Vrátí se..? A bude to dobře?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Prostě Vodnář Jo takhle, no zní to, jako byste už děti mělZkušenosti jsou neprenositelne.. Bohužel. Kéž by mi to někdo všechno ukázal dopředu, abych mohla svoje chování víc ovlivnit a tím i dost náš vztah.. Ale holt co se stalo, stalo se a nezbývá, než se z toho všeho zkusit trochu poučit..
Zkušenosti jsou přenositelné, tak třeba já. Děti nemám, ale přebalit a nakrmit nemluvně zvládám naprosto bez problémů.
No a váš odpůrce se snaží na vaší dcerku přenést odvahu. Když pomineme způsob, jakým to dělá, tak v budoucnu se to bude dceři set sakra hodit.
Jen ten život se nedá se dvěmi, třemi kapitolami, načteními dopředu žít. Ona je to totiž někdy úplně jiná kniha.
- Citovat
- Upravit
@Prostě Vodnář Tak to vás obdivuji. Já jsem měla problém skoro se vším
Bála jsem se, abych dceři nějak neublížila, nejvíc jsem se bála koupání, když byla miminko, aby se mi nevysmekla apod.. Přítel se k tomu také občas postavil, ale prostě.. Bála jsem se aby jí něco neudělal i on
Když to tak čtu, po sobě, tak vidím, že jsem se dost o dcerku bála všeobecně.. Asi to bylo hodně tím, jak malá se narodila hubeňoučká a křehká. Víte co, ta odvaha je asi fajn, ale já osobně nevím k čemu bude dceři taková odvaha.. Já jsem celý život spíš ta opatrná a mě se tedy sakra vyplatilo spíš to, než se do něčeho vrhat a překonávat strach. Spíš bych řekla, aby tím, že se nebude ničeho bát, tak bude chtít všechno zkusit, což není dobře.. Co třeba drogy, nebo když budou kamarádi zkoušet, kdo vyleze výš, doplave dál.. Apod.. A bude to osudové. Chápete. Ona je moje všechno.
opičí láska, že? Asi nic moc pro partnerský vztah.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tyjo, DOKONCE by si i vzal matku vlastního dítěte, no volejte sláva a tři dny se radujte!
A vsadím se, že jinou už dávno má, nebo aspoň vyhlídnutou, proto tak hlasitě mluví o tom, že v tom ženská není a nebude. Půlroční pauza od rodiny, no to je fakt vtipálek… na takovýho bych teda nečekala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Není naprosto co obdivovat, také jsem se tomu musel naučit a převzít zkušenosti maminky onoho dítěte. Pochopitelně jsem měl také strach a myslím, že to je i správně, protože nabádá k velké opatrnosti.
@Prostě Vodnář Tak to vás obdivuji. Já jsem měla problém skoro se všímBála jsem se, abych dceři nějak neublížila, nejvíc jsem se bála koupání, když byla miminko, aby se mi nevysmekla apod.. Přítel se k tomu také občas postavil, ale prostě.. Bála jsem se aby jí něco neudělal i on
Když to tak čtu, po sobě, tak vidím, že jsem se dost o dcerku bála všeobecně.. Asi to bylo hodně tím, jak malá se narodila hubeňoučká a křehká. Víte co, ta odvaha je asi fajn, ale já osobně nevím k čemu bude dceři taková odvaha..Člověk občas v životě musí přeskočit svůj vlastní stín, aby se posunul dál a k tomu je odvaha potřeba
Já jsem celý život spíš ta opatrná a mě se tedy sakra vyplatilo spíš to, než se do něčeho vrhat a překonávat strach. Spíš bych řekla, aby tím, že se nebude ničeho bát, tak bude chtít všechno zkusit, což není dobře.. Co třeba drogy, nebo když budou kamarádi zkoušet, kdo vyleze výš, doplave dál.. Apod..V takových případech musí odvaha spolupracovat s rozumem, kdy rozum vyhodnotí situaci za nebezpečnou a potlačí tu touhu překonávání. Je to také o výchově. Nesmí se o těch věcech mlčet, naopak musí se i ukazovat příklady, ale bez těch rodičovských: „Ať takhle nedopadneš!“
A bude to osudové. Chápete. Ona je moje všechno.opičí láska, že? Asi nic moc pro partnerský vztah..
Nikdo z nás neví, jak je naše svíčka dlouhá, proto by mělo být naší snahou naplnit ten život smysluplně. Chránit dítě je zcela v pořádku, ale občas je dobré posunout tu hranici úzkostlivosti. Vím, že to není pro matky tak jednoduché. Mně samotnému to došlo až při návštěvě, dětského, onkologického oddělení. Tam je skutečná bezmoc.
- Citovat
- Upravit
@Prostě Vodnář Jo takhle, no zní to, jako byste už děti měl
Zkušenosti jsou neprenositelne.. Bohužel. Kéž by mi to někdo všechno ukázal dopředu, abych mohla svoje chování víc ovlivnit a tím i dost náš vztah.. Ale holt co se stalo, stalo se a nezbývá, než se z toho všeho zkusit trochu poučit..