Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Na ty peníze bohužel nemáš nárok.. jsou nad rámec exekučního minima… takže patří exekutorovi… zda je obdržel ti mailem sdělí jeho sekretariát…
No ja vím že kolegyně z práce je kdysi dostala taky mela exekuci
Podle tohoto bys měla vratku daně dostat :
https://portal.pohoda.cz/…v-exekucich/
Tak pokud jí vrací daně složenkou, pak to nejde přes zaměstnavatele, ale přes FÚ. A tam záleží na tom, jestli to exe stihnul. Ale většinou se přeplatek z daň. přiznání vrátí. Pokud ne, pošle FÚ rozhodnutí.
Zavolej si na finančák, paní sdělí komu případně ty peníze vyplatili. My máme exe a někdy nám daně vrátí a někdy ne. Je to jak který rok…
@Anonymní píše:
Zavolej si na finančák, paní sdělí komu případně ty peníze vyplatili. My máme exe a někdy nám daně vrátí a někdy ne. Je to jak který rok…
no a když nevrátí tak dal Vám to FÚ nějak vědět? a pokud ano kdy?
@Hanula1212 píše:
Tak pokud jí vrací daně složenkou, pak to nejde přes zaměstnavatele, ale přes FÚ. A tam záleží na tom, jestli to exe stihnul. Ale většinou se přeplatek z daň. přiznání vrátí. Pokud ne, pošle FÚ rozhodnutí.
a jak dlouho trvá než FÚ posle rozhodnuti?
Finančák pošle dopis, že přeplatek na daních vyplatil tomu a tomu v takové výši. Kdy to chodí si přesně nepamatuji. Tuším do týdne, max. do dvou týdnů.
@Anonymní píše:
a jak dlouho trvá než FÚ posle rozhodnuti?
Většinou tak do 3 dnů než to projde schvalovacím procesem.
Dane sme delali 10let sami jako zamestnanci, zaslani složenkou a nikdy se nestalo, ze by nam exekutor něco sebral asi tak nejak.
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli tu někdo ze Šumperka komu byly už vráceny Daně na složenku? Jedna se mi o to ze mám bohužel exekuci na plat a nevím jestli to přijde nebo to poslali exekutorovi. Pokud to dali exekutorovi kdy se to dozvím? Dík za radu