Vrácení zboží ve lhůtě 14 dnů a poštovné

2612
15.12.14 20:48

Vrácení zboží ve lhůtě 14 dnů a poštovné

Prosím, zrovna nemám čas pročítat nový zákoník nebo hledat v diskuzích. Chci vrátit zboží koupené na internetu ve lhůtě 14 dnů bez udání důvodu. Mám nárok na vrácení i poštovného, které jsem uhradila při koupi zboží? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
šílenámáma
15.12.14 20:50

@Adinka_2012 nemáš

• Citovat
  • Upravit
2612
15.12.14 20:51

Děkuji, takto mi to stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
15.12.14 20:53

Ne, to je riziko nákupu na internetu, stejně tak poštovné, které zaplatíš ze to, abys zboží vrátila je na tvé náklady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
15.12.14 20:56

Ano. Dle rozhodnutí Soudního dvora EU je e-shop povinen vrátit poštovné zaplacené za dopravu výrobku k zákazníkovi.

See more at: http://www.evropskyspotrebitel.cz/…ernetu-27574#Kdo hradí poštovné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
15.12.14 20:58
@subsomi píše:
Ne, to je riziko nákupu na internetu, stejně tak poštovné, které zaplatíš ze to, abys zboží vrátila je na tvé náklady

To máš odkud? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
15.12.14 20:59

Je rozdíl mezí vrácení zboží (odstoupením od kupní smlouvy) a reklamací. Nárok na dopravu je u reklamace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
15.12.14 21:01

Samozřejmě, že máš.
Nemáš nárok na uhrazení poštovného, které zaplatíš za vrácení zboží, ale poštovné, které jsi uhradila při koupi na eshopu, Ti musí vrátit, resp. do výše ceny nejnižší dopravy, kterou nabízí.

• Citovat
  • Upravit
Meha
15.12.14 21:03
@blecha72 píše:
Je rozdíl mezí vrácení zboží (odstoupením od kupní smlouvy) a reklamací. Nárok na dopravu je u reklamace.

To není pravda, poštovné, které zaplatíš při nákupu Ti musí vrátit i při odstoupení od smlouvy.

• Citovat
  • Upravit
81479
15.12.14 21:30

Prostě ti vrátí to, co jsi zaplatila eshopu, vcetně dopravného. To co platíš za poslání zpátky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
15.12.14 21:32

Děkuji za odpovědi. S paní bude zřejmě i tak potíž :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
15.12.14 21:50

Tak mě odmítla vrátit poštovné, zboží bylo rozbité. Kupovala jsem an aukru.Po měsíci dohadování mi samo aukro oznámilo, že poškození není prokazatelné a utřela jsem nos. Zůstal mi doma šmejd a aukro se distancovalo.

• Citovat
  • Upravit
Meha
15.12.14 21:51

@bamba Aukro není eshop, pokud je prodávající normální fyzická osoba, tak se to na tento typ obchodu po internetu nevztahuje.

• Citovat
  • Upravit
16694
15.12.14 21:57
@bamba píše:
Tak mě odmítla vrátit poštovné, zboží bylo rozbité. Kupovala jsem an aukru.Po měsíci dohadování mi samo aukro oznámilo, že poškození není prokazatelné a utřela jsem nos. Zůstal mi doma šmejd a aukro se distancovalo.

Mě se stalo to samé, ale z druhé strany. Poslala jsem zboží, kupující tvrdil, že nefunguje, tak mi to poslal zpět a mě se zboží vrátilo rozbité. Trval na tom, že přebíral neporušený balík. Zboží dostalo ránu v místě, kde byla silná vrstva polystyrenu (měla jsem fotodokumentaci zabaleného), takže bylo jasné, že se to muselo stát po rozbalení, ale utřela jsem nos. Aukro nemohlo jednoznačně určit, na čí straně je vina, tak já přišla o peníze a ještě jsem platila 2× poštu (no, kupující věděla, proč mi zpět posílá zboží na dobírku…tvrdila, že nemá účet, na který bych jí mohla vrátit peníze :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
15.12.14 22:06

@Kakika A Ty jsi to prodávala jako nové zboží se zárukou?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák