Volba prezidenta

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
30.10.12 15:37
@Janik123 píše:
Samozřejmě není od věci mít v čele státu osobnost s ekonomickým myšlením. Je ale potřeba říct, že prezident má jen omezené pravomoci a svůj um může využít jen velmi omezeně - viz. stávající prezident.

Přesně tak. Okamura je možná skvělý podnikatel, ale nechápu, jak by tohoto svého umění měl využít v roli prezidenta. :nevim: :nevim: :nevim: Mmch na předvolebních mítincích se chová fakt slizce a podlézavě :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
30.10.12 15:42
@jizvíková píše:
Pochopím ty, co chtějí volit Bobo, i když já jí hlas nedám, představuje feminismus
Pochopím revoltu ve verzi Franze
Pochopím Táňu, představuje lidskostnepochopím komunistu Fishera, nepochopím becherovku Zemana a kníže si u mě poškodil svou reputaci právě tím, že není sebekritický
:lol: :lol: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
30.10.12 15:51

Holky, jak tuhle diskusi sleduju, tak mě u mnohých příspěvků napadá - víte, jaké má prezident pravomoci? Já jen, že v ČR opravdu není prezidentský model, prezident není žádný silný politický hráč (co jeho roli mírně posiluje je právě přímá volba, která není v parlamentním systému úplně běžná, a lehce nás posunuje, spolu s prezidentovými nekontrasignovanými pravomocemi, k poloprezidentskému systému). Ale i tak… těžko někdo bude opravdu taak silná osobnost, jako je např. V. Klaus, který hodně balancuje na hraně toho, co mu Ústava dovoluje, a nebýt dobrých ústavních právníků okolo něho, něco z toho by mu úplně neprošlo. (vůbec tu teď nejde o to, zda jsem či nikoli fanynkou současného prezidenta)

Jinak - zdaleka vůbec nesouhlasím s Okamurou na prezidentském postu, ale on to Čech je ;-) Takže tohle bych sem nepletla. Hlavně tedy ještě nemá nasbírané podpisy… takže vůbec k jeho kandidatuře dojít nemusím.

Mimochodem, tady máte ta jména, která opravdu zatím kandidují (tj. jsou buď navrženi parlamentní stranou či nasbírali dostatečný počet hlasů)
J. Bobošíková
J. Dienstbier
V. Dlouhý
J. Fišer
Z. Roithová
K. Schwarzenberg
P. Sobotka
M. Zeman

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
30.10.12 16:12

P. Franz nebo p. Okamura

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
30.10.12 17:30
@Oter píše:
Tak za mě budu volit Okamuru nebo Bobošíkovou. Oba znám osobně ze svého studia jako odborníky s citlivým přístupem, takže proto. Jen se teď rozhodnout.

Prosím tě, Bobošíkovou, to jako vážně?
Tu bych nevolila nikdy.
Můžeš mi napsat proč?
Okamura je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
30.10.12 17:38
@Lenka002 píše:
Prosím tě, Bobošíkovou, to jako vážně?
Tu bych nevolila nikdy.
Můžeš mi napsat proč?
Okamura je OK.

Já pod ní dělala na roční praxi u parlamentu EU a poznala jsem, že je velmi pracovitá, vzdělaná, ač má občas kontroverzní nízory nebrání se argumentům, vždy se věnovala problematice, kterou ovládala a měla v ní pravomoce a zbytek si nechávala poradit od odborníků, je kultivovaná a dobře by reprezentovala, v cizině si ji velmi váží… Stačí to jako pár důvodů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
30.10.12 18:31

Bohužel nabídka je opravdu mizerná. Snad u každého kandidáta převažují mínusy nad plusy… Určitě nejsem pro Okamuru - je mi nadmíru nesympatický, sebestředný člověk, který si potřebuje dokazovat svoji „moc“. A pokud to mám brát z té reprezentativní stránky - podle mě to zahrnuje i první dámu - a Tomiova přítelkyně dokáže reprezentovat bohužel jen vzhledem… Nejradši bych vybrala pana Franze - opravdu milý, mediálně bezúhonný člověk..musím však souhlasit s jednou drobností v jeho neprospěch a to je přeci jen hodně kontroverzní vzhled. U umělce rozhodně velké plus, ale k prezidentovi mi to moc nesedí :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
30.10.12 18:40

@Oter
Děkuji.
Já si ji totiž pamatuji, když pracovala v televizi a horší osobu jsem nepotkala. Věc názoru.
Já budu Okamuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
30.10.12 18:44
@kacka_kk píše:
Bohužel nabídka je opravdu mizerná. Snad u každého kandidáta převažují mínusy nad plusy… Určitě nejsem pro Okamuru - je mi nadmíru nesympatický, sebestředný člověk, který si potřebuje dokazovat svoji „moc“. A pokud to mám brát z té reprezentativní stránky - podle mě to zahrnuje i první dámu - a Tomiova přítelkyně dokáže reprezentovat bohužel jen vzhledem… Nejradši bych vybrala pana Franze - opravdu milý, mediálně bezúhonný člověk..musím však souhlasit s jednou drobností v jeho neprospěch a to je přeci jen hodně kontroverzní vzhled. U umělce rozhodně velké plus, ale k prezidentovi mi to moc nesedí :/

s mizernou nabídkou souhlasím, absolutně netuším, pro koho hlasovat :think: Mám jen jasno nad několika jmény, které to určitě nebudou…chybí mi tam nějaký pravicový kandidát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
30.10.12 18:46

@Lenka002 - V pohodě. Já nikomu nevnucuju, aby ji volil, jen říkám, jakou mám zkušenost já To ale neznamená, že ji tak musí vnímat každý. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
30.10.12 18:49
@Oter píše:
@Lenka002 - V pohodě. Já nikomu nevnucuju, aby ji volil, jen říkám, jakou mám zkušenost já To ale neznamená, že ji tak musí vnímat každý. ;)

ono kdyby měli všichni stejný názor, tak nemusí být tolik kandidátů :mrgreen: Je jasné, že v tomhle se nikdy všichni neshodnou a bude spoustu lidí nespokojených, jak volby dopadnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
30.10.12 18:51

Svou dobou se mi libil a fandila jsem Okamurovi, ale od jeho vystoupeni v show u Krause, kde ho docela huste vyskolil, mi prijde, ze to ma sice pekne vysnene, ale je to opravdu jen nerealna pohadka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
30.10.12 18:56

Já budu volit okamuru, pokud to půjde. Řeči o tom, že lidi nechtěj japonce za prezidenta…Podle mě to je čech jako my…a kdykoliv někde mluvil, tak vystihoval názory normálních lidí. Podle mě to má v hlavě srovnaný a je to jeden z mála lidí, co by tady mohl udělat pořádek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
30.10.12 19:15
@RencaVlkova píše:
Já budu volit okamuru, pokud to půjde. Řeči o tom, že lidi nechtěj japonce za prezidenta…Podle mě to je čech jako my…a kdykoliv někde mluvil, tak vystihoval názory normálních lidí. Podle mě to má v hlavě srovnaný a je to jeden z mála lidí, co by tady mohl udělat pořádek

A jakou máš představu o tom, JAK by ten pořádek udělal? Prezident tady nemá prakticky žádné pravomoce. Zajímalo by mě, co od něj čekáš, že udělá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
30.10.12 19:29
@RencaVlkova píše:

A jaký, že to prezident dělá pořádek?

Jen pro pořádek - o pravomocech prezidenta ČR něco víš? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová