Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já opar na rtu cítím vždy předem přímo na rtu. Takové pnutí uvnitř třeba půl dne předem. Ale od využívání Herpesonu jsem neměla už ani ten opar na rtu.
doporucuji stranky chlamydie.info a uvidite, co vse maji chlamydie spolecneho se vsim.
MadGirlNancy píše:
doporucuji stranky chlamydie.info a uvidite, co vse maji chlamydie spolecneho se vsim.
Tak buď neumím číst, nebo jsem úplně blbá
Nebo obojí ![]()
Pokud vím, chlamydie jsou bakterie způsobující spustu chorob. ALe pořád nějak nevidím souvislost s OPAREM, který je virového původu. I při čtení těch stránek, na které jsi sem dala odkaz, jsem doufala, že se poučím, ale kromě toho, že jsem zjistila, že chlamydie můžou způsobovat desítky nemocí od astmatu po prostatitidu, tak souvislost s oparem jsem fakt nenašla. ![]()
CHápu, že po oslabení organismu (třeba nemocí způsobenou chlamydiemi) je větší pravděodobnost výsevu oparu, ale to i při obyčejné teplotě, chřipce, nervovém šoku apod.
Takže jsem z toho pořád jelen a budu ráda za vysvětlení. Ráda se poučím ![]()
No, já chápu jedinou souvislot v tom, že když máš bakterii chlamydií, tak jsi snáze náchylná k oslabení organismu, a pak se může vyset ten opar, jehož virus nosíš v těle po „lapnutí“ až do smrti. Zlikvidovat či vyléčit se prostě nedá
Ale k tomu oslabení organismu může dojít i při nachlazení nebo obyčejné únavě..... Takže přímou souvislost mezi chlamydiemi a herpesem protě nevidím. ALe nejsem doktor. (Teda doktor jsem, ale ne lékař
). A ani na těch zmíněných stránkách jsem se nic nového nedočetla ![]()
I kdyby zakladatelka v sobě chlamydie měla, neznamená to, že po jejich vymýcení se zbaví oparů. Bohužel ![]()
Ano, přesně tak, chlamydie oslabují organismus - pokud máš v sobě herpes virus a zároveň chlamydie, může se stát, že budou pořád a pořád vyvolávat nové výsevy. Vymýcením chlamydií dojde k výsevu třeba jen jednou za čas. Mám to přímo z nejbližšího okolí - opary na genitálu…pořád dokola, po Wheldonově protokolu výsev naposledy před 2 lety při velkém stresu.
Nechci tady nikoho přesvědčovat, je mi tedy opravdu fuk, jestli mi někdo bude věřit nebo pořád a pořád rejpat, na téma jsem reagovala, protože jsme to samé řešili v rodině s tímto výsledkem.
Tak si konečně rozumíme
![]()
Vypadalo to totiž (nebo aspoň já jsem to tak blbě pochopila), že ty chlamydie jsou příčinou vzniku oparů. A to primárně nejsou. Stejně jako ta chřipka nebo únava nebo nervové vypětí apod.
Ano - pokud je organismus oslaben vlivem chlamydií, pak může k výsevu oparu dojít, ale to se může stát stejně tak chlamydiemi jako tou chřipkou.
Takže bychom to mohly shrnout tak, že pokud bude člověk nakažen čímkoli, oslabí se organismus, a pak se vysejí opary. Takže nejlíp bude zbavit se všech nemocí, být v pohodě, vyspaná, nelekat se, nenervovat apod… a opary budou v klidu spát ![]()
Mad, ještě k těm stránkám, na které jsi dávala odkaz - jsou to stránky, založené laiky a pacienty. Odborníci před nimi varují:
„Mnoho pacientů získává informace o chlamydiích z různých laických a pololaických stránek na internetu. Tyto jsou bohužel často až hysterizující. Bývají zde irelevantní informace, což vede samozřejmě k psychické traumatizaci celé řady lidí a vzniká bludný kruh. Někteří pacienti jsou natolik ovlivněni, že se vystavují různým doporučovaným léčebným schématům, i letitým kůrám antibiotiky, které v této fázi už nemají význam a vedou k celé řadě zdravotních komplikací.“
A k tomu výše zmiňovanému Wheldonově protokolu:
„Wheldonův protokol nelze doporučit, jeho efektivita není ověřena. Počítá s velmi dlouhou dobou aplikace antibiotik, které mají chlamydie účinně zničit. O úspěšnosti tohoto protokolu je třeba pochybovat, protože po dlouhém užívání různých antibiotik, které působí i protizánětlivě, se může pacientovi ulevit, ale nikoliv proto, že by se zničily chlamydie. Významným rizikem těchto postupů je jednak navození rezistence (necitlivosti) celé řady choroboplodných bakterií na takto podávaná antibiotika, jednak vznik tzv. dysmikrobie, tj. zničení normálního mikrobiálního osídlení našeho těla, které je pro nás nesmírně důležité.“
Obě citace viz odborný článek: http://www.forumzdravi.cz/…a-pneumoniae
Nechci se hádat ani moralizovat ani někomu vnucovat nějaký názor. Jen chci říct, že není dobré upnout se na jeden jediný výklad a tím se ohánět. Alternativní medicína je fajn, ale ono poslechnout si názor odborníka taky občas není od věci, i když pořád i tady platí asi to staré známé VÍRA TVÁ TĚ UZDRAVILA ![]()
Tak zdraví zdar! A viry a bakterie ať u nás nemají šanci!!!!!
![]()
Holky, já vám moc děkuju za poznatky. Takže to vypadá, že se herpesu asi nezbavíme, nicméně by na nás neměl mít neblahý vliv do budoucna.
Souvislost s rakovinou děložního čípku jsme nenašla, o to mi šlo asi nejvíc.
Pokud budete mít ještě nějaký informace, který by se mohly hodit (a nejen mě), budu ráda!
zakladatelka
Ahojky taky jsem trpěla neustále opary opakovali se každy měsíc až jsem vyzkoušela PROPOLIS je potřeba ten opar vysušit sice je to nepříjemé , dost to štípe ale už mám asi rok klid ![]()
Děkuju, vyzkouším i propolis! A navíc je to přírodní…
A už jsem skoro dva měsíce bez herpesu, to tu snad ještě nebylo!!
Zakladatelka
snad ti to pomůže jako mě
když jsem cítila že se ten opar dělá hned jsem to začala natírat a do 2 dnu byl pryč ![]()
Raději anonymně,
ale mám cennou zkušenost - trpěla jsem na vaginální opary strašně moc, měla jsem sníženou imunitu a střídaly se mi s kvasinkami v jednom kuse. Byla jsem úplně zoufalá a jak jsem pátrala po pomoci, přečetla jsem si, že genitální opary způsobují papilloma viry proti nimž existuje očkování - vakcína proti rakovině děložního čípku, kterou způsobují také papilomaviry. Tato vakcína tak může pomoct i proti genitálním bradavicím. Jí jsem byla z oparů tak moc zoufalá, že jsem si našetřila na vakcínu, dohodla se s gyndařkou (standardně se vakcína doporučuje pro holky, co ještě neměly sex, ale v zásdě může pomoct všem). Od té doby, co jsem se nechala naočkovat, nevím co je genitální herpes.
Je to už několik let. Musím zaklepat, protože dřív mne to trápilo strašně často. ťuk, ťuk, ťuk
hm, na to očkování jsem taky už myslela, ale prostě na to nedám dohromady peníze…
zakladatelka
Od té doby, co jsem byla já (před třemi lety) tak už se dost změnilo - hodně doktorů i pojišťoven nabízí třetí dávku vakcíny zdarma. Já jsem ještě platila plnou pálku a teď si všímám, že fakt často jsou akce na 3. dávku zdarma, což znamená o třetinu levněji. Navíc platíš po částech vždy jen tu jednu várku.
Ale i když jsem to měla bez dnešních slev, nelituju. Jsem šťastná, že jsem se toho zbavila ![]()