Vrácení daně, nemocenská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101777
24.4.13 22:43

Tak zběžným výpočtem, za předpokladu fixního platu a neuplatňování dětí a žádných dalších slev mi to vychází na cca 600,– takže je to možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.13 08:26

:mavam:prosím a do kdy se vlastně daně vrací? na nemocenské jsem byla půl roku, dle učetní v práci by mi něco vracet měli a stále nic :think:

• Citovat
  • Upravit
101777
25.4.13 08:37
@Anonymní píše: :mavam:prosím a do kdy se vlastně daně vrací? na nemocenské jsem byla půl roku, dle učetní v práci by mi něco vracet měli a stále nic :think:

No, to záleží zda si žádala o zpracování zaměstnavatele, pak to mělo přijít nejpozději s výplatou za březen, tedy v dubnovém výplatním termínu. Pokud sis podávala daňové přiznání, tak bys měla vědět, kolik ti mají vracet, neb sis to sama počítala a posílají do 2.5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.13 17:59
@j.a.n.i1 píše:
No, to záleží zda si žádala o zpracování zaměstnavatele, pak to mělo přijít nejpozději s výplatou za březen, tedy v dubnovém výplatním termínu. Pokud sis podávala daňové přiznání, tak bys měla vědět, kolik ti mají vracet, neb sis to sama počítala a posílají do 2.5.

jj podávala sem u zaměstnavatele, výplatní termín už byl a nepřišlo nic :think: no což budu tam muset skočit a zeptat se ;) i tak moc díky za odpověd :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.13 18:41
@Anonymní píše:
jj podávala sem u zaměstnavatele, výplatní termín už byl a nepřišlo nic :think: no což budu tam muset skočit a zeptat se ;) i tak moc díky za odpověd :hug:

ještě tedy jestli můžu-na nemocenské sem byla od 1.1.-12.7. a pak sem šla na mateřskou, dodávám kousek z výplatnice, třebas tam některá něco vyčtete, holt tonoucí se stébla chytá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
101777
25.4.13 18:55
@Anonymní píše:
ještě tedy jestli můžu-na nemocenské sem byla od 1.1.-12.7. a pak sem šla na mateřskou, dodávám kousek z výplatnice, třebas tam některá něco vyčtete, holt tonoucí se stébla chytá :mrgreen:

Tak ale pokud si vůbec nepracovala, tak ti nemohou nic na daních vracet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.13 19:01
@j.a.n.i1 píše:
Tak ale pokud si vůbec nepracovala, tak ti nemohou nic na daních vracet…

no jo, to je pravda :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Galicie
25.4.13 21:22

platební výměr na daň z příjmů fyzických osob

Dobrý večer, dnes nám přišel do datové schránky platební výměr na daň z příjmů fyzických osob ale vůbec tomu nerozumím. Nikde jsem nenašla částku kterou by nám měli vrátit. Paní na finančáku nám řekla po telefonu že by jsme měli dostat něco kolem 20 000Kč ale o tom tam není nikde ani slovo. Je tu někdo kdo by se na to mohl podívat? Díky moc už jsem z toho fakt vyřízená :roll:

• Citovat
  • Upravit
101777
25.4.13 22:11

Platební výměr, to je nějaké divné, nic takového by při vracení daní chodit nemělo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.4.13 22:29

Není to spíš předpis záloh na daň na rok 2013?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Galicie
25.4.13 22:44

Je to právě nadepsané jako : Platební výměr na daň z příjmů fyzických osob.
no asi nezbývá nic jiného než počkat a uvidíme co z toho nakonec bude :roll:

• Citovat
  • Upravit
29350
25.4.13 22:56
@Galicie píše:
Je to právě nadepsané jako : Platební výměr na daň z příjmů fyzických osob.
no asi nezbývá nic jiného než počkat a uvidíme co z toho nakonec bude :roll:

A co se tam píše dál? Přece tam musí být i něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8517
26.4.13 06:29

Ke každému přiznání se vystavuje platební výměr. Ale zasílá se v případě, že vypočtená daň nebo bonus je jiná než ta, vypočtená v přiznání. Ale platební výměr je zjednodušeně řečeno na daň. Řádky pl. vyměru kopírují přiznání, ale končí tam kde je v přiznání ř.77. Takže placení v něm není, takže v něm není ani uvedeno, kolik bylo zaplaceno na zálohách, tím pádem ani jaký je přeplatek. Takže kolik Vám mají vrátit v něm neuvidíte. Buďte v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Galicie
26.4.13 07:12

Hanula1212: moc děkuji za vysvětlení :)

• Citovat
  • Upravit
8517
26.4.13 07:16

Není zač. Pokud nebudeš něčemu rozumět, klidně naskenuj do SZ nebo opiš, ráda vysvětlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák