Vrácení daně, nemocenská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8517
18.4.13 19:08

Aha!!! Moc moc se omlouvám, to já blbec pochopila, že chceš vypočítat, kolik ti budou vracet příští rok na daních! Už mi z těch daní fakt hrabe :zed: :zed: :zed: :zed: Fakt se moc omlouvám! Výpočtu mateřské moc nerozumím, ještě když je tam nemocenská, tak to vůbec nevím, jak se počítá. Třeba bude víc vědět někdo jiný např. @j.a.n.i1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
18.4.13 20:52

Děkuju nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101780
18.4.13 21:50

@sabinka098 Mateřská je cca 70% hrubé mzdy, takže pokud si tam neměla žádné přesčasy či odměny, tak by to mělo být nějakých 7800,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
19.4.13 09:46

Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
19.4.13 13:50

Holky, už mám u sebe ty výplatní pásky..Co Vám mám teda uvést, abyste mi řekly, kolik mi měli teda vrátit na daních? Mám tu kolonky: sleva na dani, Sleva/bonus, daň. Předem děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101780
19.4.13 13:59

@Sarec superhrubá mzda, sleva na dani, sleva/bonus na dítě, sražená záloha na daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
19.4.13 14:42
@j.a.n.i1 píše:
@Sarec superhrubá mzda, sleva na dani, sleva/bonus na dítě, sražená záloha na daň.

Superhrubá mzda, to tu nemám uvedené. Může to být jinak pojmenované, třeba základ? Sleva na dani 2355 a 2070, sleva/bonus: 2355/-832 a 2070/0, daň: -832 a 450. Je to za ty 2 měsíce, kdy mi propláceli dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101780
19.4.13 15:01

@Sarec Jojo, jako základ to být nazvané může. A ty sis uplatňovala dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
20.4.13 10:08
@j.a.n.i1 píše:
@Sarec Jojo, jako základ to být nazvané může. A ty sis uplatňovala dítě?

Omlouvám se za zpoždění, včera už nebyl čas.. Tak základ mám 16490. Dítě jsem uplatňovat nechtěla, uplatňuje totiž manžel, ale je možný, že to tam ta naše účetní dala. Já si to nedělala.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101780
20.4.13 10:32

@Sarec No, podle těch čísel co píšeš bych řekla, že ti na jeden měsíc udělala na dítě odpočet, to je jak je tam těch -832… a za ten druhý měsíc už ne a to si zaplatila na dani těch 450,– což je to, co ti vraceli. Takže pokud to je tak jak to chápu, tak ten odečet na dítě byl vlastně neoprávněný a místo toho aby ti vraceli 450,–, tak si měla ještě 667,– doplatit… ale nechala bych to plavat, v souhrnném vyúčtování je minimální šance, že by na to někdo někdo přišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8517
20.4.13 12:12

Akorát nechápu, jak dítě mohla dát manželova účetní jemu, když neměla potvrzení od zaměstnatele @Sarec že si je neuplatňuje. Spíš bych měla strach, že pokud přijde k manželovi do firmy kontrola, bude chtít potvrzení a dodatečně se na to přijde, bude to muset manžel vrátit i s úroky. Případně obráceně, pokud přijde kontrola do firmy @Sarec bude muset vracet ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101780
20.4.13 12:22

@Hanula1212 To jo, ale @Sarec to měla uplatněné jeden měsíc, tak by se holt těch 1117 vrátilo i s úroky :think: ne druhou stranu, ještě je otázka, zda má to dítě napsané v tom růžovém prohlášení, spíš bych tipla že ne… a pak mi spíše vychází, že by to měla zaplatit účetní ze svého, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8517
20.4.13 12:41

No to je fakt, v každém případě je to chyba účetní, teda obou. Protože bez potvrzení zaměstnavatele druhého z manželů neměly dítě uplatnit. A pokud dítě není uvedeno v prohlášení, pak už vůbec neměla uplatňovat. Otázkou je, jak se k tomu účetní postaví, pokud se na to přijde. A divné je, že to dítě uplatnila jen ten jeden měsíc, jakoby si chybu uvědomila a další měsíc dítě už nezapočetla. Nechápu proč teda neopravila i ten měsíc před tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101780
20.4.13 12:43

@Hanula1212 To já taky ne :think: ale asi bych do toho já osobně nerýpala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
20.4.13 13:00

Holky, já mám ale pocit, že jsem z mé práce potvrzení nesla, že uplatňovat dítě nebudu. Ještě to zjistíme v pondělí u manzelove učetni a budeme chytřejší. Když by mi teda má učení neoprávněně uplatňovala dítě, tak co dál? Kolik by mi teda potom měli vracet peněz? Přitom jsem jí říkala, že bude uplatňovat manžel, když má vyšší příjem.. Jsem z toho pěkně zmatená..Moc vám děkujiiiii, že mi s tím pomáháte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák