Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LaBaM píše:
A jaký, že to prezident dělá pořádek?Jen pro pořádek - o pravomocech prezidenta ČR něco víš?
To by mě taky zajímalo??? Co za pořádek by mohl udělat? Možná tak srovnat Vaškovu sbírku propisek ![]()
@kacka_kk píše:
To by mě taky zajímalo??? Co za pořádek by mohl udělat? Možná tak srovnat Vaškovu sbírku propisek
no, on ma a nema pravomoce, pravomoce oficialne moc nejsou, ale lobbovat muze opravdu slusne, medialni vliv ma take, pravo veta jeste existuje, dohaduje plno mezinarodnich vztahu, kde vlastne per huba dochazi ke kontraktum o velkych penezich
@Nelisa píše:
A jakou máš představu o tom, JAK by ten pořádek udělal? Prezident tady nemá prakticky žádné pravomoce. Zajímalo by mě, co od něj čekáš, že udělá.
nepodepsal-neschválil by tolik nesmyslů a házel by to zpět poslanců a senátorům na hlavy
Je to o lidech, Když budu chtít něčeho dosáhnout, tak toho dosáhnu, tím spíš, když jsem prezident. A mohl by lidi dovést k tomu, aby si konečně nenechali srát na hlavu
@jizvíková píše:
no, on ma a nema pravomoce, pravomoce oficialne moc nejsou, ale lobbovat muze opravdu slusne, medialni vliv ma take, pravo veta jeste existuje, dohaduje plno mezinarodnich vztahu, kde vlastne per huba dochazi ke kontraktum o velkych penezich
Nooo… tak popořádku - lobbing u prezidenta? To snad ne
Ale jako budiž, pokud lobbing znamená mít vliv a jistými vyjádřeními mít šanci někoho někam vmanévrovat, budiž, jenže je to nevynutitelné, navíc prezident právě vliv na politiky moc nemá (vidíme dnes a denně). Mediální vliv - jaký? Co tím mění? Když má novoroční projev, co u lidí změní? Být mediálně známý neznamená mít mediální vliv ![]()
Právo veta? V naší zemi, kdy je tak jednoduché přehlasování Poslaneckou sněmovnou? Tenhle institut je naprosto zbytečný, hlavně tedy, právo vrátit zákon neznamená něco měnit! Prezident NEmá zákonodárnou pravomoc.
A dohaduje mezinárodní vztahy? Jaaaj, jako odpověď od školáčka, že je tam, kde se točí peníze
Od toho máme ministerstvo zahraničí a ministra zahraničí, prezident tuto pravomoc opravdu nemá. Z mezinárodního hlediska je pouze hlavou státu, který má trochu jiný protokol, ale vliv a politickou moc má ministr ![]()
Já se teda omlouvám, ono normálně se těchto diskusí neúčastním, přeci jen právě tohle je moje práce i moje studijní obory, tak mám někdy tendenci vysvětlovat a napravovat špatné povědomí…
![]()
@Anulka píše:
nepodepsal-neschválil by tolik nesmyslů a házel by to zpět poslanců a senátorům na hlavy
Právo veta? Přehlasují snadno. Akorát to dýl trvá. ![]()
@RencaVlkova píše:
Je to o lidech, Když budu chtít něčeho dosáhnout, tak toho dosáhnu, tím spíš, když jsem prezident. A mohl by lidi dovést k tomu, aby si konečně nenechali srát na hlavu
Není to o lidech, je to o pravomocích funkce prezidenta ČR. Teprve pak je to o lidech. Nebudu se rozepisovat, když to tak podrobně udělala @LaBaM, které tímto
za vysvětlení. Někdy mám pocit, že mají lidi dojem, že tu máme stejný model jako v USA.
Nemáme. ![]()
@LaBaM Souhlas
Toto byl také můj studijní obor. ![]()
Příspěvek upraven 31.10.12 v 10:28
Přikládám jeden duležitý odkaz, možná se Vám bude hodit, konkrétně Hlava třetí
- http://www.psp.cz/…itution.html
@Janik123 píše:
Přikládám jeden duležitý odkaz, možná se Vám bude hodit, konkrétně Hlava třetí- http://www.psp.cz/…itution.html
@jizvíková píše:
kdyby jeho tata byl cech a jeho mama japonka, tedy obracene nez ted, a mel tedy ceske jmeno, to by ti nevadilo? tohle je fakt rasismus
uz chapu, ze jsi inko, za tohle by ses fakt stydet mela
Za mě Fišer..líbila se mi úřednická vláda..že byl komouš? no ne že bych je volila ale komouši rozkradli naše zem za 40 roku..čssd a ods to stihli za pár let.. ![]()
Mně by se na hradě líbila Zuzanu Roithová. Už proto, že je to žena, ale ne dryáčnice typu Bobošíková. Má šarm, nadhled, pro mě přijatelný slušný názory. A taky je to zkušená politička.