Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hannah345 Proč na ty chudáky lékaře z Nigérie neudělají Piráti sbírku, když jim na nich tak záleží? To je pořád samé rušení dotací atp., ale jenom, když se to hodí?
@Gnaar píše:Řekni ty, co konkrétně ti vadí na jejich studiu v ČR?
@Hannah345 Proč na ty chudáky lékaře z Nigérie neudělají Piráti sbírku, když jim na nich tak záleží? To je pořád samé rušení dotací atp., ale jenom, když se to hodí?
@Hannah345 píše:
Haha. Před volbami nebyl nikdo, koho by urážel víc. A za to, že si lidé oblíbili přezdívku Pitomio, si může sám. Nařknout neoprávněně někoho, že je feťák, mi přijde horší. Nemyslím si, že i ty bys z toho skákal nadšenímBtw, co výsledky slovenských voleb? Tam po 4 letech nadvlády Kotleby v BB kraji pochopili, že tudy cesta nepovede. Okamuru mi dost připomíná, stejná voličská základna, podobné názory.. Chybí už jen dárcovské šeky na 1488 eur a domobranné hlídky ve vlaku
zmoudříme taky za 4 roky?
Slovensko moc nesleduju, takže ty reálie neznám a nemůžu to blíže komentovat. No nějaké ty domoobranné hlídky by se docela hodily? V situaci, kdy na Vánočních trzích hlídkovali policajti se samopalama? Těch policajtů moc nemáme a možná by potřebovali trošku pomoct? Letos už nebudou hlídkovat? Však ono se před Vánocema zase něco semele… ![]()
@Hannah345 píše: Řekni ty, co konkrétně ti vadí na jejich studiu v ČR?
Jen komentuji to Babišovo prohlášení. Takže nechápu, proč by zrovna oni měli mít nějakou nestandardní výjimku a neměli by to studium platit, jako ostatní zahr. studenti?
@Gnaar píše:
Jen komentuji to Babišovo prohlášení. Takže nechápu, proč by zrovna oni měli mít nějakou nestandardní výjimku a neměli by to studium platit, jako ostatní zahr. studenti?
A kde bereš tu jistotu, že „zrovna oni“ mají nestandardní výjimku?
můj slovenský protějšek na UK též studuje zdarma
navíc se na to koukni blíž. Stát odvádí do rozpočtu za tyto studenty určitou částku. Skutečné náklady za něj jsou však nižší. Ty zbylé peníze tedy pomáhají studovat i českým studentům. Podle mého názoru tímto alespoň můžeme smysluplně pomoct rozvojovým oblastem. Nebo tu mít o pár doktorů víc. Problém? Nevidím ![]()
@Hannah345 Se Slovenskem je nějaká dohoda, že vzájemně si náklady na studium proplácíme (což pro ČR, moc výhodné není).
Kde beru jistotu, že „zrovna oni“ mají nestandardní výjimku? Tak si, prosím, alespoň přečti ten článek, kterým celá tato polemika začala? Ostatní zahr. studenti si své studium platí, tito vyvolení lékaři jsou dotováni.
https://www.novinky.cz/…ydelaji.html
Jak již Právo informovalo, vláda rozhodla o pomoci devíti africkým medikům loni a ministerstvo financí, v jehož čele tehdy šéf ANO stál, k tomu dalo souhlas.
Šlo tehdy o uvolnění zhruba tří miliónů korun ročně až do konce akademického roku 2018/2019. Ty bude ministerstvo zahraničí spolu s resortem školství poskytovat Karlově univerzitě, na jejíž 1. lékařské fakultě Nigerijci studují.
Ti se do tíživé situace dostali před dvěma lety, kdy jejich vláda přestala jejich studium v Praze financovat. První rok, kdy zůstali bez této podpory, si musejí medici doplatit sami, zbytek jim uhradí Česko z peněz určených na zahraniční rozvojovou spolupráci. Dohromady to má být zhruba deset miliónů korun.
@Gnaar já ho četla včera. Kvůli tobě dnes dvakrát a nevidím to co ty-nikde se nepíše, že jen oni mají výjimku.
ty peníze v rozpočtu na podporu zahraničních studentů evidentně stejně jsou připravené, takže znova, co je na tom tak strašného? Opravdu mi to přijde jak nafouknutá senzace, jak zase popíchnout rasisty, že černoši dostali stipendium ![]()
Včera byla na ČT24 reportáž o fake informacích v mediích. Jako příklad dávali nějaké články z fb, parlamentních listů, AEnews…hodně zajímavé a kolikrát si říkám, kam jsme se s demokracii dostali
![]()
Stejně jako před 89-tým čteme/slyšíme ovlivněná media, faky, demokraticky proběhlé volby a vítěze se snaží politici sabotovat a místo toho, aby začli vlánout a prosazovali věci, kvůli kterým je lidé zvolili, tak se pokračuje jen v trapné kampani, co by kdo mohl udělat, co asi potom udělají ti ostatní, prostě jen žvásty, výmysly o ničem:zed:
Nevím jak vás ostatní, ale už je to průda-nuda, trapárna
.
Fakt to nakonec doženou k předčasným volbám, kde s 90%vyhraje Babiš, protože ten jediný aspon po volbách něco dělá. Ostatní jen žvatlají do medii a spekuluji co udělají, kdyby nastalo to či ono. ![]()
Taky Piráti se chovají rozumně, což mě mile překvapilo, ale jinak si jen všichni ostatní honí ego a jsou napučení kvůli „prohře“,kterou ještě nerozdýchali.
@axlpol V podstatě se vším slouhlasím, ale nesouhlasím s Piráty, kteří pár dní po volbách řekli, že jdou do opozice. To je rozumný přístup? To je jen alibismus pro další léta…
@axlpol Prokletí internetu? No ale třeba začnou lidé víc přemýšlet a třídit informace, než si je uloží do hlaviček. Ale na druhou stranu tomu moc nevěřím, když vidím tu neschopnost chápat psaný text. Natož si potom složit vícero zdrojů a najít si pravdu.
@asitotakbude tak na mě Piráti působí stylem"vlk se nažral a koza zůstala celá".Šli do opozice, aby dostáli slibu, že nebudou vládnout s někým podezdřelým(líbí se mi, že ukazují i na jiné, nejen na Babiše),ale zároveň mi přijde správné, že prosazují jako předsedu sněmovny, člověka z vítězné strany. Líbí se mi, že zbytečně nebrzdí sestavení vlády, nedělají uražené kluky.
Včera to Bartoš vmetl Fialovi
že když měla ODS většinu, tak to bylo v pořádku, ale jak má většinu ANO, tak melou něco o tom, jak je situace jiná apod.
@inkakřivák …to je podle mě hlavní důvod, proč ANO vyhrálo, lidé už nevěří skoro ničemu, nechtějí nalítnout na kdejakou zaručenou informaci.Snad každý rozumný člověk už si všiml, že ty zaručené zprávy nejdou odnikud, chce to číst mezi řádky, mít svou hlavu, rozum a neskočit na křiklavé tituly a okaté kauzy.
@axlpol chápu, že je vše na samém začátku, ale už i tady se pozná politik. Kdo ví, jak dlouho bude Babišova čapí kauza trvat, z naší pozice na tom neurychlíme vůbec nic, a tak se má čekat, jako Piráti, až jak to dopadne? ANO bude mít vždy první slovo, když vyhráli volby. Pokud by došlo na předčasné volby, pak by svým přístupem Piráti ANO jen podpořili. Dle mnoho Piráti jen kecají (a že jsou ve všech diskuzích) a ryjí do všech, aniž by se sami přičinili (snažili přičinit)… moralizovat schovaný za ostatní, umí každý. Přesvědčí mne, až něco předvedou, zatím mají, krom řečí, 0 na kontě a pokud vzpomenu na ten okamžitý odchod do opozice tak -1… Antifa
@asitotakbude zas tak moc je nesleduju, nejsem jejich volič, takže nevím kde všude v diskuzích vyskakují…ale to málo co vidím, bych je dala na nulu, ani špatně, ani dobře, tak nějak zatím proplouvají, ale nedělají dusno, nezdržují, nemelou o ho..nu(jako třeba TOP nebo ODS, na to se kolikrát nedá koukat)
Každopádně nevím co by jim na to voliči řekli, kdyby nešli do opozice? to měli porušit předvolební kampaň
no to by si moc nepomohli, zařadili by se k těm na které poukazují.
@Malaga píše:
Co říkáte tomuhle?
https://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
Nuda v Brně? ![]()