Volby 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
872
31.10.17 12:45
@Heinich píše:
Pěkně strašíš. To ty naopak odmítáš vidět realitu. Jinak co se týče migrace, tam se skrývá slušná časovaná bomba.

Hele, chtěl(a) jsi ekonomická fakta, proč je odchod z EU likvidační - máš je. To, co jsem ti tady vypsala je reálné, pokud by k odchodu došlo. Zeptej se kteréhokoliv ekonoma. A ne, Okamura není ekonom, nemá ani VŠ.

Víš, přesně ale potvrzuješ co říkám. Fakta jsem ti vypsala, a jediná tvá reakce je, že straším. Ani se nechceš chvilku namáhat a přemýšlet o tom. Zato o imigrantech máš jasno. Proto přímou demokracii ne, a už vůbec ne ohledně referenda o EU. Protože dokud nebudou lidi reálně uvažovat i se všemi důsledky a dokud tu stále 40% voličů nebude chodit k volbám, je přímá demokracie maximálně tak dobrou myšlenkou, ale jinak dost škodlivý nástroj.

Jediné co mě utěšuje, že zatím k referendu o EU nedojde. Jediný, kdo ho prosazuje je Pitomio, kterého ani Babiš do vlády nechce. A i kdyby tam byl, tak alespoň v tomto má pořád dost rozumu. Navíc ho vypisuje prezident, a to zatím žádný z kandidátů nechce, dokonce ani Zeman ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
31.10.17 20:37

@Hannah345 Bědovat nad nějakým hospodářským poklesem po opuštění EU je úplně mimo mísu. Ten pokles stejně čeká už v dohledné době celou EU. A nějaký hospodářský pokles bude to poslední, co nás bude trápit. Až celou EU roz. serou a udělají z ní druhé Somálsko, nepůjde už o nějaké ekonomické ukazatele, ale o záchranu holého života, a to doslova. Takže je lepší držet se stranou, až se to začne mlátit ve velkém. A nebude to už trvat dlouho. Británie už zavírá vrata před přicházejícím chaosem, oni moc dobře vědí, co se chystá…

Problém s opuštěním EU je ale to, že oni nás stejně odejít nenechají. I kdyby tu bylo např. to referendum, dopadne to jako v Katalánsku a přijde nám sem stejná internacionální pomoc jako v r. 68.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
31.10.17 21:22

@Gnaar Británie jo? Myslíš tu zemi, kde je v hlavním městě starosta příslušník tvého nejoblíbenějšího náboženství - muslim? Tu zemi, kde jim muslimové ani tak nevadí, ale vadí jim pracující lid z Polska? Kde zavraždí Čecha a pachatele zprostí viny? Jo to je vzor :P

To, že bys odchodem z EU poslal ekonomiku do s****k, to ti přijde mimo mísu? Jestli vyděláváš 50k měsíčně, tak ti gratuluju, ale věř, že takových lidí tolik není, a jejich příjmy by na důsledky odchodu nestačily :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
31.10.17 21:37

@Hannah345 Ad Británie. Ta je sice hodně multi kulti, ale asi nepocítí naplno to, co nás čeká tady na kontinentu. Ve 30-cátých letech taky nikdo moc nevěřil tomu, co přišlo za pár let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.17 11:38
@Hannah345 píše:
@asitotakbude Muslim v české politice? :D prosím, ukaž mi ho…Ad Míla Rozner, že by měl trému v televizi, dobrá, dalo by se pochopit, ale podobný slint bez smyslu dal i do tiskového prohlášení, kde má sakra hodně času se rozmyslet, co by měl říct :P
Za ANO v Plzni je jeden…
@Gnaar píše:
@Hannah345 Ad Británie. Ta je sice hodně multi kulti, ale asi nepocítí naplno to, co nás čeká tady na kontinentu. Ve 30-cátých letech taky nikdo moc nevěřil tomu, co přišlo za pár let…

To nemá cenu, ta osoba hanna je mimo. Stačilo si přečíst její argumenty, co by s námi bylo, kdybychom opustili EU :roll:. Stačily by základy hospodářské politiky… Tady je komunikace zbytečná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
1.11.17 11:44

@asitotakbude Vážně? Tak mě pouč ;) Vážně mi chceš tvrdit, že za odchodu z EU by se ekonomika ani nepohla? No ráda si počkám na alternativní vysvětlení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
1.11.17 12:10
@Hannah345 píše:
@asitotakbude Vážně? Tak mě pouč ;) Vážně mi chceš tvrdit, že za odchodu z EU by se ekonomika ani nepohla? No ráda si počkám na alternativní vysvětlení :D

Samozřejmě, že by se pohla. Ale nevyvolávej paniku, že bez EU bychom si ani neuprdli. Nicméně lidi v nadnárodních firmách by asi byli nahraní, pokud by se tyto rozhodly opustit ČR. :) Tudíž chápu paniku a zděšení některých uživatelů, protože jim dochází, co by pak vlastně dělali, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
1.11.17 12:38
@Gába27 píše:
Samozřejmě, že by se pohla. Ale nevyvolávej paniku, že bez EU bychom si ani neuprdli. Nicméně lidi v nadnárodních firmách by asi byli nahraní, pokud by se tyto rozhodly opustit ČR. :) Tudíž chápu paniku a zděšení některých uživatelů, protože jim dochází, co by pak vlastně dělali, že? :think:

To přece neříkám. Jen píšu, co by nastalo z ekonomického hlediska, pokud bychom z EU vystoupili. To není žádný výmysl, takhle prostě ekonomika a mezinárodní obchod v EU fungují. Že jsou tu pobočky nadnárodních firem, které by ČR opustily kvůli nevýhodným podmínkám, a lidé by tak ztratili práci, to je taky pravda, nebo snad ne? Není růst nezaměstnanosti problém? Zvlášť, když by ubyly pracovní místa, která se nikde nenahradí?

jenže pro @asitotakbude to prý nejsou argumenty :nevim: Takže si počkám na vysvětlení alternativního scénáře, když tedy toto není argument ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
1.11.17 13:33
@Hannah345 píše:
To přece neříkám. Jen píšu, co by nastalo z ekonomického hlediska, pokud bychom z EU vystoupili. To není žádný výmysl, takhle prostě ekonomika a mezinárodní obchod v EU fungují. Že jsou tu pobočky nadnárodních firem, které by ČR opustily kvůli nevýhodným podmínkám, a lidé by tak ztratili práci, to je taky pravda, nebo snad ne? Není růst nezaměstnanosti problém? Zvlášť, když by ubyly pracovní místa, která se nikde nenahradí?jenže pro @asitotakbude to prý nejsou argumenty :nevim: Takže si počkám na vysvětlení alternativního scénáře, když tedy toto není argument ;)

Tak v této chvíli nemohou české firmy sehnat zaměstance, takže pokud by pár nadnárodních táhlo do pryč, jen to naší zemi prospěje. :) Když jsi takový odborník přes ekonomii, tak ti asi nemusím vysvětlovat nic o zdaňování zahraničních vs. českých firem a nevýhodou/výhodou pro ČR, že? V Evropě funguje mj. EFTA, takže strašit čertem v létě, resp. óóó hrůzo hrůz, co s námi bude, když nebudeme v EU, je směšné. Nicméně uznávám, že někteří by asi měli problém. To je ale jejich problém, ne můj. A fakt bych ocenila, kdyby se přestaly psát ty poplašné zprávy, že by snad ČR měla skončit, pokud by vylezla z Eurosojuzu. Opravdu, nic takového by se nestalo. Dnes se karty rozdávají úplně někde jinde. Ale to eurohujeři ještě nepochopili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
1.11.17 14:01

@Gába27 opravdu se nepovažuji za odborníka přes ekonomii. Na to jsem ještě „malá“ :) To že z ní mám nějakou tu zkoušku při studiu ze mě odborníka nedělá. To, co tady píšu není ovšem jen můj názor, shodují se na tom ekonomové, kteří opravdu už za sebou mají nějaké výsledky :) To je ale jedno. Ty tenhle názor stejně neuznáš.

Trochu nechápu tvou větu: to je jejich problém, ne můj. Takže je ti jedno, že by kvůli tvému rozhodnutí mnoho lidí třelo bídu z nouzí? Ono by i tebe se odchod negativně dotknul, jen tomu nechceš věřit, a dokud tato situace nenastane, tak ani věřit nebudeš. Proto mi dovol i pro tvé dobro doufat, že k výstupu nedojde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
1.11.17 16:03
@Hannah345 píše:
@Gába27 opravdu se nepovažuji za odborníka přes ekonomii. Na to jsem ještě „malá“ :) To že z ní mám nějakou tu zkoušku při studiu ze mě odborníka nedělá. To, co tady píšu není ovšem jen můj názor, shodují se na tom ekonomové, kteří opravdu už za sebou mají nějaké výsledky :) To je ale jedno. Ty tenhle názor stejně neuznáš.Trochu nechápu tvou větu: to je jejich problém, ne můj. Takže je ti jedno, že by kvůli tvému rozhodnutí mnoho lidí třelo bídu z nouzí? Ono by i tebe se odchod negativně dotknul, jen tomu nechceš věřit, a dokud tato situace nenastane, tak ani věřit nebudeš. Proto mi dovol i pro tvé dobro doufat, že k výstupu nedojde :kytka:

Zkus se naopak zamyslet nad tím, že díky té skvělé EU skončilo spoustu malých podnikatelů, zemědělců, živnostníků. Ty zase nechceš vidět jiný pohled. Nevím, proč by mě mělo trápit, že díky případnému konci naší účasti v tom zločineckém spolku někdo skončí na dlažbě. To je mi opravdu jedno. Holt by se museli snažit prosadit jinak. České firmy se také musí v konkurenci nadnárodních firem sakra otáčet. Vždycky budu podporovat i z pohledu zákazníka raději naše výrobce a poskytovatele služeb než cizáky.

Nikdo ti nebere tvůj argument, že by to bylo těžké. Ale všechno, co za něco stojí, je těžké. Z Česka se stala jedna velká montovna. Výsleldky práce českých lidí se jen na Západě zabalí do hezčího obalu a prodají mohonásobně dráž, než za kolik byly zde vyrobeny. Dokud nebudeme mít zase svou hrdost, nikdo nám nepomůže. Ani EU, která nás akorát vyždíme jako citron a pak si najde jiné osly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
1.11.17 16:25
@Gába27 píše:
Zkus se naopak zamyslet nad tím, že díky té skvělé EU skončilo spoustu malých podnikatelů, zemědělců, živnostníků. Ty zase nechceš vidět jiný pohled. Nevím, proč by mě mělo trápit, že díky případnému konci naší účasti v tom zločineckém spolku někdo skončí na dlažbě. To je mi opravdu jedno. Holt by se museli snažit prosadit jinak. České firmy se také musí v konkurenci nadnárodních firem sakra otáčet. Vždycky budu podporovat i z pohledu zákazníka raději naše výrobce a poskytovatele služeb než cizáky.Nikdo ti nebere tvůj argument, že by to bylo těžké. Ale všechno, co za něco stojí, je těžké. Z Česka se stala jedna velká montovna. Výsleldky práce českých lidí se jen na Západě zabalí do hezčího obalu a prodají mohonásobně dráž, než za kolik byly zde vyrobeny. Dokud nebudeme mít zase svou hrdost, nikdo nám nepomůže. Ani EU, která nás akorát vyždíme jako citron a pak si najde jiné osly.

To jsou typické výkřiky vlastenců, co nakupují v Lidlu trička za 149 Kč, vyrobené kdesi v Bangladéši
:D

• Citovat
  • Upravit
7210
1.11.17 16:34
@Mango_Lassi píše:
To jsou typické výkřiky vlastenců, co nakupují v Lidlu trička za 149 Kč, vyrobené kdesi v Bangladéši :D

Jj, tak jsme dopadli. Pokud se nepletu, tak v Česku se už běžná konfekce nevyrábí. Takže pokud se mám rozhodnout, jestli koupím děckám hadry v HM a podobných krámech (vyrobené v Bangladéši) nebo hadry v Lidlu (vyrobené v Bangladéši), tak je koupím v Lidlu, protože mám vyzkoušeno, že ty hadry vyrobené v Bangladéši pro Lidl kupodivu vydrží déle. :think:

Ty řešíš nepodstatné kra.iny, místo toho abys řešila, proč se v Česku firmám nevyplatí vyrábět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
1.11.17 17:34

Článek jako na zavolanou, nicméně kdo usíná po prvních větách, nechť nečte. Stejně jako zarputilí zastánci EU. :D

Že by pro nás odchod z EU byla katastrofa? Je to prý jinak
 http://www.parlamentnilisty.cz/…jinak-510592

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
1.11.17 17:39

@Gába27 pokaždé, když někde sdílíš dezinformace z parlamentních listů, zemře jedno malé koťátko. Doufám, že je ti tato skutečnost známa :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová