Volby 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79924
28.6.17 12:49

@Hrosicek Děkuji. Potěšila jsi mne svou slušností, opravdu díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
28.6.17 12:51
@terinka4444 píše:
no, moje tchýně volí komunisty, zkusím jí to brnknout, ale mine se to účinkem.

U Filipa se tohle výročí taky nepřipomíná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79924
28.6.17 12:52

@Anna766 No já už si to nepamatuji, jak to bylo na základce u nás, ale na střední vím, že jsme kupovali, no a VŠ to už je úplně něco jiného. A mýmn dětem jsme taky kupovali - i na základku. Ono hodně záleželo na tom, kde ty děti do školy šly. Někde věci dostaly, někde ne. Mne třeba překvapilo, co všechno dostal ted v první třídě vnuk. Opravdu, a mile překvapilo. Ale je fakt, že na střední jsme my učebnice fasovali, dětem jsem je už kupovala. To jo. Ale jinak školství je prostě zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148445
28.6.17 13:20
@inkakřivák píše:
@Anna766 No já už si to nepamatuji, jak to bylo na základce u nás, ale na střední vím, že jsme kupovali, no a VŠ to už je úplně něco jiného. A mýmn dětem jsme taky kupovali - i na základku. Ono hodně záleželo na tom, kde ty děti do školy šly. Někde věci dostaly, někde ne. Mne třeba překvapilo, co všechno dostal ted v první třídě vnuk. Opravdu, a mile překvapilo. Ale je fakt, že na střední jsme my učebnice fasovali, dětem jsem je už kupovala. To jo. Ale jinak školství je prostě zdarma.

Vysvětluji ten úhel pohledu.Co si pamatuji tak třeba my ve škole dostali vše. Rodiče platili jen obědy a autobus. Bratr šel na učňák od rodičů zaměstnavatele a krom vlaku neplatili skutečně nic. Tím myslím opravdu nic, ani intr, jídlo atd atd. Proto to viděli, tak jak to viděli. Když jsme sháněli dceři učebnice na OA tak byli fakt v šoku, jak byly drahé. Já na střední dostala taky vše od školy a rodice platili jen stravu. Prostě tady to tak bylo. A nebudu tvrdit jak ne, když to tak bylo.
A já KSČM nevolím, není třeba se do mě strefovat.Jen a jen vysvětluji úhel pohledu např. mých rodičů a jiných voličů KSČM. Jedna sousedka, je jí 70 let, je bude volit taky, aspoň mi to říkala. Přesně to argumentuje takhle, jak jsem to tu popsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148445
28.6.17 13:22
@přírodní píše:
U Filipa se tohle výročí taky nepřipomíná :nevim:

Koho myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79924
28.6.17 13:25

@Anna766 Ale já jsem to nemyslela zle, prostě jenom tak jak jsem to napsala. Ono skutečně asi záleželo i na obci, neo na té které škole. A jo, cena učebnic mi vyrazila dech tenkrát taky. prostě jo, každý máme nějaké zkušenosti a je zajímavé to porovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148445
28.6.17 13:28
@inkakřivák píše:
@Anna766 Ale já jsem to nemyslela zle, prostě jenom tak jak jsem to napsala. Ono skutečně asi záleželo i na obci, neo na té které škole. A jo, cena učebnic mi vyrazila dech tenkrát taky. prostě jo, každý máme nějaké zkušenosti a je zajímavé to porovnávat.

Dobře :kytka: měla jsem pocit že…no to je jedno, mír :kytka:
Jsme tu v pohraničí, zřejmě to dělalo hodně, takhle se sem lákali a udržovali lidi. I těmi byty jak jsem psala jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.6.17 13:42
@Anna766 píše:
Vysvětluji ten úhel pohledu.Co si pamatuji tak třeba my ve škole dostali vše. Rodiče platili jen obědy a autobus. Bratr šel na učňák od rodičů zaměstnavatele a krom vlaku neplatili skutečně nic. Tím myslím opravdu nic, ani intr, jídlo atd atd. Proto to viděli, tak jak to viděli. Když jsme sháněli dceři učebnice na OA tak byli fakt v šoku, jak byly drahé. Já na střední dostala taky vše od školy a rodice platili jen stravu. Prostě tady to tak bylo. A nebudu tvrdit jak ne, když to tak bylo.
A já KSČM nevolím, není třeba se do mě strefovat.Jen a jen vysvětluji úhel pohledu např. mých rodičů a jiných voličů KSČM. Jedna sousedka, je jí 70 let, je bude volit taky, aspoň mi to říkala. Přesně to argumentuje takhle, jak jsem to tu popsala.

mojí tcháni je 85 a tchánovi 90 let, zažili hodně bídy a hodně hrůz, jsou ročník 27a32. Takže si umíte představit, co zažily jako děti za dobu, pak zažili válku, oni skutečně zažili hlad, bídu a utrpení. A pak po válce a v 50. letech coby mladí lidé zažili to budovatelské nadšení, kdy se vše budovalo znovu, oni tomu věřili. a oproti tomu, co zažívali před tím, byl pro ně komunismus ráj, každý měl práci, každý měl kde bydlet, pro ně bylo bezpečno. Do éry porevoluční se dostali až jako důchodci, jako starší lidé. Dodnes věří tomu, že za komunismu bylo dobře. Těžko jim něco vysvětlovat, a ne že bych se nepokoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79924
28.6.17 14:08

@Anna766 No to bude asi tím. Byly prostě lokality které musely lidi lákat na nějaké výhody. To je třeba jako na Ostravsku, když byly nábory do dolů, že jo, tak taky nabízeli lidem výhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79924
28.6.17 14:11

@terinka4444 Moji rodiče byli ročník 25 a 29. A kupodivu táta, který v roce 68 vystoupil z KSČ, jim pořád věřil. Ale je fakt že umřel brzy po 89, měl strach, co a jak bude. A přitom celý život dřel jako magor ve fabrice na mašině, dřel a dřel. dělal i šestnáctky. Maminka ho přežila o dvacet let, a ta si novou dobu dost pochvalovala, že nikdy třeba nebylo tak levné jídlo jako ted, a že celkově se máme moc dobře. Ale někdy nás pobavila - třeba nikdy by si nedala kafe v cukrárně s tím že - třicet korun? Ses zbláznila? prostě zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
28.6.17 14:26
@Anna766 píše:
Koho myslíš?

Předsedu komoušů Vojtěcha Filipa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148445
28.6.17 14:52
@inkakřivák píše:
@Anna766 No to bude asi tím. Byly prostě lokality které musely lidi lákat na nějaké výhody. To je třeba jako na Ostravsku, když byly nábory do dolů, že jo, tak taky nabízeli lidem výhody.

Jo. Manželův otec byl uraňák. A tam platilo"jsem uraňák a kdo je víc",dostali byt, měli výhody. Babička na tom byla podobně jako @terinka4444 tcháni,taky zažila válku,hlad.Ta si tu dobu (socialstickou)pochvalvala taky.Ti lidé to prostě tak viděli, vidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148445
28.6.17 14:53
@přírodní píše:
Předsedu komoušů Vojtěcha Filipa…

Aha.To mě nedošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
28.6.17 14:55

Můj děda byl hodně perzekvován, byl mu zabaven podnik, který vybudoval jeho děd a následně ho ještě zhodnotil otec… On tam musel pracovat a ještě se dívat na to, jak to dělají blbě, tak skončil v Jáchymově, potom na Pankráci, děti se nedostaly do škol a po revoluci si musel část svého bývalého majetku odkoupit, protože ho komouši „zhodnotili“ :poblion:
Tak jsme se tu shodli, že komouše volit nebudeme, ale koho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148445
28.6.17 14:57
@přírodní píše:
Můj děda byl hodně perzekvován, byl mu zabaven podnik, který vybudoval jeho děd a následně ho ještě zhodnotil otec… On tam musel pracovat a ještě se dívat na to, jak to dělají blbě, tak skončil v Jáchymově, potom na Pankráci, děti se nedostaly do škol a po revoluci si musel část svého bývalého majetku odkoupit, protože ho komouši „zhodnotili“ :poblion:
Tak jsme se tu shodli, že komouše volit nebudeme, ale koho…

Helej já chápu že lidi kteří tohle zažili to prostě vidí jinak, to se nedá nechápat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová