Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Sarec tak až se podíváš na tu výplatnici, tak tam bude napsaná vypočítaná daň celkem, pak odečtená sleva na poplatníka (2070 Kč měsíčně) a skutečně odvedená daň… takže pokud to byl jediný příjem v tom roce, tak by ti teoreticky měli vrátit tu skutečně odvedenou daň po odečtu slevy…
@Regina Hero píše:
@Sarec tak až se podíváš na tu výplatnici, tak tam bude napsaná vypočítaná daň celkem, pak odečtená sleva na poplatníka (2070 Kč měsíčně) a skutečně odvedená daň… takže pokud to byl jediný příjem v tom roce, tak by ti teoreticky měli vrátit tu skutečně odvedenou daň po odečtu slevy…
Moc děkuji. Až ji budu mít v ruce, tak se na to podívám. Jiný příjem jsem neměla.
@Sarec píše:
Určitě..Z hlavy si to už nepamatuji. Ale na účet mi přišlo asi cca 15tis. Doufám, že si to pamatuji dobře. Až budu mít výplatnice u sebe, napíšu přesnější info.
Odhadem by ta vratka mohla být dobře…
@j.a.n.i1 píše:Že ta částka, co mi poslali, tj. 450 kč, je správně?
Odhadem by ta vratka mohla být dobře…
@Sarec Jo, že by mohla být (jestli opravdu je ti bez výplatních pásek nikdo neřekne)… protože 25 dní dovolené padne do 2 měsíců, takže v jednom to pravděpodobně celé pokryla sleva na poplatníka a v druhém si na záloze na daň zaplatila těch 450,– což vychází třeba při kombinaci cca 10700,– čistého jeden měsíc a zbytek druhý…
Ahoj holky mám prosbu.ZA rok 2012 jsem byla zaměstnaná všech 12 měsíců, z toho jeden na nemocenské. Hrubá mzda mi činí cca 16000,–Kč/měsíc. Dítě si neuplatňuji. Dnes mi zaměstnavatel poslal 660,–Kč jako vratku daně, je to možné? ![]()
Pokud byla nemocenská celý měsíc, pak by to mělo být cca 2000,– Pokud jsi v tomto měsíci nedostala nějaké prémie apod.
Ahoj chtěla jsem tě moc poprosit jak si mi vypočítala ty daně že ti vyšli uplně přesně já ted 29.4. nastupuju na peněžitou pomoc v mateřství kolik by to asi bylo. hrubá mzda jak jsem psala 11100,– a čistá byla asi 10600,– nějak takhle pokaždý to bylo jiný mám desetiletýho syna a ted čekám druhý mimi děkuji ti moc.
Tak pokud budeš mít do 29.4. zase hrubou mzdu 11100,– a po mateřské proplacenou nějakou dovolenou, celková částka bude vyšší než 48000,– pak Ti bude vyplacen bonus za 8 měsíců na syna ( 8× 1117,–)a pokud budeš uplatňovat druhé dítě, pak za každý měsíc jeho života taky 1117,–. Kromě toho ještě nějaká ta stovka doplatek za leden - duben. Ale důležité je, aby hrubá mzda za 1-4/2013 + hrubá částka za dovolenou daly dohromady 48000,–!!! Jinak nedostaneš nic!
Já mám do 29.4. nemocenskou a pak nastupuju na peněžitou pomoc v mateřství a právě sem chtěla vědět kolik to asi bude dovolenou mám asi dva dny moc ne.
Tak to bohužel. Těch 48000 musí být zdanitelný příjem. A to není ani mateřská, rodičák ani nemocenská. Takže na bonus nebudeš mít nárok vůbec. Nemohl by si uplatňovat otec dětí?
Takže mi těch pul roku práce nebude platit nic nemám nato nárok vždyt sem pracovala deset let to je divný.
Vždy se posuzuje aktuální rok, protože daně se platí ročně, ne za 10 let. Podmínkou stanovenou v zákoně je 48000 hrubého zdanitelného příjmu za rok. Což není nemocenská, mateřská ani rodičák. Pokud mi nevěříš - pak §35c odst.4 zákona o daních z příjmů.
Já vim ale já sem chtěla jestli by si mi vypočítala mateřskou kolik asi tak budu brát z práce.