jim volala na infolinku a oni to nějak právě s O2 opravili a pak už mu to fungovalo.
@malaloui píše:
Ahoj, brácha je od včerejška v Itálii, hned jak dorazil tak nám volal. Když ale chci zavolat já jemu, tak to nejde. Dávám samozřejmě italskou předvolbu +39 737 xxx xxx ale hovor se hned ukončí. Když to zkouším bez předvolby, tak to sice vyzvání ale bráchovi ne. Zkoušeli jsme 3 mobily, ani na jednom to nefunguje. SMS mu taky nechodí. Nesetkal se s tím někdo? Co s tím? Díky
Bozinku. Jak muzes davat italskou predvolbu, kdyz je to cesky cislo. Bud +420737 xxx xxx nebo 00420737.
By musel mit italsky cislo.
@TopSecret Předvolba existuje právě kvůli volání do zahraničí. S +420 to nejde, samozřejmě jsme to taky zkoušeli.
Italská volačka je každopádně nesmysl, pořád je to +420…A to vím na 100 %. Doporučím volat zákaznickou linku operátora. Případně zkusit ručně na mobilu vybrat jiného italského operátora a vyzkoušet.
@malaloui souhlasim s tim ze davat italskou predvolbu je uplna blbost.Mne se to stalo letos v Bulharsku, ale mne neslo ani volat. Zavolala jsem ma operatora, ty mi radili co mackat a pak uz ok.
@malaloui píše:
@TopSecret Předvolba existuje právě kvůli volání do zahraničí. S +420 to nejde, samozřejmě jsme to taky zkoušeli.
Předvolba je pro telefonní italská čísla. To rozhodně neplatí, že kam jedete tam musíte dávat předvolbu. To by se přece nikdo nikomu nedovolal, kdyby nevěděl kde zrovna je. ![]()