Vrácení peněz - AlliExpress

11522
5.6.14 21:14

vrácení peněz- aliexpress

Ahoj, ženy, má prosím někdo zkušenost s vrácením peněz na aliexpressu?
Prodejce zmrazil objednávku (prvně mi to vypisovalo Frozen, ted tam je Closed) a já nevím jak se bránit, aby mi vrátili peníze zpět. Kdyby to byla stovka, dvě, tak to tak neřeším. Hledám a všude radí Open Dispute, ale tím, že to zmrazil, tak mi to nejde otevřít (píše mi to- Suspicious Order).

Prosím rejpalky, aby si své „rady“ nechávaly pro sebe, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7449
5.6.14 21:15

Pokud zmrazil sám prodejce, peníze vám automaticky vrátí Aliexpress, trvá to 7-14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
5.6.14 21:18

Tiez si myslim, ze vratia peniaze, ja ked som si nebola ista, priamo som im napisala o aku objednavku sa jedna a co s nou bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
5.6.14 21:19

@maritimka dam jim teda jeste tyden 8) dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
5.6.14 21:20

@pata308 a kde jim napsat? prave to nemuzu nikde najit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
5.6.14 21:35

@alsem
Měla jsem to samý, peníze dorazily, bylo to tuším v horizontu 10 - 14 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
5.6.14 21:40

Pokud je to zmražené a zboží bylo posláno, tak s největší pravděpodobností dorazí. Pokud ještě posláno nebylo, ali vrátí peníze zpět. Pokud je tam Closed, tak se objednávka uzavřela a peníze ti nevrátí zpět. Zmražení se mi stalo několikrát, to udělá ali prodejci, kterého někdo nahlásil za něco. Ale moje zboží už bylo tehdy na cestě, takže dorazilo. A u uzavřených objednávek, které nepřišly a nestihlo se otevřít spor máte většinou smůlu. Max můžete kontaktovat vydavatele platební karty a ten kontaktuje příjemce peněz, že je chcete zpět. Ale šance je mizivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
5.6.14 21:50
@mybaby píše:
Pokud je to zmražené a zboží bylo posláno, tak s největší pravděpodobností dorazí. Pokud ještě posláno nebylo, ali vrátí peníze zpět. Pokud je tam Closed, tak se objednávka uzavřela a peníze ti nevrátí zpět. Zmražení se mi stalo několikrát, to udělá ali prodejci, kterého někdo nahlásil za něco. Ale moje zboží už bylo tehdy na cestě, takže dorazilo. A u uzavřených objednávek, které nepřišly a nestihlo se otevřít spor máte většinou smůlu. Max můžete kontaktovat vydavatele platební karty a ten kontaktuje příjemce peněz, že je chcete zpět. Ale šance je mizivá.

no tak ale to je pak celkem bordel!! jako nedostanes ani zbozi, ani penize zpet jen proto, ze nekdo nekoho nahlasil???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
5.6.14 21:52

@mybaby tak vim na co se muzu pripravit…dam jim tyden a pak zajdu teda do banky…uz vidim, jak jim to tam budu vysvetlovat :roll: i tak dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
912
5.6.14 22:14

@alsem jako zamestnanec banky se obavam, ze banka neni schopna v tomto pomoci :-/ sepisi maximalne reklamaci, odešlou na karetni centrum, ale to nema co resit, jelikoz platbu jste provedla sama. Toto bude muset nejak resit aliexpress, ale jak? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
5.6.14 22:19

Mě to napsaly taky, peníze nevrátili a zboží dorazilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
5.6.14 22:20

Banka s tím nic neudělá. Ale vydavatel kreditky- takže VISA, Mastercard. A i to je sázka do loterie. Tehdy jsem to zjišťovala přímo na ali, je tam jenom robot a tam zaškrtáváte, co vlastně máte za problém a na konci vás to stejně odkáže na otevření sporu, který už samozřejmě otevřít nejde. Našla jsem si to na diskuzním foru Ali, jeden Kanaďan mi tohle poradil, ale že šance je mizivá. Já tam díky těmto nevychytaným reklamacím utopila ranec peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
6.6.14 13:44

Je potřeba si ujasnit 2 věci :
proč je uzavřena objednávka a kdo ji uzavřel.
Objednávku může uzavřít Ali, prodejce a nebo vy sami - pokud uzavře prodejce (např. nemá zboží na skladě), vrátí peníze. Pokud uzavře Ali (nespolehlivý prodejce), tak peníze vrátí. Pokud uzavřete vy klapnutím omylem na „zboží doručeno“ a dáte feedback, tak pokud nebylo zboží ještě posláno, nedostanete nic, ani zboží a ani peníze zpět. V tomto případě je dobré napsat prodejci, aby zboží poslal, i když vy jste ho už omylem ohodnotili…

@mybaby píše:

Proč by se neměli vrátit peníze zpět, když dotyčné byla zmražená objednávka? To, co píšeš ty je, pokud dojede lhůta k doručení zásilky, což je většinou 30-50 dní, dotyčná zapomene lhůtu hlídat (chodí upomínky na email) a obj. se sama systémem uzavře. Pak už lze jen dát feedback a nebo zkusit napsat prodejci, aby zboží poslal, ale určitě to neplatí, pokud byla obj. zmražena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
6.6.14 13:46
@alsem píše:
@mybaby tak vim na co se muzu pripravit…dam jim tyden a pak zajdu teda do banky…uz vidim, jak jim to tam budu vysvetlovat :roll: i tak dekuji :kytka:

Pokud jsi měla obj. zmraženou, pošlou ti peníze zpět. Peníze zpět by ti neposlali pouze v případě vypršení lhůty pro zaslání zboží, kterou jsi si nehlídala i přes upomínky na email…
Jinak pokud by ti vypršela lhůta pro zaslání zboží a zboží nepřišlo, nemůžeš s tím nic dělat. Nelze vyvolat spor, nelze eskalovat spor a nelze napsat přímo Ali. Jedině zkusit napsat přímo prodejci, aby ti zboží poslal, ale pokud nepošle, máš smolíka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
6.6.14 14:26

@maritimka psala jsem, že pokud se objednávka UZAVŘE, tak už má zakladatelka smůlu, pokud se nedohodne s šikmookým jinak- a to většinou nedohodne. Ne, že je zmražená. To jsem psala, že zboží bylo v mém případě již na cestě a dorazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák