Volba prezidenta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
275
30.10.12 19:57
@LaBaM píše:
A jaký, že to prezident dělá pořádek?Jen pro pořádek - o pravomocech prezidenta ČR něco víš? 8o

To by mě taky zajímalo??? Co za pořádek by mohl udělat? Možná tak srovnat Vaškovu sbírku propisek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
30.10.12 20:34
@kacka_kk píše:
To by mě taky zajímalo??? Co za pořádek by mohl udělat? Možná tak srovnat Vaškovu sbírku propisek :)

no, on ma a nema pravomoce, pravomoce oficialne moc nejsou, ale lobbovat muze opravdu slusne, medialni vliv ma take, pravo veta jeste existuje, dohaduje plno mezinarodnich vztahu, kde vlastne per huba dochazi ke kontraktum o velkych penezich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
31.10.12 03:06
@Nelisa píše:
A jakou máš představu o tom, JAK by ten pořádek udělal? Prezident tady nemá prakticky žádné pravomoce. Zajímalo by mě, co od něj čekáš, že udělá. :think:

nepodepsal-neschválil by tolik nesmyslů a házel by to zpět poslanců a senátorům na hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
31.10.12 08:20

Je to o lidech, Když budu chtít něčeho dosáhnout, tak toho dosáhnu, tím spíš, když jsem prezident. A mohl by lidi dovést k tomu, aby si konečně nenechali srát na hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
31.10.12 09:56
@jizvíková píše:
no, on ma a nema pravomoce, pravomoce oficialne moc nejsou, ale lobbovat muze opravdu slusne, medialni vliv ma take, pravo veta jeste existuje, dohaduje plno mezinarodnich vztahu, kde vlastne per huba dochazi ke kontraktum o velkych penezich

Nooo… tak popořádku - lobbing u prezidenta? To snad ne :think: 8o Ale jako budiž, pokud lobbing znamená mít vliv a jistými vyjádřeními mít šanci někoho někam vmanévrovat, budiž, jenže je to nevynutitelné, navíc prezident právě vliv na politiky moc nemá (vidíme dnes a denně). Mediální vliv - jaký? Co tím mění? Když má novoroční projev, co u lidí změní? Být mediálně známý neznamená mít mediální vliv :nevim:

Právo veta? V naší zemi, kdy je tak jednoduché přehlasování Poslaneckou sněmovnou? Tenhle institut je naprosto zbytečný, hlavně tedy, právo vrátit zákon neznamená něco měnit! Prezident NEmá zákonodárnou pravomoc.

A dohaduje mezinárodní vztahy? Jaaaj, jako odpověď od školáčka, že je tam, kde se točí peníze :mrgreen: Od toho máme ministerstvo zahraničí a ministra zahraničí, prezident tuto pravomoc opravdu nemá. Z mezinárodního hlediska je pouze hlavou státu, který má trochu jiný protokol, ale vliv a politickou moc má ministr ;-)

Já se teda omlouvám, ono normálně se těchto diskusí neúčastním, přeci jen právě tohle je moje práce i moje studijní obory, tak mám někdy tendenci vysvětlovat a napravovat špatné povědomí… :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
31.10.12 10:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
31.10.12 10:03

U mě jednoznačně Tomio Okamura :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
31.10.12 10:17
@Anulka píše:
nepodepsal-neschválil by tolik nesmyslů a házel by to zpět poslanců a senátorům na hlavy

Právo veta? Přehlasují snadno. Akorát to dýl trvá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
31.10.12 10:22
@RencaVlkova píše:
Je to o lidech, Když budu chtít něčeho dosáhnout, tak toho dosáhnu, tím spíš, když jsem prezident. A mohl by lidi dovést k tomu, aby si konečně nenechali srát na hlavu

Není to o lidech, je to o pravomocích funkce prezidenta ČR. Teprve pak je to o lidech. Nebudu se rozepisovat, když to tak podrobně udělala @LaBaM, které tímto :potlesk: za vysvětlení. Někdy mám pocit, že mají lidi dojem, že tu máme stejný model jako v USA. :roll: Nemáme. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
31.10.12 10:23

@LaBaM Souhlas :potlesk: :) Toto byl také můj studijní obor. :mavam:

Příspěvek upraven 31.10.12 v 10:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
31.10.12 10:26

Přikládám jeden duležitý odkaz, možná se Vám bude hodit, konkrétně Hlava třetí :)http://www.psp.cz/…itution.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
31.10.12 11:06
@Janik123 píše:
Přikládám jeden duležitý odkaz, možná se Vám bude hodit, konkrétně Hlava třetí :) - http://www.psp.cz/…itution.html
:-) Práva nebo politologie? :-) (u mě bohužel, nebo teda asi bohudík obojí :mrgreen: tak jsem tím trochu jetá, no :oops: )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
31.10.12 12:02
@jizvíková píše:
kdyby jeho tata byl cech a jeho mama japonka, tedy obracene nez ted, a mel tedy ceske jmeno, to by ti nevadilo? tohle je fakt rasismus
uz chapu, ze jsi inko, za tohle by ses fakt stydet mela
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
31.10.12 12:15

Za mě Fišer..líbila se mi úřednická vláda..že byl komouš? no ne že bych je volila ale komouši rozkradli naše zem za 40 roku..čssd a ods to stihli za pár let.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1053
31.10.12 12:20

Mně by se na hradě líbila Zuzanu Roithová. Už proto, že je to žena, ale ne dryáčnice typu Bobošíková. Má šarm, nadhled, pro mě přijatelný slušný názory. A taky je to zkušená politička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová