Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Mirka666 píše:
Tak ty jsem byla podepsat uz vceraTakze pokud dobre pocitam tak by to melo byt kolem 9000kc???
A jak si přišla na takovou částku? to Mi přijde šíleně moc.
A kolik jsi myslite ze mi vrati kdyz jsem 9 mesicu marodila a hrubou mzdu jsem mela 12000?? Dekuji
Už jsem Ti to psala výš! Z hrubé mzdy 12000 se sráží záloha na daň asi 345,– Kč/měsíčně. Pracovalas 3 měsíce, tedy dohromady cca 1000,–Kč. Víc než jsi zaplatila na zálohách Ti nikdo nevrátí, pouze pokud bys uplatňovala děti. Tak nevím, jak jsi přišla na 9000? Že se s tím vůbec počítám?
@Mirka666 píše:
Tak promin jsem taky jen clovek ktery se muze splest
Promiň jsem dneska nějaká podrážděná
![]()
Ahoj holky, potrebuji se zeptat..od 28.3.2012 jsem na neschopence, mam pracovni uraz..neschopnost stale trva..mzdu jsem mela 10500..a nemocenskou 7tis kolik mi vratej asi tak priblizne na danich. spocita mi to nekdo. děkuji Mila
No při hrubé mzdě 10500 je záloha na daň cca 50,– Kč za měsíc. Druhá věc je, kolik jsi dostala zaplaceno za ten pracovní úraz, tuto náhradu vyplácí Kooperativa, a kolik bylo sraženo na zálohách z této náhrady. Další věc je ta, že pokud bys chtěla provést zúčtování zaměstnavatelem, měla sis požádat do 15.2. Ale pokud Ti něco vyplatila Kooperativa, pak jsi stejně povinna podat daň. přiznání.
Nic jsem jeste nedostala..mam pouze jen nemocenskou..a ta stale trva.dane jsem podepisovala u zamestnavatele..doplacet mi vse budou az po skonceni nemocensky..me plati socialka..na vyplatnich paskach co mi poslal..mam vsude 0000 zamestnavatel mi zatim nevyplatil ani kacku
Takže v tom případě pouze to, co bylo sraženo před nástupem na nemocenskou, teda cca stovka.
Dobrý večer chci se zeptat zda mne budou vráceny daně v loni jsem od Února do Května marodila kdo to bude vracet nebo kam se obrátit děkuji Pokorná
@Hana 730 píše:
Dobrý večer chci se zeptat zda mne budou vráceny daně v loni jsem od Února do Května marodila kdo to bude vracet nebo kam se obrátit děkuji Pokorná
Do 15.2. jste měla požádat zaměstnavatele o roční zúčtování za 2012, pokud jste to neudělala, pak můžete požádat zaměstnavatele o potvrzení o příjmu a podat si daňové přiznání. Zda Vám bude něco vráceno, nevím, nepodáváte žádné info. Výše hrubé mzdy, sražené zálohy, zda uplatňujete děti nebo nějaké jiné slevy nebo odpočty na dani.
@Hanula1212 Hani, můžeš mi prosím, poradit? Minulý rok jsem pracovala u jednoho zaměstnavatele leden-březen, tam jsem měla hrubou mzdu cca. 25 tis. Pak duben a pol. května u druhého s 27 tis. Pak jsem byla na neschopence a mateřské. Pokud jsem tedy do 15.2. nepožádala o roční zúčtování, musím z potvrzení o příjmu podat daňové přiznání - jak zmiňuješ výše. Tam je dokdy termín odevzdání? A mohla bys mi prosím prosím zhruba vypočítat, kolik by mi vrátili?
Děkuji ![]()
@Hanula1212 ahojky, kdyby se ti chtelo, mohla bys kouknout kolik by asi vraceli me? ta hruba mzda je prumer za rok nebo za ctvrtleti? jestli za rok tak je to asi 20 000. marodila sem 6 tydnu. moc dekuju, ja se v tom vubec nevyznam ![]()
Tak ty jsem byla podepsat uz vcera
Takze pokud dobre pocitam tak by to melo byt kolem 9000kc???