Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
Hele nevím. V Lidlu jsem fakt delší dobu už nebyla…
Dobře děláš, přece nebudeš podporovat obchod, který z kostelů na letákách odmazává kříže a ještě nám vnucuje nějakého Afrického krasavce jako modela? ![]()
@Mango_Lassi píše:
Takže ty bys chtěla omezit zákoník práce, čili ať si podnikatelé dělají, co chtějí, zaměstnávají třeba děti a platí jim 10 centů na hodinu?
Já bych to nechala na volné ruce trhu, v tomto případě trhu práce. Tyhlety zásahy EU a států do rozhodovacích pravomocí zaměstnavatelů jsou špatně. Já vidím situaci z té druhé strany - z pozice zaměstnavatelů, protože pro ně dělám nějakou práci. A pravdou je, že ZP chrání jen a pouze zaměstnance, kteří si kolikrát se zaměstnavateli vytírají p.del, aniž by jim cokoliv hrozilo. Zaměstnavatel má velmi málo možností se bránit. Myslíš si, že to zoufalé zvyšování minimální mzdy někomu pomůže? Akorát to na.ere spoustu lidí, včetně podnikatelů či samoplátců, kteří si budou muset na zdravotním pojišětění připlatit. Pokud si někdo myslí, že to něco vyřeší, je na omylu. Nechce se mi ale tady rozepisovat, proč to nic nevyřeší. Jakožto zaměstnavatel bych si rozmyslela, zda přijmu dalšího zaměstnance za minimálku 12.200 (od ledna 2018) nebo si to pořeším nějak jinak. Třeba tím, že provedu jakési technologické změny, které mi práci zaměstnance nahradí. V závěru ti nekvalifikovaní pracovníci budou na tom hůř. Proto žádné regulace nemůžou fungovat.
@Gnaar píše:
Dobře děláš, přece nebudeš podporovat obchod, který z kostelů na letákách odmazává kříže a ještě nám vnucuje nějakého Afrického krasavce jako modela?
Tak africký krasavec mi nevadí, ba naopak ![]()
Kříže jsou mi ukradené, je to jen marketing a je to daný hlavně tím, že na západě je lidl hlavně řetězec pro nižší sociální třídu, kam často imigranti spadají. Takže potřebují je hlavně neurazit a oslovit. Žádná věda v tom není
@Mango_Lassi píše:
Tak africký krasavec mi nevadí, ba naopak
Kříže jsou mi ukradené, je to jen marketing a je to daný hlavně tím, že na západě je lidl hlavně řetězec pro nižší sociální třídu, kam často imigranti spadají. Takže potřebují je hlavně neurazit a oslovit. Žádná věda v tom není
Tak to se těžce pleteš.
Ti jsou na tom velmi dobře. Lidl je pro normální pracující občany.
Kdyby dali do létáku hezkého roztomilého černouška, ne načuřený asfaltový xicht, tak by určitě nikdo ani nemukl. Ten panáček vypadal jak zločinec už od pohledu.
@Gába27 žádné regulace. Měli by zrušit I tu mateřskou a povinnost držet místo 3 roky. Vždyť se to žádnému zaměstnavateli nevyplatí. Tak ať zpracuje ruka trhu. V tom máš pravdu ![]()
@Gába27 píše:
Tak to se těžce pleteš.Ti jsou na tom velmi dobře. Lidl je pro normální pracující občany.
Kdyby dali do létáku hezkého roztomilého černouška, ne načuřený asfaltový xicht, tak by určitě nikdo ani nemukl. Ten panáček vypadal jak zločinec už od pohledu.
Asi jsme viděly rozdílný leták, mně přišel úplně normální
celý problém byl v tom, že byl prostě černej
@Gába27 píše:
Tak to se těžce pleteš.Ti jsou na tom velmi dobře. Lidl je pro normální pracující občany.
Bývám v Německu každý měsíc a prostě vím a vidím jaký je rozdíl ve zboží v Lidlu a třeba v Rewe. Zkus si o tom něco zjistit anebo promluvit s někym, kdo tam žije dlouhodobě a má lepší příjem.
@Mango_Lassi píše:
@Gába27 žádné regulace. Měli by zrušit I tu mateřskou a povinnost držet místo 3 roky. Vždyť se to žádnému zaměstnavateli nevyplatí. Tak ať zpracuje ruka trhu. V tom máš pravdu
Ale tady pleteš více věcí dohromady. Jak souvisí tříletá MD s rukou trhu? Samozřejmě, pokud jsi doma tři roky a nepracovala jsi na sobě v průběhu těch tří let, tak s největší pravděpodobností asi místo mít nebudeš. Ale je to přece jen na tobě, abys zaměstnavatele přesvědčila, že jsi pro něj kauf, který nemůže jen tak pustit, protože by ztratil především on, ne? Pro mě mateřská a rodičovství nikdy nebyly překážkou v kariéře. Naopak. Když mi kdysi zaměstnavatel naznačil, že bych si měla vybrat, zda dítě nebo kariéra (podotýkám, že dítě již bylo na světě, takže jsem ho asi měla utopit nebo co), tak jsem si vybrala. A zaměstnavatel byl celkem překvapený, že tak lukrativní flek vzdávám.
Kdo je schopný, práci si vždycky najde. A to je ta ruka trhu. Každé zboží má svého kupce.
@Gába27 píše:
Ale tady pleteš více věcí dohromady. Jak souvisí tříletá MD s rukou trhu? Samozřejmě, pokud jsi doma tři roky a nepracovala jsi na sobě v průběhu těch tří let, tak s největší pravděpodobností asi místo mít nebudeš. Ale je to přece jen na tobě, abys zaměstnavatele přesvědčila, že jsi pro něj kauf, který nemůže jen tak pustit, protože by ztratil především on, ne? Pro mě mateřská a rodičovství nikdy nebyly překážkou v kariéře. Naopak. Když mi kdysi zaměstnavatel naznačil, že bych si měla vybrat, zda dítě nebo kariéra (podotýkám, že dítě již bylo na světě, takže jsem ho asi měla utopit nebo co), tak jsem si vybrala. A zaměstnavatel byl celkem překvapený, že tak lukrativní flek vzdávám.Kdo je schopný, práci si vždycky najde. A to je ta ruka trhu. Každé zboží má svého kupce.
Jak asi souvisí? Normálně. Sama jsi psala, že nechceš žádná omezení a ať se trh postará, ne? Jak je to v té inovativní Asii, kde lidi pracují 16 hodin denně. Nebo si jen vybíráš, co se ti hodí?
No to se ptám moc, já vím.
@Hannah345 píše:
Asi jsme viděly rozdílný leták, mně přišel úplně normálnícelý problém byl v tom, že byl prostě černej
Já nevím, koho to může ohromit, možná jen lidi v Ostravě. Já dnes v dětské herně viděla černoška, mulata a malou Asiatku.
Jo, dodám, že máme ve firmě 2 programátory ze Sýrie
@Mango_Lassi píše:
Bývám v Německu každý měsíc a prostě vím a vidím jaký je rozdíl ve zboží v Lidlu a třeba v Rewe. Zkus si o tom něco zjistit anebo promluvit s někym, kdo tam žije dlouhodobě a má lepší příjem.
Já mám celkem důležitější věci na práci, tudíž mi to je celkem fuk. Oblečení do školky prostě vydrží i lezení po kolenou, lítání v lese, je pohodlné, funkční, přitom celkem hezké. Než ho děcka roztrhají, vyrostou z něj. Většinu oblečení po dětech prodávám a velmi často dostávám pozitivní ohlasy, že je oblečení jako nové. Takže já problém s kvalitou v Lidlu nemám. Umím totiž prát a žehlit.
Jak jsem psala, kupuju i oblečení dražší, ale funkčně je na stejné úrovni jako to z Lidlu. Jo, reflektuje módní trendy, to ale velmi často i to z Lidlu. Pak si vyber, že?
No jo no, není to fair trade. Ale která značka teda je? Opravdu budeš miminu kupovat vše z biobavlny?
@Gába27 ale to podstatné ti zase uniká. Psala jsem, že Lidl je vnímán na Západě jako značka pro chudší obyvatelstvo.
To, že jsi s tím spokojená, je věc jiná a s tématem nesouvisí.
Ahoj ![]()
@Mango_Lassi píše:
Jak asi souvisí? Normálně. Sama jsi psala, že nechceš žádná omezení a ať se trh postará, ne? Jak je to v té inovativní Asii, kde lidi pracují 16 hodin denně. Nebo si jen vybíráš, co se ti hodí?
No to se ptám moc, já vím.
Tys tady začala vypisovat o mateřské na 3 roky. To, že ty nejsi matkou roku a nehodláš být s miminem doma, ještě neznamená, že jiné ženy to mají stejně. Já neměla problém být se všemi dětmi doma tři roky, přičemž jsem se vzdělávala, takže mi fakt nic neuteklo, především ne dětství mých dětí. Ale každá matka to tak nemá, no. K té inovativní a flexibilní Asii - ano, ti lidé prostě jsou schopnější a flexibilnější, než jsou lidé západního světa. Jsou také mnohem skromnější, pracovitější, pokornější. Pokud chceš někomu pomáhat, proč neposíláš prachy tam, ale posíláš je lenochům do Afriky?
@Gába27 možná ti trochu uniká fakt, že mateřská, povinnost držet místo po 3 roky a všechny další vymoženosti sociálního státu jsou výsledkem ochranarske politiky, tudíž určitých nařízení a taky zákoníku práce kterými zde tak okázale opovrhuješ. Volná ruka trhu práce by to dávno zrušila ![]()
Kam posílám svoje peníze je jen moje věc. To je jen tak na okraj.
@Mango_Lassi píše:
@Gába27 možná ti trochu uniká fakt, že mateřská, povinnost držet místo po 3 roky a všechny další vymoženosti sociálního státu jsou výsledkem ochranarske politiky, tudíž určitých nařízení a taky zákoníku práce kterými zde tak okázale opovrhuješ. Volná ruka trhu práce by to dávno zrušila
Kam posílám svoje peníze je jen moje věc. To je jen tak na okraj.
Volná ruka trhu práce přece umožní uplatnit se i ženám, které byly 3 roky na MD. Kdo je schopný, pak tři roky na MD nemůžou být problém.
Ale ta možnost být tři roky na RD by měla být zachována. Právě tu naši RD nám mnoho žen ze Západu závidí, proč máš potřebu do toho rýpat? Je spousta žen, které i na MD pracují. Ale v rozsahu, v jakém pracovat chtějí. Mnoho z nich si uvědomí, že ta jejich stávající práce není v souladu s jejich představou péče o dítě, proto se třeba vydají na podnikatelskou dráhu. Pokud argumentuješ ochranářskou politikou, tak ochranářskou politikou koho? EU? To asi těžko, že? Česko je v délce RD opravdu unikát. Neměň něco, co funguje. Naopak u nás nefungují zkrácené a sdílené úvazky. Až toto někdo napraví, pak se můžeme bavit o zkrácení RD.